Kersttulband cake met appel en rozijnen

Automatische concepten

Het is bijna kerst en dan worden de feestelijke recepten weer de kast uitgehaald. Ik vind een tulband cake ook altijd iets kerstigs hebben, dus ik besloot een heerlijke kersttulband cake te bakken gevuld met appel en rozijnen. Wil jij ook deze lekkere maar toch simpele cake bakken? Kijk dan snel verder naar het recept.

Automatische concepten

Wat heb je nodig?

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • zakje vanille suiker
  • 4 eieren
  • 1 zoete appel
  • 60 gram zoete rozijnen
  • 5 gram kaneel
  • amandelschaafsel
  • poedersuiker

Ik gebruikte een tulband cake bakvorm, maar je kunt met deze verhoudingen ook een cake bakken in een gewone cake bakblik. Eventueel kun je de rozijnen ook vervangen door cranberry’s.

Automatische concepten

We beginnen met de boter alvast op kamertemperatuur te laten komen, zo kun je het beslag gemakkelijker maken.

Ondertussen snijden we de appel in kleine stukjes zodat dat straks door het beslag heen kan. Verwijder wel de schil en het klokhuis. Leg deze apart in een bakje met de rozijnen en strooi de kaneel er overheen en meng door elkaar heen.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Wanneer de boter zacht geworden is kunnen we beginnen met het beslag. Doe de boter, suiker, meel, eieren en vanille suiker in een beslagkom en mix dit tot een glad geheel.

De oven verwarmen we voor op 160 graden en het bakblik vetten we goed in. Schep vervolgens het mengsel van appel en rozijnen door het beslag heen. Als alles goed verdeeld is storten we het beslag in de bakvorm en zetten het in de oven. De cake is gaar in 50 minuten op 160 graden.

Automatische concepten

Wanneer de cake klaar is haal ik hem uit de oven en haal hem meteen uit de bakvorm zodat hij weer een beetje plat kan worden aan de onderkant. Maak hem af om hem nog te versieren met poedersuiker en amandelschaafsel. Geniet lekker van je kersttulband cake met appel en rozijnen!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reply
    rachel
    12 december 2019 at 10:11

    mijn dochter zat met smart te wachten op dit recept want ze zag hem van de week al voorbij komen bij je :D die gaat ze maken dus!!

  • Reply
    Marloes
    12 december 2019 at 14:08

    Ziet er lekker uit zeg!

  • Laat een reactie achter