Recept: Kerstster brood met pesto

 photo PestoBroodKerstster4_zps15379df5.png

Volgens mij heb ik nooit zoveel positieve en leuke reacties gehad op een Instagram foto, als op deze! Ik wilde eens iets leuks en makkelijks voor de kerstdagen maken en dat is volgens mij gelukt. Deze kerstster van brood en pesto is echt een schot in de roos. Hij ziet er echt fantastisch uit en hij smaakt echt goddelijk! En het leukste is, hij is zoals altijd weer héél makkelijk te maken, succes!

 photo PestoBroodKerstster_zpsb02fb890.png

Kerstster brood met pesto

Kerstster brood met pesto

Wil je een verrassend leuk brood met kerst op tafel zetten? Maak dan dit kerstbrood met pesto. Het is echt súper makkelijk om te maken en ziet er ontzettend mooi uit.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 8 personen

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Pizzames
  • Liniaal
  • Glas
  • Beslagkom
  • Theedoek

Ingrediënten
  

  • 1 pak Koopmans broodmix wit
  • 1 potje pesto
  • 275 mililiter water
  • 20 gram zachte boter

Instructies
 

  • Doe de mix in een kom met de boter en het water en kneed dit tot een mooi en stevig beslag. Verdeel daarna het deeg in drie gelijke stukken en laat het even 10 minuten rusten onder een theedoek.
  • Als dit klaar is rollen we de bollen mooi uit tot drie ‘pizza vormen’ zo groot moeten de plakken ongeveer worden. Pak alvast een vel bakpapier en leg daar de eerste plak op en bestrijk deze met pesto. Let op, laat de pesto wel goed uitlekken.
  • Pak nu een liniaal van 30 centimeter en reken uit wat het midden is. Druk even met een glas een rondje om het midden, zo heb je een richtlijn waar je niet mag snijden. Druk nu voorzichtig met het liniaal strepen op het deeg, want je moet 12 gelijke stukken maken maar niet doorsnijden, het midden moet vast blijven zitten! Het snijden kun je het makkelijkste doen met een pizzames.
  • Pak de twee flappen die naast elkaar liggen en draai deze twee keer naar binnen toe. Nu plak je de beide uiteinden aan elkaar en zorg je ervoor dat het een punt krijgt, zo krijg je het ster effect. En omdat je de binnenkant niet hebt gesneden zie je hier ook een mooie ster ontstaan. Dek de ster nu weer met een theedoek af en laat het 45 minuten na rusten. Een paar minuten voor tijd verwarmen we de oven alvast voor op 200 graden.
  • Bak de kerstster voor 25 minuten af in de oven, houd zelf goed in de gaten wanneer hij mooi bruin is. Bij ons was 25 minuten precies genoeg, hij had er niet langer in moeten zitten. Omdat onze flapjes zo vet waren geworden door het vet bleven ze helaas niet aan elkaar geplakt, maar dit ziet er als nog fantastisch uit!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

 photo PestoBroodKerstster1_zpsdd4776ca.png

Doe de mix in een kom met de boter en het water en kneed dit tot een mooi en stevig beslag. Verdeel daarna het deeg in drie gelijke stukken en laat het even 10 minuten rusten onder een theedoek.

 photo PestoBroodKerstster2_zps7ac07589.png

Als dit klaar is rollen we de bollen mooi uit tot drie ‘pizza vormen’ zo groot moeten de plakken ongeveer worden. Pak alvast een vel bakpapier en leg daar de eerste plak op en bestrijk deze met pesto. Let op dat je de olie goed afgiet, dat had ik niet gedaan en al het olie sijpelde eruit, niet heel handig! Leg nu de volgende plak er op en bestrijk deze ook met een lekkere laag pesto, vervolgens leg je de laatste plak hier ook weer op.

Pak nu een liniaal van 30 centimeter en reken uit wat het midden is. Druk even met een glas een rondje om het midden, zo heb je een richtlijn waar je niet mag snijden. Druk nu voorzichtig met het liniaal strepen op het deeg, want je moet zometeen 12 gelijke stukken maken maar niet doorsnijden, het midden moet vast blijven zitten! Dit snijden kun je het makkelijkste doen met een pizzames.

 photo PestoBroodKerstster3_zps8ece9d2b.png

Nu gaan we de ster vouwen. Pak de twee flappen die naast elkaar liggen en draai deze twee keer naar binnen toe. Nu plak je de beide uiteinden aan elkaar en zorg je ervoor dat het een punt krijgt, zo krijg je het ster effect. En omdat je de binnenkant niet hebt gesneden zie je hier ook een mooie ster ontstaan. Dek de ster nu weer met een theedoek af en laat het 45 minuten na rusten. Een paar minuten voor tijd verwarmen we de oven alvast voor op 200 graden.

 photo PestoBroodKerstster5_zps4d3bed35.png

Daarna bakken we de kerstster voor 25 minuten af in de oven, houd zelf even in de gaten wanneer hij mooi bruin is. Bij ons was 25 minuten precies genoeg, hij had er niet langer in moeten zitten. Omdat onze flapjes zo vet waren geworden door het vet bleven ze helaas niet aan elkaar geplakt, maar dit ziet er als nog fantastisch uit!

 photo PestoBroodKerstster7_zps780e84c6.png

Hmm ziet dit er niet heerlijk uit? Ik heb een betere pesto gekocht en dat proef je ook meteen terug! Ook leuk om dit met een tapenade te doen of misschien wel Nutella, je kan er allerlei varianten op maken!

 photo PestoBroodKerstster6_zpsa9b5dcb7.png

Ik vind vooral de ster in het midden erg leuk!

 photo PestoBroodKerstster8_zpsbb80a8b4.png

Heerlijk vers brood met pesto en pijnboompitjes, warm is hij trouwens wel het lekkerste. Maar koud is hij ook goed te eten!

 photo PestoBroodKerstster10_zpsc0fdbe8d.png

 photo PestoBroodKerstster9_zpse4578353.png

Wil je hem trouwens weer warm eten? Doe hem dan even 5 minuten in de oven op 200 graden, dan is hij weer lekker knapperig en warm!

 photo PestoBroodKerstster11_zps2f689a36.png

Het is net een soort plukbrood, je haalt zo de plukjes er vanaf, je houdt uiteindelijk alleen de ster over!

 photo PestoBroodKerstster12_zpse95ab6ad.png

Eetsmakelijk! En ik dwing jullie stiekem wel allemaal dit te maken, want je weet niet wat je mist en ik weet zeker dat dit een groot succes is met kerst, maar na kerst natuurlijk ook!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

38 reacties

  • Reply
    lucindainwonderland
    13 december 2014 at 06:23

    Wauw! Dat vouwen maakt het wel helemaal af zeg, ziet er super tof en ook lekker uit. Ik ben enorm gek op pesto, die geur alleen al! Dit is echt heel mooi om op tafel te zetten tijdens het diner of als hapje er voor. Oeh.. misschien kan ik dit wel maken voor de kerstlunch op mijn werk. xxx Lucinda

  • Reply
    Kelly caresse
    13 december 2014 at 06:45

    Wat een prachtig brood in die vorm, zeker een recept om te onthouden. Ik ben ook dol op pesto

  • Reply
    Tessa
    13 december 2014 at 07:06

    Ik zag hem gister al op je istagram voorbij komen, hij ziet er zo mooi en lekker uit! Ik hou van pesto en van brood, dus dit moet een goede combi zijn! Ik wil deze echt een keer gaan proberen, hopelijk wordt hij bij mij dan ook zo mooi!
    Liefs, Tessa

  • Reply
    oumfeerozah
    13 december 2014 at 08:49

    Wauw wat is het eindresultaat prachtig! Love it, ben ook benieuwd hoe het smaakt!

  • Reply
    Beautydagboek
    13 december 2014 at 09:10

    Wat ziet het er mooi en lekker uit! En nog makkelijk te maken ook :).

  • Reply
    xmmke
    13 december 2014 at 09:55

    Dit ziet er zo mooi en lekker uit uit! <3

  • Reply
    Beautyjuf
    13 december 2014 at 10:08

    Wat ziet dit er lekker én feestelijk uit!

  • Reply
    Jana
    13 december 2014 at 10:30

    Mmm..Dit ziet er lekker uit :D x

  • Reply
    Margot
    13 december 2014 at 10:56

    Dat ziet er mooi uit!

  • Reply
    Diolifestyle
    13 december 2014 at 11:38

    Hmmm! Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Gea W
    13 december 2014 at 11:58

    Ziet er prachtig uit! en het lijkt me erg lekker met de pesto erbij :)

  • Reply
    xwiesx
    13 december 2014 at 12:00

    Wat een super leuk idee is dit! ;D Lijkt me ook echt lekker want ik ben gek op pesto.

  • Reply
    Femke
    13 december 2014 at 13:25

    Superleukk! Dit ga ij ook maken!!!! Thankssss xx

  • Reply
    allsweetbeauty
    13 december 2014 at 13:42

    Wauw wat ziet dit er heerlijk uit! Echt prachtig!!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    13 december 2014 at 13:56

    at ziet het er mooi uit!

  • Reply
    Liefsannebelle
    13 december 2014 at 14:45

    Wauw, dit ga ik zeker proberen!

  • Reply
    Pauline
    13 december 2014 at 14:49

    Oh my god, dat ziet er keilekker uit!! Supermooi gemaakt^^.

  • Reply
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
    13 december 2014 at 14:50

    Jij zou een aparte Food Blog erbij moeten doen. Ik weet dat je druk bent, maar even serieus je doet het goed met food.

    Heet ziet er super mooi uit.

  • Reply
    Kiss & Make-up
    13 december 2014 at 15:06

    Wat creatief! En lekker, lijkt me ook!

  • Reply
    beautifulday4makeup
    13 december 2014 at 17:54

    Wauw, wat een leuk idee. Ik maak vaak tosti met pesto en dat is heerlijk

  • Reply
    kieke14
    13 december 2014 at 18:16

    echt heeeel erg tof! Ga deze een keer maken, beloofd haha

  • Reply
    Paulien | AzaraBeauty
    13 december 2014 at 18:34

    Wauw dit ziet er echt prachtig uit!

  • Reply
    chucky1012
    13 december 2014 at 18:44

    Dat is heel mooi ;-)

  • Reply
    Nadine
    13 december 2014 at 19:23

    Ik ga hem even opslaan, ziet er echt heeeel erg lekker uit!

  • Reply
    Kimberley
    13 december 2014 at 19:54

    O, wauw! Dit ziet er prachtig uit. En volgens mij smaakt het ook nog eens onwijs lekker. Goed idee voor de kerst!

  • Reply
    Amy
    13 december 2014 at 22:48

    Ziet er zo lekker uit..!

  • Reply
    Renée
    13 december 2014 at 23:04

    Oh my! Dat ga ik maken!! Thanks

  • Reply
    thesweetlittlemonster
    15 december 2014 at 18:18

    Het ziet er echt super leuk uit! Dit ga ik zeker een keertje proberen ^^

  • Reply
    Marjoleinee
    15 december 2014 at 18:52

    Het ziet er zoo lekker uit <3

  • Reply
    Kirsty
    16 december 2014 at 15:35

    Dit lijkt me echt heerlijk! Ik moet dit echt ook eens gaan maken :)

  • Reply
    Liza
    17 december 2014 at 14:39

    Echt super leuk gemaakt! Dit receptje ga ik zeker eens na proberen te maken.

  • Reply
    Babette
    22 december 2014 at 21:13

    Heb hem net gemaakt en hij ziet er minder mooi uit als bij jou maar ben wel benieuwd hoe die smaakt!

  • Reply
    Dina
    26 december 2014 at 08:04

    Ziet er echt super uit en lijkt me ook lekker! <3

  • Reply
    Brenda
    25 december 2015 at 13:15

    dankjewel voor je duidelijke tutorial. Ter gelegenheid van de Kerst gaan wij proberen hem met rode pesto te maken!! Eerste keer, dus verwacht niet dat het gelijk lukt…ik laat het je nog weten.

  • Reply
    Linda
    22 december 2016 at 13:40

    Kan ik dit recept ook maken met croissant deeg?

  • Reply
    Daphne
    14 december 2020 at 13:58

    Ja hoor ga ik maken! Ziet er erg leuk en lekker uit.

  • Reply
    Vanessa
    14 december 2020 at 17:55

    Ontzettend leuk recept!
    Ik ga het zeker maken. 😊

  • Reply
    Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
    15 december 2020 at 12:45

    Wauw! <3

    Dit ziet er onwijs lekker ui. Misschien dat ik dit recept ga proberen met de Kerst. <3

    Liefs
    x

  • Laat een reactie achter