Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kersttulband cake met appel en rozijnen

Automatische concepten

Het is bijna kerst en dan worden de feestelijke recepten weer de kast uitgehaald. Ik vind een tulband cake ook altijd iets kerstigs hebben, dus ik besloot een heerlijke kersttulband cake te bakken gevuld met appel en rozijnen. Wil jij ook deze lekkere maar toch simpele cake bakken? Kijk dan snel verder naar het recept.

Automatische concepten
Automatische concepten

Kersttulband cake met appel en rozijnen

Het is de meest gezellige tijd van het jaar, de feestdagen. Wil je dan wat lekkers voor bij de koffie op tafel zetten? Maak dan deze heerlijke tulband cake met appel en rozijnen. Het is super simpel, maar erg smaakvol en je komt meteen in de winterse sferen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eieren
  • 1 zoete appel
  • 60 gram zoete rozijnen
  • 5 gram kaneel
  • handje amandelschaafsel
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Laat de boter alvast op kamertemperatuur komen, zo kun je het beslag gemakkelijker maken.
  • Snij de appel in kleine stukjes zodat dat straks door het beslag heen kan. Verwijder wel de schil en het klokhuis. Leg deze apart in een bakje met de rozijnen en strooi de kaneel er overheen en meng door elkaar heen.
  • Wanneer de boter zacht geworden is kunnen we beginnen met het beslag. Doe de boter, suiker, meel, eieren en vanille suiker in een beslagkom en mix dit tot een glad geheel.
  • De oven verwarmen we voor op 160 graden en het bakblik vetten we goed in. Schep vervolgens het mengsel van appel en rozijnen door het beslag heen. Als alles goed verdeeld is storten we het beslag in de bakvorm en zetten het in de oven. De cake is gaar in 50 minuten op 160 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten

Ik gebruikte een tulband cake bakvorm, maar je kunt met deze verhoudingen ook een cake bakken in een gewone cake bakblik. Eventueel kun je de rozijnen ook vervangen door cranberry’s.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Automatische concepten

Wanneer de cake klaar is haal ik hem uit de oven en haal hem meteen uit de bakvorm zodat hij weer een beetje plat kan worden aan de onderkant. Maak hem af om hem nog te versieren met poedersuiker en amandelschaafsel. Geniet lekker van je kersttulband cake met appel en rozijnen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *