Kiehl’s Ultra Facial Oil-Free Lotion

Jullie weten vast wel dat ik echt ontzettend last heb van een vette huid en daar maar wat graag vanaf zou willen! Ik hoorde ontzettende goede verhalen over Kiehls, dus was er enorm benieuwd naar. Ik wist dat het in Amsterdam was, maar waar I realy don’t know… Toen ik terug kwam van mijn solliciatie in Amsterdam zag ik hem ineens zitten toen ik in de tram zat. Eumh ja, te laat dus. Maar met mijn oma ging ik een aantal weken geleden naar het Rijksmuseum, en daar hij ongeveer naast! Dus ik nam een bezoekje aan deze leuke winkel.

Kiehl’s is een soort apotheekje, niet dat het zo is, maar zo ziet het eruit. Vast omdat John Kiehl 150 jaar geleden als een ouderwetse apotheker een winkeltje in New York begon. Hij stond niet alleen bekend vanwege het gebruik van homeopathische middelen, kruidenmiddeltjes en essentiële oliën, maar gaf zijn klanten ook altijd een persoonlijk advies.  Het cosmeticamerk is door de jaren heen altijd trouw gebleven aan deze filosofie en heeft onder het Kiehl’s label een zeer groot assortiment huid- en haarproducten ontwikkeld.

Veel bloggers hadden er dus al enthousiast over geschreven en de prijzen vielen me echt ontzettend mee, dus het kon alleen maar goed zijn! Ik legde mijn probleem aan de vriendelijke verkoopster uit. En ze kwam meteen met het ‘wondermiddeltje’  voor me. Namelijk de ultra facial oil-free lotion. Een soort dagcrème van 125 ml, die speciaal geschikt was voor de vette huid en die normale huid. De lotion is olie vrij, dus wellicht zou die het antwoord op mijn problemen zijn, ze had eigenlijk me de modderlijn willen aanraden maar die was helaas groot en deels uitverkocht.

Kiehl’s staat bekend om zijn natuurlijke ingrediënten en dat ze zo weinig mogelijk conserveer middelen gebruiken. De lotion is daarom dus ook erg hoog geconcentreerd dus je hebt echt maar heel erg weinig nodig voor je gezicht. Met andere woorden met die 125 ml doen je echt ontzettend lang!

De verpakking vind ik ontzettend handig en hygiënisch. Je kan makkelijk in de flacon knijpen en er komt makkelijk iets uit en je kan het daarna gewoon meer handig afdekken met het dekseltje. De uitstraling van de verpakking vind ik wel iets minimalistisch, maar de andere kant is het wel helemaal Kiehl’s en gewoon effectief en een simpele verpakking.

En zoveel is ruim genoeg voor je hele gezicht. Maar werkt het product nou echt? Als eerst het is echt een ontzettend fijne substantie en maakt je huid echt heerlijk zacht en ruikt ook nog eens heerlijk. Alleen gaat het mijn vette huid tegen, nee helaas niet. Het blijft gewoon even erg, helaas. Maar heb je geen vette huid en wil je gewoon graag olie vrije producten gebruiken dan vind ik dit wel echt een aanrader en in vergelijk is hij helemaal niet door. Want je betaalt voor 125 ml maar € 26,99 wat echt ontzettend mee valt.

De crème trekt echt ontzettend snel in! Wat ik echt heel erg fijn vind als ik daarna mijn make-up wil gaan aanbrengen. Maar ik ga de volgende keer niet meer voor dit product maar denk ik voor de modderlijn, omdat ik stiekem toch wel een beetje fan ben van Kiehl’s alleen jammer dat het product niet helemaal werkte.

Kiehl’s zit in de straat van het Rijksmuseum tussen de PC Hooftstraat en het Vondelpark. De ultra facial oil-free lotion kost € 26,99

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Miranda
  20 november 2011 at 15:48

  Ik heb zelf ook een vette huid, dus wel jammer dat die daar niet voor werkt. Hij lijkt me op zich wel fijn, al ben ik wel benieuwd naar de andere lijn :)

 • Reply
  marleen
  20 november 2011 at 16:48

  lijkt me een heel fijn product!
  xx

 • Reply
  Paola
  20 november 2011 at 16:53

  Best prijzig, maar hij lijkt me wel erg fijn!

 • Reply
  Christel
  20 november 2011 at 18:33

  Lijkt me echt heel erg fijn.

 • Reply
  Femke
  20 november 2011 at 20:17

  Ik denk dat je de hele lijn eens moet testen, dan werkt het wel! Ik had namelijk een blikende huid en zeker ’s ochtends na het slapen vaak vettige huid, maar met de hele lijn (facewash + tonic + lotion) ben ik er vanaf geraakt! Het glimmen is écht minder en ik word ’s ochtends wakker zonder vet op mijn huid als ik de avond daarvoor de lotion op heb gedaan. :) Nog niet afschrijven dus!

 • Reply
  Yakman
  20 november 2011 at 21:49

  Jammer dat hij niet echt werkte voor jou! :o misschien miet iets gebruiken voor normale/droge huid, want misschien is jou huid droog en maakt je huid stoffen aan dat zodat het soepel en niet droog aanvoelt?

 • Reply
  LottedeJ
  20 november 2011 at 22:55

  Jammer dat het niet echt heel goed werkt voor je! Het is toch best prijzig, dus dat is extra zonde. Ik ben zelf ook wel benieuwd naar producten van Kiehl’s, heb er al heel veel goede dingen over gehoord.

 • Laat een reactie achter