Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat6

Op Facebook zag ik al tig keer een snelle video voorbij komen van kipfilet uit de oven met pesto, mozzarella en tomaat. Na het filmpje denk ik voor die tiende keer op mijn timeline voorbij kwam liep mij het water in de mond. Ik moest dit proberen. Samen met een vriendinnetje gingen we de test aan, is dit al die duizenden likes waard?

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat

Wat heb je nodig

  • kipfilet
  • pesto
  • tomaat
  • mozzarella

Dit was alles volgens Facebook. Uiteindelijk vonden we de kip toch nog een beetje smakeloos. Wij raden dus aan de kip lekker te kruiden met bijvoorbeeld wat kipkruiden.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat1

Voor de kipfilet gebruik ik een kleinere ovenschaal en leg hier de filets in. Ik heb trouwens wat dunnere lapjes uitgezocht, zodat de wat sneller en goed gaat worden. Je zou ze eventueel ook over midden kunnen snijden.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat2

Daarna kan er een flinke laag pesto overheen, die geur, heerlijk!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat3

De tomaat en mozzarella snijden we in plakjes en bedekken daarmee de rest. Ondertussen verwarmen we de oven voor op 220 graden.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat4

We bakken de kipfilet met lekkere ingrediënten af op 220 graden gedurende 20 minuten. De niet al te dikke kipfilet is dan gaar en nog lekker mals. Heb je dikkere kipfilets gebruikt, dan moeten ze wel wat langer.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat7

Helaas zijn de foto’s dit keer niet zo mooi geworden, je kan alweer goed merken dat het heel vroeg donker is, stom!

Kipfilet uit de oven met mozzarella, pesto en tomaat5

Maar wat vonden we er van?! Ten eerste schrokken we heel erg van het vet en water wat onder in de ovenschaal lag, je moet het dus echt even afgieten. En de smaak was lekker, maar toch wel een beetje saai. Omdat de kip geen kruiden bevat was dat toch wel een saaie hap als er geen pesto, mozzarella of tomaat bij zat. De volgende keer is het misschien een idee de kip wat dunner te snijden en het lekker te kruiden. Voor de rest was het echt een hele lekkere combinatie en zullen we het zeker nog eens eten, maar dan wel met meer kruiden!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

25 reacties

  • Reageren
    Femke
    30 september 2015

    Lekker recept zeg, yummy!

  • Reageren
    naomi
    30 september 2015

    op facebook zag het er ook al zo lekker uit.

    x

  • Reageren
    Manon
    30 september 2015

    Dat ziet er lekker uit !

  • Reageren
    Tamara
    30 september 2015

    Oeh dat klinkt erg lekker!!

  • Reageren
    Kelly
    30 september 2015

    Ziet er lekker uit! Dat wil ik ook nog wel eens proberen :)

  • Reageren
    Joanne
    30 september 2015

    Ziet er heerlijk uit, maar dat is pesto bijna altijd. Probeer het eens met echte buffelmozzarella en pijnboompitjes erdoor, dan wordt het nog lekkerder!

  • Reageren
    Jessica
    30 september 2015

    Jummie!! Ik denk dat ik dit vanavond ga eten. Alleen dan wel met kruiden, pijnboompitjes en misschien nog wel wat andere ingrediënten.

  • Reageren
    Vanessa
    30 september 2015

    Mmm, dat ziet er lekker uit. Een ideaal recept voor dit najaar!

  • Reageren
    Kirsty
    30 september 2015

    Ziet er lekker uit! Alleen jammer dat de kip niet zoveel smaak had, wel fijn dat je dit erbij zegt, want dan kunnen wij als lezers er kruiden aan toevoegen als we dit ook gaan maken :)

  • Reageren
    Eline
    30 september 2015

    Het ziet er echt heel lekker uit. Mozzarella, pesto en tomaat is altijd een goede combi!

  • Reageren
    Denise
    30 september 2015

    Dit ziet er zo lekker uit, omg <3

  • Reageren
    chucky1012
    30 september 2015

    Het ziet er zo heerlijk uit ;-)

  • Reageren
    Kelly
    30 september 2015

    Yum, dit ziet er weer eens heerlijk uit!

  • Reageren
    Donna
    30 september 2015

    Wat eng, ik heb dit net gegeten haha! Super lekker :)

  • Reageren
    melissa
    30 september 2015

    Hmmm heerlijk!

  • Reageren
    Mandy
    30 september 2015

    Ohh wat doe je me aan? Het is bijna 10 uur ‘s avonds, maar ik krijg hier zo’n honger van XD Het ziet er echt heerlijk uit! Ik ben een moeilijke eter, maar deze ingrediënten vind ik toevallig allemaal heerlijk! Ik ga dit zeker eens maken :)

  • Reageren
    Nicole
    30 september 2015

    Ik weet precies welk filmpje je bedoeld! Lijkt mij zo lekker.

  • Reageren
    Carolien
    1 oktober 2015

    Wat ziet dat er ontzettend lekker uit, en heel makkelijk te maken!

  • Reageren
    Caitlyn
    2 oktober 2015

    Hmm, het ziet er lekker uit, wel een beetje vettig ja :)
    xx

  • Reageren
    Marieke
    6 oktober 2015

    Net gemaakt met mijn vriend en het was lekker! Leuk om weer eens iets nieuws te proberen en heel fijn dat je altijd recepten post waar weinig ingrediënten aan te pas komen (:

  • Reageren
    Gonny
    7 oktober 2015

    Ziet er heerlijk uit! :) Een tijd terug maakte ik een soortgelijk iets. In plaats van pesto deed ik er dan kruidenboter bij en de kip had ik gekruid met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper, knoflook en laurierpoeder. Was zoooo lekker!

    • Reageren
      Aranka
      7 oktober 2015

      Goed idee van de kruidenboter en kruiden! Ga ik de volgende keer ook proberen!

  • Reageren
    St efano
    15 januari 2016

    Top tip: Pak een dikker stuk kipfilet, smeer hem in met kip kruiden en snijd hem open. Vul hem met de tomaat, mozzarella veel peper en zout en druk het geheel goed dicht. Neem een aantal plakken (bij voorkeur) italiaanse ham en wikkel de kipfilets hier goed mee in. Evt. nog een cocktail prikkertje er doorheen om de boel bij elkaar te houden.Houd een garingstijd van ongv. 25 min aan.

    Hierdoor blijft de kip lekker mals, het vocht gaat er wel uit maar de smaak niet!

    Succes

  • Reageren
    Esmée
    28 april 2016

    Ik was op zoek naar een kip pesto recept en kwam per toeval bij jou uit. Goede tip om de kip eerst te kruiden. Het was heerlijk! Ik serveerde er nog wat pasta met uien en knoflook bij.

  • Reageren
    Marga
    29 augustus 2016

    Heerlijk recept, inderdaad eerst de kipstukjes kruiden. 20 minuten was wel tekort, de kip was nog niet gaar, terwijl ik kleine kipstukjes had genomen ipv hele filets.

  • Geef een reactie