Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kerstboom trends en inspiratie voor een gezellig huis

Kerstboom trends en inspiratie voor een gezellig huis

Sinterklaas is weer naar Spanje verdwenen en dan is het voor veel mensen (zoals bij ons) weer tijd voor de kerstboom! Ik vind het altijd super leuk het huis en de tuin aan te kleden met gezellige lampjes en versiersels. Intratuin stuurde een super leuk persbericht met de laatste kersttrends en ik vind het altijd erg leuk om naar te kijken en natuurlijk inspiratie op te doen! Hebben jullie de boom al staan?

Kerstboom trends en inspiratie voor een gezellig huis

Geen kerst zonder kerstboom

Bij kerst hoort een kerstboom, dat vind ik tenminste, gelukkig is Nederland het daarmee eens. Want maar liefst 89% van Nederlanders vind dat een kerstboom bij kerst hoort. Maar die boom komt pas in grote getalen tevoorschijn als we Sinterklaas netjes hebben uitgezwaaid: 6 december is by far de aller drukste dag van het jaar voor het inslaan van een nieuwe boom en ballen, zo blijkt uit het onderzoek. En wist je dat een Nederlander jaarlijks gemiddeld 54 euro uit aan nieuwe kerstversiering uitgeeft? Normaal zit ik hier zeker aan maar dit jaar heb ik gewoon helemaal niets gekocht (behalve kerstkaarten), netjes hè! Kerstboom trends en inspiratie voor een gezellig huis

Hoe gek we ook zijn op de kerstboom, alléén een boom tijdens de feestdagen is niet genoeg: de helft van ons kleedt het hele huis leuk aan – dus boom, kerstverlichting én extra kerstversiering. Een derde van Nederland – en dan vooral de vijftigers en Aranka – gaat zowel binnen als buiten los met de versiering. Wat we belangrijk vinden aan versiering? De kerstverlichting, lekker veel kaarsen, een mooi gedekte tafel en een kerststukje op de tafel of aan de deur. En oh ja, versieren doen we liever alleen, want een ruime meerderheid vindt de eigen versiertechnieken een stuk beter dan die van partnerlief, inclusief de mannen. Ik doe het zelf ook altijd alleen, maar dan meer omdat het mijn man allemaal niet zoveel uitmaakt. Het resultaat van ons decoratietalent beoordeelt de meerderheid met een 7 of 8. Dus mensen, ik ben heel benieuwd naar jullie versieringen!

Kerstboom trends en inspiratie voor een gezellig huis

Kerstboom trends en inspiratie voor een gezellig huis

Hoewel de kunstboom bezig is aan een opmars is de echte dennenboom niet weg te denken uit onze huiskamer. En less is more gaat hier niet op, juist de grotere bomen van 1.75 tot 2.00 meter zijn in trek. Zelf hebben wij dan ook een neppe boom van meer dan twee meter in de woonkamer staan. De groene spar (Picea Abies) en zilverspar (Picea Omorika) zijn onder de bomen in pot de belangrijkste soorten. De Nordmann is van de gezaagde bomen verreweg de populairste boom, omdat deze boomsoort geen tot nauwelijks naalden verliest. En laat het verliezen van naalden nou een grote ergernis zijn van alle mensen. De grootste kerstergernis? Het uit elkaar halen van de lampjes en alle kerstversiering weer opruimen. En voor het uit elkaar halen van de lampjes heb ik een goede tip, ik rol ze altijd netjes om een stuk karton heen en knip mijn kaarsjes vast aan een stuk karton, nooit gezeur met vastzittende lampjes.

Kerstboom trends en inspiratie voor een gezellig huis

Elk jaar vind ik kerst weer een van de leukste periodes van het jaar, de gezelligheid binnen, maar vooral ook buiten in de winkelstraten en natuurlijk de winkels zelf. Ga dan altijd graag naar tuincentrums om de kerstafdeling te bekijken of naar Kerstmarkten. Ik ben wel benieuwd hoe jouw kerstboom of zelfs huis eruit komt te zien. Onze boom is weer versierd met zilveren en blauwe ballen en in de tuin staan een aantal dingen. Ook wil ik de trap weer versieren zoals vorig jaar maar daar ga ik van het weekend aan beginnen. Mocht je nou helemaal inspiratieloos zijn en wil je weten welke kersttrend bij jou past, dan heeft Intratuin een kersttrend test, super grappig om te doen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Mijn huis is zo klein dat ik er eigenlijk geen plek voor heb op dit moment, zo zonde. Had wel zin om mooi te versieren. Misschien doe ik alleen iets voor het raam.

  2. “ Een derde van Nederland – en dan vooral de vijftigers en Aranka“

    Hier moest ik echt hard om lachen! Wij gaan dit weekend eens een boom scoren denk ik, en we hergebruiken gewoon de oude versieiring – al zal ik er misschien nog wat bij de action bij scoren… ;)

  3. Wauw wat een hoop prachtige inspiratiefoto’s zeg. Ik ben echt dol op alle soorten kerstversiering. Ik vind het ook echt leuk om te zien dat er eigenlijk nog best wel wat verschillende stijlen zijn binnen de versiering haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *