Kiehl’s Magic Elixir

Bij de sneak peak van het persevent van Kiehl’s liet ik al wat los over de nieuwe producten van dit merk. Daar had ik over de Magic Elixir van Kiehl’s een lichte elixer, bereid met aloë, rozemarijnblad, avocado-olie en saffloerzaadolie. Deze herstelt de balans van de beschermende barrière van de hoofdhuid, om het evenwicht tussen hydratatie, nutriënten en microflora te bewaren. Klinkt goed toch? Ik testte het daarom voor jullie uit, want ik ben heel erg benieuwd naar dit product.

Gezond haar begint natuurlijk met een goed verzorgde hoofdhuid, maar geef eerlijk toe, geef jij daar eigenlijk wel voldoende aandacht aan? Ik moet eerlijk bekennen, ik voor dit product totaal niet. Daarom is het altijd wel eventjes goed om wakker geschud te worden dat het heel erg belangrijk is. Daarom heeft Kiehl’s daar een goed product voor op de markt gebracht. En waar moet het voor zorgen? Evenwichtige, schonere, goed verzorgde, gevoede hoofdhuid voor gemakkelijker en gezonder haar. Een gezonde, evenwichtige hoofdhuid voedt de wortels om de haarkwaliteit te verbeteren en een gezonde haargroei te stimuleren.

Kiehl’s Magic Elixir biedt, net als traditionele oliebehandelingen, een hoge concentratie van natuurlijk onttrokken olie om de hoofdhuid te voeden en rehydrateren. De werking van Magic Elixir’s wordt op de volgende manieren bevestigd:

1. Een sterke mix van drie bepaalde oliën (rozemarijnbladolie, avocado-olie en saffloerolie) plus aloë, gekend om diep door te dringen in de hoofdhuid en haarvezels en ze te hydrateren. Veel toonaangevende formules gebruiken slechts één olie en bedekken slechts de oppervlakte van het haar en de hoofdhuid.

2. Helpt de cuticula (het beschermde laagje) van het haar af te sluiten om de blootgestelde haarschors beter te beschermen.

3. Helpt de goede balans van microflora  op de hoofdhuid te behouden. “Op goed gehydrateerde gebieden van de huid zijn er normale waarden van microflora te vinden – zowel op het lichaam als de hoofdhuid. Een drogere, ondervoede hoofdhuid heeft vaak te kampen met een normale microflora die uit balans is. Dat kan leiden tot klinishe symptomen zoals jeuk, schilfertjes, roodheid, en kan zelfs de kwaliteit en de textuur van het haar aantasten,” verklaart Dr. Adam Geyer, dermatoloog en productadviseur bij Kiehl’s.

4. Geeft onmiddellijk resultaten op zowel korte als lange termijn. Het haar is onmiddellijk zachter, glanst meteen door de hydratatie, en wordt handelbaarder. Op lange termijn worden het haar en de hoofdhuid gevoed wat resulteert in gezonder en glanzender haar.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel erg goed en ik ben dus erg benieuwd of het werkt. Maar hoe gebruik je dit product nou?

Voor het wassen van je haar masseer je dit goed op de hoofdhuid in. Dit laat je 10 minuten intrekken en daarna ga je onder de douche en wast gewoon je haren. Door het wassen van het haar spoel je de olie er ook weer uit en heb je na afloop ook weer gewoon schoon haar. Je moet dit product regelmatig gebruiken, dus ik gebruik hem twee keer in de week.

De olie ruikt lekker kruiderig, ik hou er wel van. Maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen het wat minder prettig vinden ruiken. Deze geur komt natuurlijk ook door alle natuurlijke oliën die in het product zitten. Gelukkig blijft de geur niet hangen in je haar na het wassen.

Goed maar hoe gebruik je dit nou? Voor het wassen goed op de hoofdhuid masseren, je haar wordt hier natuurlijk wel erg vet van, daarom moet het echt uitgewassen worden. Ik heb het product nu bijna een maand gebruikt en ik ben echt ontzettend tevreden en kan echt het verschil merken. Mijn haar groeit beter naar mijn gevoel en het is ook een stuk steviger dan anders (dan heb ik het over uitvallen van de haren etc.). En natuurlijk is het heel erg prettig om een gezonde en gevoede hoofdhuid te hebben.

De Kiehl’s Magix Elixir is nu te koop bij de Kiehl’s verkooppunten (in Amsterdam) en online in hun webshop. De Magic Elixir kost € 21,50 voor een fles van 125 ml.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  charile
  11 juli 2012 at 07:16

  Klinkt goed! Maar ik vind de prijs wel iets te hoog ;)

 • Reply
  AnnaSophia
  11 juli 2012 at 07:52

  Ik vind het wel erg duur. En ik ben ook niet echt een Kiehls van. Wel een erg duidelijke review!

 • Reply
  Lifesplash
  11 juli 2012 at 07:55

  Klinkt heel fijn! En zorgt ook voor goede dingen, ik vind de prijs alleen wel wat hoog. =(

 • Reply
  debby
  11 juli 2012 at 08:28

  Zo dat klinkt inderdaad erg fijn. Ik ben zelf momenteel druk doende met mijn haar aan het laten groeien en het zit dan ook nergens naar. Denk dat ik mijn haartjes maar even hiermee ga verwennen.

 • Reply
  Dita
  11 juli 2012 at 08:55

  Klinkt fijn :)

 • Reply
  Amy
  11 juli 2012 at 09:44

  Klinkt erg goed! Wel jammer alleen van de prijs!

 • Reply
  Kimberly
  11 juli 2012 at 10:58

  Mijn haar valt ook best snel uit, dus misschien dat ik deze wel ga proberen. Goede review!

 • Reply
  Samantha
  11 juli 2012 at 11:13

  Oh, wow! Het klinkt echt heel erg fijn, al vind ik de prijs niet zo heel goedkoop.

 • Reply
  Lin
  11 juli 2012 at 12:50

  Nou, door deze post ben ik me er ook van bewust dat ik eigenlijk nooit iets aan mijn hoofdhuid doe…
  Daar ga ik eens verandering in brengen!

 • Reply
  Esmay
  11 juli 2012 at 12:53

  Klinkt heel erg goed zeg :D!

 • Reply
  jana
  11 juli 2012 at 19:40

  Deze lijkt mij erg fijn :D x

 • Reply
  Cherr
  12 juli 2012 at 01:18

  Kan je daar lang mee doen of heb je best veel nodig per keer? Leuke review! Geloof wel dat zon product zin kan hebben!

 • Reply
  Tugce
  12 juli 2012 at 02:27

  Klinkt als een heel fijn product.. Heb namelijk al een hele droge hoofdhuid van nature.

 • Laat een reactie achter