Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kiko Oogschaduw

Ik vertelde al in mijn Centro verslag dat ik naar Kiko was geweest. Kiko is een ontzettend leuke make-up winkel die helaas niet in Nederland zit. Kiko is een Italiaans cosmeticamerk dat kwalitatief erg goed is en het is erg goed betaalbaar. Het is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld MAC en Inglot. Ik nam twee oogschaduws uit de sale mee en die laat ik vandaag aan jullie zien. Het zijn echt twee prachtige kleuren die je niet zo snel tegen zult komen bij de drogisterij.

De kleuren die ik gekozen heb zijn 111 (de groen/blauwe) en 136 (de koper-achtige rode kleur). De oogschaduws zijn lekker groot, er zit maar liefst 3 gram in. Ik vind dit best veel voor een oogschaduw.

Als je met je vinger of kwast over de oogschaduw heen gaat voel je dat hij lekker romig is maar niet te. Er komt voldoende pigment van het product af om een goede en gepigmenteerde oog-look te maken. Ook heeft de oogschaduw zelf een prima pigmentatie. Hieronder zie je een swatch van één veeg over mijn arm, zonder een basis te hebben gebruikt.

Toen ik mijn Kiko oogschaduw in de kleur 136 in mijn stash neerlegde, zag ik tot mijn grote verbazing dat MAC Star Violet er wel heel erg veel op leek. Dat blijkt ook echt zo te zijn als je hieronder de swatches bekijkt. Zonder lichtinval zijn ze namelijk precies hetzelfde. Het shimmer-effect is wel iets anders als er wel licht op schijnt.

Ik vind het dus een goede dupe en die van Kiko is natuurlijk veel goedkoper. Ik betaalde voor de Kiko oogschaduw maar drie euro en voor de losse pan van MAC 11 euro en daar zit ook nog eens een stuk minder in.

Nog even een snelle basic ooglook met Kiko 136. Ik moet nog steeds oefenen met foto’s maken van de ogen, want dat wil nog niet altijd even goed lukken helaas.

De oogschaduws van Kiko kosten nu, in de sale, € 3,00 per stuk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. Mooie kleurtjes. Op onze vakantie in Italië heb ik ook een aantal oogschaduws van Kiko gekocht, vind ze erg goed. Ze geven veel pigment af en ze hebben echt veel kleurtjes :)

 2. Dit is best wel een mooi kleurtje! Zo eentje die ik zelf niet zou aanraken, maar ik vind het echt mooi. Daarom zijn blogs zo leuk :-)

 3. Prachtige oogschaduws! Mooi pigment ook. Ik vind die groene echt prachtig :D
  En ik snap je probleem met “oogfoto’s” maken. ik heb dat ook met mijn DSLR!

 4. Mooie kleuren en kwaliteit! Met foto’s van ogen maken heb ik ook genoeg struggles ^^
  Mag ik vragen waarom er achter € 3,00 ‘(ik zou hiervan maken: drie euro)’ staat en achter € 11,00 ‘(elf euro)’, cursief en dikgedrukt? Het lijkt net alsof iemand het gecheckt heeft en je het niet weggehaald hebt…

  1. Dat klopt inderdaad! Door alle feedback op mijn spelling heb ik sinds kort iemand die al mijn artikelen checkt op foutjes, blijkbaar had ik deze aanpassing over het hoofd gezien, heb het meteen even aangepast ;)

 5. Mooie kleurtjes! Ik was op vakantie in Italië en daar heb ik ook een aantal kiko producten gekocht, super mooi merk en inderdaad betaalbaar!

 6. Mooie kleurtjes! Wilde ze net op m’n verlanglijstje zetten, totdat ik zag dat ze niet in Nederland te koop zijn en een tripje Italië zit er voorlopig ook niet in :P. Trouwens, ik zie de foto van je ooglook helemaal niet! Misschien is er wat mis gegaan met editten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *