Search
Close this search box.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Op Facebook zag ik al tig keer een snelle video voorbij komen van kipfilet uit de oven met pesto, mozzarella en tomaat. Na het filmpje denk ik voor die tiende keer op mijn timeline voorbij kwam liep mij het water in de mond. Ik moest dit proberen. Samen met een vriendinnetje gingen we de test aan, is dit al die duizenden likes waard?

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Dit is echt té lekker, kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat. Het is super makkelijk om te maken en heel erg smakelijk!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 4 kipfilets
 • 1 potje pesto
 • 2 tomaten
 • 1 bol mozzarella

Instructies
 

 • Leg de vier kipfilets in een ovenschaal. Zorg dat ze niet al te dik zijn, anders worden ze niet gaar.
 • Doe een flinke laag pesto over de kipfilet heen. Laat de olie wel zo goed als mogelijk uitlekken.
 • Snij de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel deze over de kipfilets en pesto.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Bak de kipfilets met pesto, tomaat en mozzarella af gedurende 20 minuten op 220 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Voor de kipfilet gebruik ik een kleinere ovenschaal en leg hier de filets in. Ik heb trouwens wat dunnere lapjes uitgezocht, zodat de wat sneller en goed gaat worden. Je zou ze eventueel ook over midden kunnen snijden.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Daarna kan er een flinke laag pesto overheen, die geur, heerlijk!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

De tomaat en mozzarella snijden we in plakjes en bedekken daarmee de rest. Ondertussen verwarmen we de oven voor op 220 graden.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

We bakken de kipfilet met lekkere ingrediënten af op 220 graden gedurende 20 minuten. De niet al te dikke kipfilet is dan gaar en nog lekker mals. Heb je dikkere kipfilets gebruikt, dan moeten ze wel wat langer.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Helaas zijn de foto’s dit keer niet zo mooi geworden, je kan alweer goed merken dat het heel vroeg donker is, stom!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Maar wat vonden we er van?! Ten eerste schrokken we heel erg van het vet en water wat onder in de ovenschaal lag, je moet het dus echt even afgieten. En de smaak was lekker, maar toch wel een beetje saai. Omdat de kip geen kruiden bevat was dat toch wel een saaie hap als er geen pesto, mozzarella of tomaat bij zat. De volgende keer is het misschien een idee de kip wat dunner te snijden en het lekker te kruiden. Voor de rest was het echt een hele lekkere combinatie en zullen we het zeker nog eens eten, maar dan wel met meer kruiden!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

34 reacties

 1. Ziet er lekker uit! Alleen jammer dat de kip niet zoveel smaak had, wel fijn dat je dit erbij zegt, want dan kunnen wij als lezers er kruiden aan toevoegen als we dit ook gaan maken :)

 2. Ohh wat doe je me aan? Het is bijna 10 uur ’s avonds, maar ik krijg hier zo’n honger van XD Het ziet er echt heerlijk uit! Ik ben een moeilijke eter, maar deze ingrediënten vind ik toevallig allemaal heerlijk! Ik ga dit zeker eens maken :)

 3. Net gemaakt met mijn vriend en het was lekker! Leuk om weer eens iets nieuws te proberen en heel fijn dat je altijd recepten post waar weinig ingrediënten aan te pas komen (:

 4. Ziet er heerlijk uit! :) Een tijd terug maakte ik een soortgelijk iets. In plaats van pesto deed ik er dan kruidenboter bij en de kip had ik gekruid met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper, knoflook en laurierpoeder. Was zoooo lekker!

 5. Top tip: Pak een dikker stuk kipfilet, smeer hem in met kip kruiden en snijd hem open. Vul hem met de tomaat, mozzarella veel peper en zout en druk het geheel goed dicht. Neem een aantal plakken (bij voorkeur) italiaanse ham en wikkel de kipfilets hier goed mee in. Evt. nog een cocktail prikkertje er doorheen om de boel bij elkaar te houden.Houd een garingstijd van ongv. 25 min aan.

  Hierdoor blijft de kip lekker mals, het vocht gaat er wel uit maar de smaak niet!

  Succes

 6. Ik was op zoek naar een kip pesto recept en kwam per toeval bij jou uit. Goede tip om de kip eerst te kruiden. Het was heerlijk! Ik serveerde er nog wat pasta met uien en knoflook bij.

 7. Heerlijk recept, inderdaad eerst de kipstukjes kruiden. 20 minuten was wel tekort, de kip was nog niet gaar, terwijl ik kleine kipstukjes had genomen ipv hele filets.

 8. Ik vind het niet gek dat er zo’n laag vet onder in de ovenschaal ligt als je er zo mega veel pesto op doet! Om nog maar te zwijgen over het aantal calorieën dat je toevoegt.

 9. Eerst de kip bij voorkeur voor dijen eerst ff kort grillen. Geeft ook meer smaak. En absoluut zelf de pesto maken, beetje Parnezaan en dungesneden basilicumblaadjes

 10. Ik ben altijd heel voorzichtig met kip ik zou het in reepjes snijden kruiden licht bakken en dijen gebruiken licht pesto gebruiken en dan met aardappelschuifjes en de rest nog even in de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *