Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Op Facebook zag ik al tig keer een snelle video voorbij komen van kipfilet uit de oven met pesto, mozzarella en tomaat. Na het filmpje denk ik voor die tiende keer op mijn timeline voorbij kwam liep mij het water in de mond. Ik moest dit proberen. Samen met een vriendinnetje gingen we de test aan, is dit al die duizenden likes waard?

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Dit is echt té lekker, kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat. Het is super makkelijk om te maken en heel erg smakelijk!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • 1 potje pesto
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella

Instructies
 

  • Leg de vier kipfilets in een ovenschaal. Zorg dat ze niet al te dik zijn, anders worden ze niet gaar.
  • Doe een flinke laag pesto over de kipfilet heen. Laat de olie wel zo goed als mogelijk uitlekken.
  • Snij de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel deze over de kipfilets en pesto.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bak de kipfilets met pesto, tomaat en mozzarella af gedurende 20 minuten op 220 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Voor de kipfilet gebruik ik een kleinere ovenschaal en leg hier de filets in. Ik heb trouwens wat dunnere lapjes uitgezocht, zodat de wat sneller en goed gaat worden. Je zou ze eventueel ook over midden kunnen snijden.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Daarna kan er een flinke laag pesto overheen, die geur, heerlijk!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

De tomaat en mozzarella snijden we in plakjes en bedekken daarmee de rest. Ondertussen verwarmen we de oven voor op 220 graden.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

We bakken de kipfilet met lekkere ingrediënten af op 220 graden gedurende 20 minuten. De niet al te dikke kipfilet is dan gaar en nog lekker mals. Heb je dikkere kipfilets gebruikt, dan moeten ze wel wat langer.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Helaas zijn de foto’s dit keer niet zo mooi geworden, je kan alweer goed merken dat het heel vroeg donker is, stom!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Maar wat vonden we er van?! Ten eerste schrokken we heel erg van het vet en water wat onder in de ovenschaal lag, je moet het dus echt even afgieten. En de smaak was lekker, maar toch wel een beetje saai. Omdat de kip geen kruiden bevat was dat toch wel een saaie hap als er geen pesto, mozzarella of tomaat bij zat. De volgende keer is het misschien een idee de kip wat dunner te snijden en het lekker te kruiden. Voor de rest was het echt een hele lekkere combinatie en zullen we het zeker nog eens eten, maar dan wel met meer kruiden!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

  • Reply
    Femke
    30 september 2015 at 10:04

    Lekker recept zeg, yummy!

  • Reply
    naomi
    30 september 2015 at 11:18

    op facebook zag het er ook al zo lekker uit.

    x

  • Reply
    Manon
    30 september 2015 at 11:56

    Dat ziet er lekker uit !

  • Reply
    Tamara
    30 september 2015 at 11:59

    Oeh dat klinkt erg lekker!!

  • Reply
    Kelly
    30 september 2015 at 12:04

    Ziet er lekker uit! Dat wil ik ook nog wel eens proberen :)

  • Reply
    Joanne
    30 september 2015 at 12:27

    Ziet er heerlijk uit, maar dat is pesto bijna altijd. Probeer het eens met echte buffelmozzarella en pijnboompitjes erdoor, dan wordt het nog lekkerder!

  • Reply
    Jessica
    30 september 2015 at 13:22

    Jummie!! Ik denk dat ik dit vanavond ga eten. Alleen dan wel met kruiden, pijnboompitjes en misschien nog wel wat andere ingrediënten.

  • Reply
    Vanessa
    30 september 2015 at 13:35

    Mmm, dat ziet er lekker uit. Een ideaal recept voor dit najaar!

  • Reply
    Kirsty
    30 september 2015 at 14:35

    Ziet er lekker uit! Alleen jammer dat de kip niet zoveel smaak had, wel fijn dat je dit erbij zegt, want dan kunnen wij als lezers er kruiden aan toevoegen als we dit ook gaan maken :)

  • Reply
    Eline
    30 september 2015 at 14:54

    Het ziet er echt heel lekker uit. Mozzarella, pesto en tomaat is altijd een goede combi!

  • Reply
    Denise
    30 september 2015 at 15:13

    Dit ziet er zo lekker uit, omg <3

  • Reply
    chucky1012
    30 september 2015 at 15:26

    Het ziet er zo heerlijk uit ;-)

  • Reply
    Kelly
    30 september 2015 at 19:18

    Yum, dit ziet er weer eens heerlijk uit!

    • Reply
      Marcel
      29 maart 2019 at 17:16

      Heerlijk ik heb het recept nog wat aangevuld met kappertjes en pijnboompitten (gefrituurde)

  • Reply
    Donna
    30 september 2015 at 19:40

    Wat eng, ik heb dit net gegeten haha! Super lekker :)

  • Reply
    melissa
    30 september 2015 at 20:26

    Hmmm heerlijk!

  • Reply
    Mandy
    30 september 2015 at 21:50

    Ohh wat doe je me aan? Het is bijna 10 uur ’s avonds, maar ik krijg hier zo’n honger van XD Het ziet er echt heerlijk uit! Ik ben een moeilijke eter, maar deze ingrediënten vind ik toevallig allemaal heerlijk! Ik ga dit zeker eens maken :)

  • Reply
    Nicole
    30 september 2015 at 21:57

    Ik weet precies welk filmpje je bedoeld! Lijkt mij zo lekker.

  • Reply
    Carolien
    1 oktober 2015 at 19:54

    Wat ziet dat er ontzettend lekker uit, en heel makkelijk te maken!

  • Reply
    Caitlyn
    2 oktober 2015 at 19:52

    Hmm, het ziet er lekker uit, wel een beetje vettig ja :)
    xx

  • Reply
    Marieke
    6 oktober 2015 at 19:32

    Net gemaakt met mijn vriend en het was lekker! Leuk om weer eens iets nieuws te proberen en heel fijn dat je altijd recepten post waar weinig ingrediënten aan te pas komen (:

  • Reply
    Gonny
    7 oktober 2015 at 09:49

    Ziet er heerlijk uit! :) Een tijd terug maakte ik een soortgelijk iets. In plaats van pesto deed ik er dan kruidenboter bij en de kip had ik gekruid met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper, knoflook en laurierpoeder. Was zoooo lekker!

    • Reply
      Aranka
      7 oktober 2015 at 09:51

      Goed idee van de kruidenboter en kruiden! Ga ik de volgende keer ook proberen!

  • Reply
    St efano
    15 januari 2016 at 15:43

    Top tip: Pak een dikker stuk kipfilet, smeer hem in met kip kruiden en snijd hem open. Vul hem met de tomaat, mozzarella veel peper en zout en druk het geheel goed dicht. Neem een aantal plakken (bij voorkeur) italiaanse ham en wikkel de kipfilets hier goed mee in. Evt. nog een cocktail prikkertje er doorheen om de boel bij elkaar te houden.Houd een garingstijd van ongv. 25 min aan.

    Hierdoor blijft de kip lekker mals, het vocht gaat er wel uit maar de smaak niet!

    Succes

  • Reply
    Esmée
    28 april 2016 at 20:29

    Ik was op zoek naar een kip pesto recept en kwam per toeval bij jou uit. Goede tip om de kip eerst te kruiden. Het was heerlijk! Ik serveerde er nog wat pasta met uien en knoflook bij.

  • Reply
    Marga
    29 augustus 2016 at 18:39

    Heerlijk recept, inderdaad eerst de kipstukjes kruiden. 20 minuten was wel tekort, de kip was nog niet gaar, terwijl ik kleine kipstukjes had genomen ipv hele filets.

  • Reply
    anja
    24 oktober 2017 at 19:10

    Jammer dat de kip niet gaar is ook niet na 25 minuten, ik heb blokjes gebruikt dus eerst kipfilet bakken/koken.

  • Reply
    Mies
    28 oktober 2017 at 16:49

    Ik vind het niet gek dat er zo’n laag vet onder in de ovenschaal ligt als je er zo mega veel pesto op doet! Om nog maar te zwijgen over het aantal calorieën dat je toevoegt.

  • Reply
    Rita
    9 november 2017 at 18:13

    Is heeeeel lekker, hebben er schijfjes aardappel ook bijgelegd. Sper goed

  • Reply
    sharon l
    13 november 2017 at 18:28

    lekker recept heb er alleen advocado en mango aan toegevoegd en i.p.v. mozzerella hüttenkäse toegevoegd.

  • Reply
    Yvonne
    21 november 2017 at 11:05

    Eerst de kip bij voorkeur voor dijen eerst ff kort grillen. Geeft ook meer smaak. En absoluut zelf de pesto maken, beetje Parnezaan en dungesneden basilicumblaadjes

  • Reply
    Babs
    4 juli 2018 at 13:28

    Ik ben altijd heel voorzichtig met kip ik zou het in reepjes snijden kruiden licht bakken en dijen gebruiken licht pesto gebruiken en dan met aardappelschuifjes en de rest nog even in de oven

  • Reply
    Sandra
    18 juli 2018 at 15:58

    Afgelopen zondag gemaakt. Idd de kip even gekruid. Maar het was erg lekker
    Voor herhaling vatbaar?

  • Reply
    Fatima
    28 december 2018 at 18:32

    Heerlijk ga ook keer proberen

  • Laat een reactie achter