Ik vind tiramisu echt fantastisch lekker, ik ben dol op kersen en het liefst drink ik Liefmans. Wat nou als je deze drie dingen bij elkaar voegt? Dan krijg je een kersentiramisu met Liefmans! Het is echt super simpel om te maken en als je fan bent van Liefsmans en kersen zeker weten een groot succes!
Wat heb je nodig?
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 30 gram poedersuiker
- vlaaifruit kersen
- lange vingers
- flesje Liefmans
Dit recept is goed voor 4 grotere glaasjes. In verhouding is dit recept ook voldoende voor een kleinere schaal. Ik heb gekozen om de kersen tiramisu te serveren in aparte glazen, maar je kunt het natuurlijk ook in een schaal maken.
Klop als eerst de slagroom stijf in een beslagkom en voeg hierna de poedersuiker en de mascarpone toe, meng dit voorzichtig met elkaar tot een luchtig en glad geheel. Ik heb trouwens voor poedersuiker gekozen omdat dat gemakkelijk opgenomen wordt door de slagroom en mascarpone, maar je kunt ook gewoon normale suiker gebruiken.
Was de glazen of de schaal even af en doe het Liefmans bier in een bakje zodat je de lange vingers er in kunt dopen. Laat de lange vingers even in de Liefmans weken zodat ze doordrenkt zijn met bier en leg ze dan in het glaasje.
Vanaf hier bouwen we de laagjes op, eerst lange vingers met Liefmans, daarna het slagroom en mascarpone mengsel en daarna de kersen, herhaal deze stappen tot het glaasje of de vorm vol is. Zelf vond ik het leuk iets onder de rand van de glaasjes te stoppen en maakte ik het af met een lange vinger.
Laat vervolgens de tiramisu opstijven in de koelkast en serveer vanuit de koelkast!
Hou je niet van Liefmans maar wil je wel graag deze kersentiramisu maken? Doop dan de lange vingers in de kersensap, ook erg lekker!
Voor nu zeg ik, eet smakelijk en hele fijne kerstdagen, want dit was denk ik het laatste recept. Wat staat er bij jullie in de planning om te maken?
6 reacties
Yummy, zo lekker! Ziet er ook feestelijk uit?
Oh dit ziet er heel lekker uit! Ik ga het zeker eens uitproberen.
Dit ziet er heerlijk uit, thanks voor de tip! :)
heerlijk!!
OMG! Dit klinkt echt vet goed!
Ik heb me door dit lekkere recept laten inspireren en ook de lange vissers in de Liefmans geweekt! Ben benieuwd hoe het smaakt :) Dankjewel en een fijne kerst!