Volgens mij heb ik nooit zoveel positieve en leuke reacties gehad op een Instagram foto, als op deze! Ik wilde eens iets leuks en makkelijks voor de kerstdagen maken en dat is volgens mij gelukt. Deze kerstster van brood en pesto is echt een schot in de roos. Hij ziet er echt fantastisch uit en hij smaakt echt goddelijk! En het leukste is, hij is zoals altijd weer héél makkelijk te maken, succes!

Kerstster brood met pesto
Benodigdheden
- Bakpapier
- Pizzames
- Liniaal
- Glas
- Beslagkom
- Theedoek
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans broodmix wit
- 1 potje pesto
- 275 mililiter water
- 20 gram zachte boter
Instructies
- Doe de mix in een kom met de boter en het water en kneed dit tot een mooi en stevig beslag. Verdeel daarna het deeg in drie gelijke stukken en laat het even 10 minuten rusten onder een theedoek.
- Als dit klaar is rollen we de bollen mooi uit tot drie ‘pizza vormen’ zo groot moeten de plakken ongeveer worden. Pak alvast een vel bakpapier en leg daar de eerste plak op en bestrijk deze met pesto. Let op, laat de pesto wel goed uitlekken.
- Pak nu een liniaal van 30 centimeter en reken uit wat het midden is. Druk even met een glas een rondje om het midden, zo heb je een richtlijn waar je niet mag snijden. Druk nu voorzichtig met het liniaal strepen op het deeg, want je moet 12 gelijke stukken maken maar niet doorsnijden, het midden moet vast blijven zitten! Het snijden kun je het makkelijkste doen met een pizzames.
- Pak de twee flappen die naast elkaar liggen en draai deze twee keer naar binnen toe. Nu plak je de beide uiteinden aan elkaar en zorg je ervoor dat het een punt krijgt, zo krijg je het ster effect. En omdat je de binnenkant niet hebt gesneden zie je hier ook een mooie ster ontstaan. Dek de ster nu weer met een theedoek af en laat het 45 minuten na rusten. Een paar minuten voor tijd verwarmen we de oven alvast voor op 200 graden.
- Bak de kerstster voor 25 minuten af in de oven, houd zelf goed in de gaten wanneer hij mooi bruin is. Bij ons was 25 minuten precies genoeg, hij had er niet langer in moeten zitten. Omdat onze flapjes zo vet waren geworden door het vet bleven ze helaas niet aan elkaar geplakt, maar dit ziet er als nog fantastisch uit!
Doe de mix in een kom met de boter en het water en kneed dit tot een mooi en stevig beslag. Verdeel daarna het deeg in drie gelijke stukken en laat het even 10 minuten rusten onder een theedoek.
Als dit klaar is rollen we de bollen mooi uit tot drie ‘pizza vormen’ zo groot moeten de plakken ongeveer worden. Pak alvast een vel bakpapier en leg daar de eerste plak op en bestrijk deze met pesto. Let op dat je de olie goed afgiet, dat had ik niet gedaan en al het olie sijpelde eruit, niet heel handig! Leg nu de volgende plak er op en bestrijk deze ook met een lekkere laag pesto, vervolgens leg je de laatste plak hier ook weer op.
Pak nu een liniaal van 30 centimeter en reken uit wat het midden is. Druk even met een glas een rondje om het midden, zo heb je een richtlijn waar je niet mag snijden. Druk nu voorzichtig met het liniaal strepen op het deeg, want je moet zometeen 12 gelijke stukken maken maar niet doorsnijden, het midden moet vast blijven zitten! Dit snijden kun je het makkelijkste doen met een pizzames.
Nu gaan we de ster vouwen. Pak de twee flappen die naast elkaar liggen en draai deze twee keer naar binnen toe. Nu plak je de beide uiteinden aan elkaar en zorg je ervoor dat het een punt krijgt, zo krijg je het ster effect. En omdat je de binnenkant niet hebt gesneden zie je hier ook een mooie ster ontstaan. Dek de ster nu weer met een theedoek af en laat het 45 minuten na rusten. Een paar minuten voor tijd verwarmen we de oven alvast voor op 200 graden.
Daarna bakken we de kerstster voor 25 minuten af in de oven, houd zelf even in de gaten wanneer hij mooi bruin is. Bij ons was 25 minuten precies genoeg, hij had er niet langer in moeten zitten. Omdat onze flapjes zo vet waren geworden door het vet bleven ze helaas niet aan elkaar geplakt, maar dit ziet er als nog fantastisch uit!
Hmm ziet dit er niet heerlijk uit? Ik heb een betere pesto gekocht en dat proef je ook meteen terug! Ook leuk om dit met een tapenade te doen of misschien wel Nutella, je kan er allerlei varianten op maken!
Ik vind vooral de ster in het midden erg leuk!
Heerlijk vers brood met pesto en pijnboompitjes, warm is hij trouwens wel het lekkerste. Maar koud is hij ook goed te eten!
Wil je hem trouwens weer warm eten? Doe hem dan even 5 minuten in de oven op 200 graden, dan is hij weer lekker knapperig en warm!
Het is net een soort plukbrood, je haalt zo de plukjes er vanaf, je houdt uiteindelijk alleen de ster over!
Eetsmakelijk! En ik dwing jullie stiekem wel allemaal dit te maken, want je weet niet wat je mist en ik weet zeker dat dit een groot succes is met kerst, maar na kerst natuurlijk ook!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
38 reacties
lucindainwonderland
13 december 2014 at 06:23Wauw! Dat vouwen maakt het wel helemaal af zeg, ziet er super tof en ook lekker uit. Ik ben enorm gek op pesto, die geur alleen al! Dit is echt heel mooi om op tafel te zetten tijdens het diner of als hapje er voor. Oeh.. misschien kan ik dit wel maken voor de kerstlunch op mijn werk. xxx Lucinda
Kelly caresse
13 december 2014 at 06:45Wat een prachtig brood in die vorm, zeker een recept om te onthouden. Ik ben ook dol op pesto
Tessa
13 december 2014 at 07:06Ik zag hem gister al op je istagram voorbij komen, hij ziet er zo mooi en lekker uit! Ik hou van pesto en van brood, dus dit moet een goede combi zijn! Ik wil deze echt een keer gaan proberen, hopelijk wordt hij bij mij dan ook zo mooi!
Liefs, Tessa
oumfeerozah
13 december 2014 at 08:49Wauw wat is het eindresultaat prachtig! Love it, ben ook benieuwd hoe het smaakt!
Beautydagboek
13 december 2014 at 09:10Wat ziet het er mooi en lekker uit! En nog makkelijk te maken ook :).
xmmke
13 december 2014 at 09:55Dit ziet er zo mooi en lekker uit uit! <3
Beautyjuf
13 december 2014 at 10:08Wat ziet dit er lekker én feestelijk uit!
Jana
13 december 2014 at 10:30Mmm..Dit ziet er lekker uit :D x
Margot
13 december 2014 at 10:56Dat ziet er mooi uit!
Diolifestyle
13 december 2014 at 11:38Hmmm! Ziet er heerlijk uit!
Gea W
13 december 2014 at 11:58Ziet er prachtig uit! en het lijkt me erg lekker met de pesto erbij :)
xwiesx
13 december 2014 at 12:00Wat een super leuk idee is dit! ;D Lijkt me ook echt lekker want ik ben gek op pesto.
Femke
13 december 2014 at 13:25Superleukk! Dit ga ij ook maken!!!! Thankssss xx
allsweetbeauty
13 december 2014 at 13:42Wauw wat ziet dit er heerlijk uit! Echt prachtig!!
Elsbet | La Vie Pure
13 december 2014 at 13:56at ziet het er mooi uit!
Liefsannebelle
13 december 2014 at 14:45Wauw, dit ga ik zeker proberen!
Pauline
13 december 2014 at 14:49Oh my god, dat ziet er keilekker uit!! Supermooi gemaakt^^.
Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
13 december 2014 at 14:50Jij zou een aparte Food Blog erbij moeten doen. Ik weet dat je druk bent, maar even serieus je doet het goed met food.
Heet ziet er super mooi uit.
Kiss & Make-up
13 december 2014 at 15:06Wat creatief! En lekker, lijkt me ook!
beautifulday4makeup
13 december 2014 at 17:54Wauw, wat een leuk idee. Ik maak vaak tosti met pesto en dat is heerlijk
kieke14
13 december 2014 at 18:16echt heeeel erg tof! Ga deze een keer maken, beloofd haha
Paulien | AzaraBeauty
13 december 2014 at 18:34Wauw dit ziet er echt prachtig uit!
chucky1012
13 december 2014 at 18:44Dat is heel mooi ;-)
Nadine
13 december 2014 at 19:23Ik ga hem even opslaan, ziet er echt heeeel erg lekker uit!
Kimberley
13 december 2014 at 19:54O, wauw! Dit ziet er prachtig uit. En volgens mij smaakt het ook nog eens onwijs lekker. Goed idee voor de kerst!
Amy
13 december 2014 at 22:48Ziet er zo lekker uit..!
Renée
13 december 2014 at 23:04Oh my! Dat ga ik maken!! Thanks
thesweetlittlemonster
15 december 2014 at 18:18Het ziet er echt super leuk uit! Dit ga ik zeker een keertje proberen ^^
Marjoleinee
15 december 2014 at 18:52Het ziet er zoo lekker uit <3
Kirsty
16 december 2014 at 15:35Dit lijkt me echt heerlijk! Ik moet dit echt ook eens gaan maken :)
Liza
17 december 2014 at 14:39Echt super leuk gemaakt! Dit receptje ga ik zeker eens na proberen te maken.
Babette
22 december 2014 at 21:13Heb hem net gemaakt en hij ziet er minder mooi uit als bij jou maar ben wel benieuwd hoe die smaakt!
Dina
26 december 2014 at 08:04Ziet er echt super uit en lijkt me ook lekker! <3
Brenda
25 december 2015 at 13:15dankjewel voor je duidelijke tutorial. Ter gelegenheid van de Kerst gaan wij proberen hem met rode pesto te maken!! Eerste keer, dus verwacht niet dat het gelijk lukt…ik laat het je nog weten.
Linda
22 december 2016 at 13:40Kan ik dit recept ook maken met croissant deeg?
Daphne
14 december 2020 at 13:58Ja hoor ga ik maken! Ziet er erg leuk en lekker uit.
Vanessa
14 december 2020 at 17:55Ontzettend leuk recept!
Ik ga het zeker maken. 😊
Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
15 december 2020 at 12:45Wauw! <3
Dit ziet er onwijs lekker ui. Misschien dat ik dit recept ga proberen met de Kerst. <3
Liefs
x