Het is bijna kerst en dan worden de feestelijke recepten weer de kast uitgehaald. Ik vind een tulband cake ook altijd iets kerstigs hebben, dus ik besloot een heerlijke kersttulband cake te bakken gevuld met appel en rozijnen. Wil jij ook deze lekkere maar toch simpele cake bakken? Kijk dan snel verder naar het recept.
Kersttulband cake met appel en rozijnen
Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 4 eieren
- 1 zoete appel
- 60 gram zoete rozijnen
- 5 gram kaneel
- handje amandelschaafsel
- poedersuiker
Instructies
- Laat de boter alvast op kamertemperatuur komen, zo kun je het beslag gemakkelijker maken.
- Snij de appel in kleine stukjes zodat dat straks door het beslag heen kan. Verwijder wel de schil en het klokhuis. Leg deze apart in een bakje met de rozijnen en strooi de kaneel er overheen en meng door elkaar heen.
- Wanneer de boter zacht geworden is kunnen we beginnen met het beslag. Doe de boter, suiker, meel, eieren en vanille suiker in een beslagkom en mix dit tot een glad geheel.
- De oven verwarmen we voor op 160 graden en het bakblik vetten we goed in. Schep vervolgens het mengsel van appel en rozijnen door het beslag heen. Als alles goed verdeeld is storten we het beslag in de bakvorm en zetten het in de oven. De cake is gaar in 50 minuten op 160 graden.
Ik gebruikte een tulband cake bakvorm, maar je kunt met deze verhoudingen ook een cake bakken in een gewone cake bakblik. Eventueel kun je de rozijnen ook vervangen door cranberry’s.
Volgen jullie mij al op Instagram?
Wanneer de cake klaar is haal ik hem uit de oven en haal hem meteen uit de bakvorm zodat hij weer een beetje plat kan worden aan de onderkant. Maak hem af om hem nog te versieren met poedersuiker en amandelschaafsel. Geniet lekker van je kersttulband cake met appel en rozijnen!
2 reacties
mijn dochter zat met smart te wachten op dit recept want ze zag hem van de week al voorbij komen bij je :D die gaat ze maken dus!!
Ziet er lekker uit zeg!