Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie

Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie

Ik heb mij toch een lekker recept voor jullie! Namelijk kip in de hoed met ananas! Het originele kip in de hoed recept is met kersen, maar ik dacht dat een variant met ananas ook wel heel erg lekker zou zijn. En ik kan je verzekeren, dit is echt heerlijk. Het is helemaal niet lastig om te maken en een feestje om neer te zetten op tafel.

Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie

Wat heb je nodig?

  • 300 gram ananas
  • 400 gram kipfilet
  • 200 ml crème fraise
  • 100 gram geraspte kaas
  • 7 plakken bladerdeeg
  • 5 bolletjes stemgember
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl kerrie poeder
  • 1 tl sambal
  • peper en zout

Als je niet wil dat de ‘hoed’ aan het bakblik blijft plakken moet je de springvorm even invetten en bestrooien met wat paneermeel. Zo kun je heel gemakkelijk de taart uit de springvorm halen.

Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie
Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie

Hoe maak je het?

Ontdooi eerst de plakken bladerdeeg. Voor mijn springvorm had ik 7 plakjes nodig, maar kijk even hoeveel jij er nodig hebt. Het is de bedoeling dat je de bodem, zijkanten en bovenkant helemaal dicht maakt.

Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden.

Pak een koekenpan en doe hier wat olie in. Snijd de kip in stukjes en kruid met peper en zout. Snijd een ui en gemberballetjes in stukken en bak deze ook mee. Voeg daarna ook een teen knoflook (fijn gesneden of geperst) en de sambal toe. Wanneer de kip gaar is voeg je de crème fraise, kerrie en de goed uitgelekte ananas toe. Laat dit een minuutje of twee pruttelen.

Ondertussen bekleden we het bakblik. Vet hem eerst in met wat boter en bestrooi hem lichtjes met paneermeel. Dit zorgt ervoor dat de kip in goed niet aan de springvorm gaat plakken. Ik gebruik vier plakken voor de bodem en zorg dat de randen ook bekleed zijn.

Stort het mengel in de springvorm en strooi er nog de kaas overheen. Maak vervolgens de ‘hoed’ dicht door er nog een dakje van bladerdeeg op te leggen. Ik gebruikte roomboter bladerdeeg en dat kleurt mooi. Je kunt er eventueel ook nog een eitje over uitstrijken.

Bak de kip in de hoed gedurende 30 minuten af op 200 graden. En daarna heb je echt een super lekker gerecht.

Kip in de hoed met ananas, gember en kerrie

Ik zou zeggen, eet smakelijk! Het is eens wat anders en het is een heerlijk warm gerecht wat perfect bij de herfst past door de gember en kerrie. Wil je de orginele variant met kersen maken, laat dan de ananas en uien weg en voeg kersen toe, ook heerlijk.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  • Reply
    Nikki
    22 oktober 2020 at 06:27

    Ik doe er ook altijd broccoliroosjes in! Heb je ook wat groenten.

  • Reply
    Fleur
    23 oktober 2020 at 08:34

    Is de kip wel gaar na een half uur in de oven? Dat lijkt me zo kort. Moet je het niet eerst even aanbakken?

    • Reply
      Aranka
      23 oktober 2020 at 10:02

      Ja zeker bak je het eerst even in de koekenpan!

  • Reply
    Lief dagboek en lezeressen week 43 - 2020 | byAranka.nl
    26 oktober 2020 at 20:35

    […] Ik vind het heerlijk om op dinsdag lekker in de keuken te staan om iets lekkers te maken en dit keer werd het kip in de hoed met een ananas variant. Hier vind je het recept. […]

  • Laat een reactie achter