Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kiehl’s Skin Rescuer Stress-Minimizing Daily Hydrator

 photo Kiehls_zps75658f43.png

SOS Kiehl’s, kom onze huid helpen met je nieuwe Skin Rescuer! Kiehl’s heeft de oplossing voor de gestresste huid, waar toch heel veel mensen last van hebben. Tentamens op school, werkdruk en nog zo heb je nog veel meer oorzaken waar stress bij te pas komt. Niet alleen jijzelf lijdt onder stress, maar ook je huid! En daar kan nu wat aan gedaan worden!

 photo Kiehls1_zpse5d91842.png

De wetenschappers van Kiehl’s, de in New York gevestigde leverancier van kwaliteitsvolle huidverzorgingsproducten, hebben een oplossing gevonden voor stress met een toonaangevende formule. De Kiehl’s Skin Rescuer Stress-Minimizing Daily Hydrator. Door enorm efficiënte bestanddelen als Mannose en Rosa Gallica te gebruiken, helpt deze gezichtsformule de zichtbare reactie van de huid op stress aan te pakken en te verminderen.

“Als wetenschappers in huidverzorging bestuderen we voortdurend de gevolgen van een verzwakte huidbarrière. We weten dat een verzwakte huidbarrière tot huidproblemen leidt,” zegt Dr. Angelike Galdi, hoofdwetenschapper en AVP van Kiehl’s Onderzoek & Innovatie. Met het onderzoek in dit verband wilden we meer te weten komen over de oorzaak – ontsteking – en gingen we nog verder terug om de oorspronkelijke dader te vinden: interne of emotionele stress. Toen werd duidelijk waarom zoveel mensen te kampen kregen met deze huidaandoeningen. De volgende stap was bepalen hoe de cyclus die leidt tot zichtbare huidproblemen kan worden verbroken. Het spreekt voor zich dat stress uit het leven weren van onze klanten onmogelijk is, dus besloten we om de huid minder kwetsbaar te maken door een versterkte huidbarrière; om onze klanten een echte oplossing te bieden.”

 photo Kiehls2_zps05a12514.png

Om de tekenen van stress op de huid doeltreffend te bestrijden, ontdekten de wetenschappers van Kiehl’s dat ze drie factoren moesten aanpakken.

1. Beperk de opkomst van stress signalen

Rosa Gallica-extract: Het is bewezen dat stress een inflammatoire reactie veroorzaakt in het lichaam. Het onderzoeksteam, onder leiding van Sheldon Cohen van de Carnegie Mellong University, ontdekte dat chronische psychologische stress ervoor zorgt dat het lichaam haar vermogen verliest om de infammatoire reactie te controleren. De inflammatoire reactie op signalen van stress en een verzwakte huidbarrière kunnen leiden tot zichtbare symptomen van een “gestresseerde huid”, zoals een rode huid, uitdroging en vlekken. In vitro-gegevens ondersteunen dat het Rosa Gallica-extract, afkomstig van de bloemblaadjes van deze roos, het vrijkomen van stresssignalen beperkt, tegelijkertijd de infammatoire reactie minimaliseert en zo de stresscyclus doorbreekt.

2. Bescherm de huidbarrière

Mannose: Het onderzoek verricht door de afdeling Dermatologie van Columbia University bekrachtigt dat het de huidbarrière kan versterken en verstevigen. Van een sterkere huidbarrière is geweten dat het de zichtbare tekenen van stress op de huid reduceert, waardoor het minder kwetsbaar wordt voor toekomstige, onvermijdelijke stress.
Squalaan: Natuurlijk extract van olijven, deze helende botanische lipide is zeer compatibel met de natuurlijke oliën in de huid. Herstelt en vult de huidbarrière onmiddellijk aan en staat bovendien bekend om de huid te beschermen tegen uitdroging. Vermaard vanwege de gemakkelijk absorbeerbare textuur en vanwege het zijdeachtige gevoel.
Mix van unieke ceramiden: Van deze lipiden die in hoge concentraties terug te vinden zijn in het celmembraan van huidcellen is geweten dat ze de huidbarrière helpen beschermen en versterken.

3. Behandel, kalmeer en hydrateer de huid

Kamille-extract: Helpt de huid te verzachten en te kalmeren.
Glycerine: Deze bevochtiger trekt vocht uit de lucht voor een onmiddellijke en langdurige hydratatie; maakt de huid weer soepel en glad.
Sheaboter: Deze natuurlijke lipide, verkregen van de Afrikaanse Shea-notenboom, beschermt de huid tegen uitdroging.

 photo Kiehls3_zps53fc52e3.png

En hier zie je eigenlijk meteen alle ingrediënten die net uitgebreid besproken zijn. Het is een hele basic crème met niet al te veel poespas maar het heeft zeker wel een hele goede werking voor de huid.

 photo Kiehls4_zps9a532e33.png

De crème voelt heel erg romig en luchtig aan, een beetje als een serum maar dat is het niet. Je brengt hem gewoon aan als een dagcrème en laat hem daarna intrekken.

 photo Kiehls5_zps7f2393b0.png

De crème is vrij dun dus je zou verwachten dat het een crème is die snel intrekt, alleen niets is minder waar, helaas duurt het echt een tijd voordat hij van de huid is verdwenen. Dat vind ik wel een beetje jammer, maar als je het echt met een kleine hoeveelheid aanbrengt en het daarna een tijdje laat intrekken is het toch goed in de huid verdwenen. Ik denk trouwens wel dat als het straks wat kouder buiten is dat het een ideale hydraterende crème is, ik bewaar hem dus zeker voor de wat koudere dagen.

Wel moet ik vertellen dat mijn huid na het gebruik van de Kiehl’s Skin Rescuer Stress-Minimizing Daily Hydrator een stuk is opgeknapt. Het voelt een stuk zachter aan, je ziet het meer leven en de rode gedeeltes – voor hoever ik deze zelf heb – zijn een stuk verminderd. Het doet dus zeker wel iets goeds voor je huid. Ook was mijn huid een stuk minder gevoelig voor invloeden van buitenaf.

 photo Kiehls6_zps1be2246a.png

De Kiehl’s Skin Rescuer Stress-Minimizing Daily Hydrator is onder andere te koop bij de Kiehl’s shops en de counters in de Bijenkorf voor de adviesprijs van € 35,-

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *