Ik heb mij toch een lekker recept voor jullie! Namelijk kip in de hoed met ananas! Het originele kip in de hoed recept is met kersen, maar ik dacht dat een variant met ananas ook wel heel erg lekker zou zijn. En ik kan je verzekeren, dit is echt heerlijk. Het is helemaal niet lastig om te maken en een feestje om neer te zetten op tafel.
Kip in de hoed recept
Ik vind het ontzettend leuk om te bakken. En wat is er nou leuker dan bakken te combineren met het avondeten? Kip in de hoed is een super leuk en lekker recept waarbij je een soort van stoof (met kip natuurlijk) in een springvorm giet en daar een ‘hoed’ van bladerdeeg op maakt.
Kip in de hoed zonder kersen
Deze kip in de hoed maakte ik net even wat spannender en lekkerder al zeg ik het zelf om het met ananas en gember te maken, in plaats van met kersen zoals het eigenlijk hoort. Een spannende maar verrassende combinatie al zeg ik het zelf. Dit recept is echt super simpel om te maken en ik weet bijna zeker dat het een groot succes gaat worden en je hier vast vaker te vinden bent om het recept nog vaker te maken.
Door de warmte van de gember en kerrie is het een perfect recept voor de herfst en winter. Wil je toch wat meer groente bij de kip in de hoed eten? Maak er dan een lekkere salade bij.
Wat eet je bij kip in de hoed?
Kip in de hoed is natuurlijk een super lekker gerecht op zichzelf, alleen veel groentes zitten er niet in en ook veel mensen vinden dit niet een volwaardige maaltijd. Je zou kip in de hoed nog kunnen combineren met een lekkere aardappelpuree en als groente past bij deze kip in de hoed ook heel goed wat bloemkool. Bloemkool met kerrie en gember vind ik namelijk altijd een goed idee! Maak bijvoorbeeld bloemkool uit de oven met kruiden als bijgerecht! Maar een simpele salade is natuurlijk ook altijd goed.
Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 gram ananas (blikje)
- 400 gram kipfilet
- 200 milliliter crème fraise
- 100 gram geraspte kaas
- 7 plakken bladerdeeg
- 5 bolletjes stemgember
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel sambal
- peper + zout
Instructies
- Ontdooi eerst de plakken bladerdeeg. Voor mijn springvorm had ik 7 plakjes nodig, maar kijk even hoeveel jij er nodig hebt. Het is de bedoeling dat je de bodem, zijkanten en bovenkant helemaal dicht maakt.
- Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden.
- Pak een koekenpan en doe hier wat olie in. Snijd de kip in stukjes en kruid met peper en zout. Snijd een ui en gemberballetjes in stukken en bak deze ook mee. Voeg daarna ook een teen knoflook (fijn gesneden of geperst) en de sambal toe. Wanneer de kip gaar is voeg je de crème fraise, kerrie en de goed uitgelekte ananas toe. Laat dit een minuutje of twee pruttelen.
- Ondertussen bekleden we het bakblik. Vet hem eerst in met wat boter en bestrooi hem lichtjes met paneermeel. Dit zorgt ervoor dat de kip in goed niet aan de springvorm gaat plakken. Ik gebruik vier plakken voor de bodem en zorg dat de randen ook bekleed zijn.
- Stort het mengel in de springvorm en strooi er nog de kaas overheen. Maak vervolgens de ‘hoed’ dicht door er nog een dakje van bladerdeeg op te leggen. Ik gebruikte roomboter bladerdeeg en dat kleurt mooi. Je kunt er eventueel ook nog een eitje over uitstrijken.
- Bak de kip in de hoed gedurende 30 minuten af op 200 graden. En daarna heb je echt een super lekker gerecht.
Ik zou zeggen, eet smakelijk! Het is eens wat anders en het is een heerlijk warm gerecht wat perfect bij de herfst past door de gember en kerrie. Wil je de originele kip in de hoed variant met kersen maken, laat dan de ananas en uien weg en voeg kersen toe, ook heerlijk.
5 reacties
Ik doe er ook altijd broccoliroosjes in! Heb je ook wat groenten.
Is de kip wel gaar na een half uur in de oven? Dat lijkt me zo kort. Moet je het niet eerst even aanbakken?
Ja zeker bak je het eerst even in de koekenpan!
Vandaag gemaakt, was heerlijk!