Zoek
Sluit dit zoekvak.

KIKO Cushion System CC Cream

KIKO Cushion System CC Cream

De Cushion foundations zijn in opmars, maar voorheen waren het alleen de wat duurdere merken die er eentje hadden. Sinds kort liggen ook de L’Oréal Cushion foundations in de winkel, maar KIKO heeft ze ook al een tijdje met heel veel kleuren. Een vriendinnetje attendeerde mij er op en samen bestelden we er eentje – want ja, hier zit geen KIKO in de buurt -. De KIKO Cushion System CC Cream is goed betaalbaar, dus was erg benieuwd naar de werking.

KIKO Cushion System CC Cream

Het merk KIKO kennen we misschien wel van vakantie, want op heel veel Europese vakantiebestemmingen word het verkocht. Alleen sinds kort zijn er ook een aantal winkels in Nederland te vinden – eindelijk – waaronder eentje op Amsterdam Centraal waar ik af en toe een kijkje neem als ik op mijn trein moet wachten. Maar daar was mijn oog nooit op deze foundation gevallen, sterker nog, ik had hem daar nog nooit gezien. In de webshop stonden ze wel met een fijne prijs van € 11,10. Ik moest er dus eentje proberen, vooral omdat ik zo enthousiast was over die van MAC, die helaas mijn kleur niet was.

KIKO Cushion System CC Cream

De KIKO Cushion System CC Cream is er in 12 verschillende kleuren, dus voor iedereen zit er wel wat tussen. Of ze alle 12 in de winkel liggen weet ik niet, maar online kun je kiezen uit 12 verschillende kleuren. Ze verschillen van licht naar donker en van een koele tot warme ondertoon. Aan de hand van reviews op andere blogs kwam ik tot de conclusie van CR20 wellicht zijn kleur zou zijn. Dat is een lichte kleur met een warme ondertoon.

KIKO Cushion System CC Cream

De foundation is een CC Cream en dat houdt in dat het niet een foundation zal zijn met een hele goede dekking. Het zorgt meer voor een egale teint die de roodheden in het gezicht maskeert. Je kunt het niet heel erg goed op de foto lezen, maar de CC Cream is vooral op basis van siliconen.

KIKO Cushion System CC Cream

Als we de CC Cream uit de verpakking halen zien we een mooi spiegelend doosje dat er strak en mooi uitziet. Ik vind hem er echt heel erg mooi en luxe uitzien.

KIKO Cushion System CC Cream

Op de achterkant vind je nog wat meer informatie met de naam en de kleur van het product. Ook staat er op vermeld dat er maar 10 ml in zit, dat is best weinig. Dat is maar 1/3 van een normale foundation. En ik heb niet het idee dat deze foundations zuiniger in gebruik zijn.

KIKO Cushion System CC Cream

Als we het doosje open maken zie je in de deksel een mooi spiegeltje zitten en rust er een sponsje die je kan gebruiken om de foundation aan te brengen op de deksel naar de CC Cream toe. Ziet er prima uit.

KIKO Cushion System CC Cream

De CC Cream is zelf weer afgesloten met een aparte deksel om eventuele uitdrogen of lekken te voorkomen. Zo kun je zo lang mogelijk met plezier dit product blijven gebruiken.

KIKO Cushion System CC Cream

Voor de eerste keer dit hij ook nog dicht geseald om natuurlijk uitdroging te voorkomen. Dit kan je gelukkig heel makkelijk verwijderen.

KIKO Cushion System CC Cream

KIKO Cushion System CC Cream

Maar daarna schrok ik wel eventjes. Voor de lichtste kleur foundation ziet deze spons er behoorlijk donker uit. Ik was benieuwd of dat nou aan de spons moest liggen of dat de foundation gewoon erg donker is. Maar ik vind het er nog steeds fascinerend uit zien.

KIKO Cushion System CC Cream

Gelukkig blijkt het allemaal heel erg mee te vallen en is het inderdaad een lichte kleur met een vrij warme en gele ondertoon.

KIKO Cushion System CC Cream

De CC Cream laat zich makkelijk over de huid verdelen door de dunne textuur en laat een semi-dekkende laag achter.

KIKO Cushion System CC Cream

Mijn gezicht zonder enige make-up.

KIKO Cushion System CC Cream

Mijn gezicht met de KIKO Cushion System CC Cream. Zoals je ziet haalt hij de roodheden weg, maar grote plekken zoals die vervelende rode puistjes doet hij niets mee. Het is dus echt een hele lichte dekking, maar die voor mij prima is.

KIKO Cushion System CC Cream

En full-face ziet hij er ook echt heel erg mooi en natuurlijk uit. Hij hoopt nergens op en ziet er gewoon tip top uit. De houdbaarheid is gemiddeld. De CC Cream doet daar geen uitspraken over, maar je kan het gewoon vergelijken met een normale foundation. Natuurlijk blijft mijn matte foundation voor de vettere huid beter zitten, maar dat is natuurlijk een beetje appels met peren vergelijken.

KIKO Cushion System CC Cream

Ik ben heel enthousiast over de KIKO Cushion System CC Cream en van de prijs van € 11,10 word ik ook enthousiast. Inmiddels heb ik de KIKO Cushion System CC Cream wel in de KIKO winkels gezien maar mocht je daar niet in de buurt wonen zijn ze ook gewoon te koop in de webshop en nu heb je ook nog een actie dat ze gratis verzenden!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. Het is misschien ook interessant om de IOPE Air Cushion XP uit te proberen. Zij waren de eerste die het cushion systeem hebben uitgevonden!

 2. Ik was er al benieuwd naar! Ik zag ze ook al in Hong Kong liggen van L’Oreal maar nam het niet mee omdat het te licht voor me was :)

 3. Ik ben al lange tijd benieuwd naar Cushion Foundations, maar ik heb er nog geen een geprobeerd. De dekking ziet er wel heel mooi uit =)

 4. Bij jou vind ik deze dekking wel mooi staan! Zelf heb ik liever wat meer dekking. Ergens ben ik wel heel benieuwd naar cushion foundations, maar voor mijn gevoel krijg je maar heel weinig product per verpakking.

 5. Hmm, opzich lijkt me deze wel goed voor mij met feestjes omdat ik een afkeer heb voor, met name, dekkende foundations. Ik voel het altijd zitten en aan dat gevoel heb ik echt een hekel gekregen de afgelopen paar jaar.

 6. Oh wauw en dat voor deze prijs.
  Ziet er echt tof uit.
  Lijkt mij fijn om een keer te proberen voor ik voor z’on dure variant zou gaan, ziet er ook luxe uit.
  Ik vind de teint in combi met de semi dekking die het geeft een prima combi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *