De beste kapsels voor als je dun haar hebt

De beste kapsels voor als je dun haar hebt

Ben je net zoals ik niet gezegend met dik haar en hangt het er vaak een beetje zielig bij? Dan is de kans groot dat jij ook dun haar hebt. Zelf ben ik er niet altijd even blij mee, maar er zijn een paar handige kapsels die je dunne haar voller doen laten lijken. Ik deel deze kapsels met je en misschien heb je er wat aan!

Kies voor een korter kapsel

Je hoeft niet meteen voor een kort pittig kapsel te kiezen, maar een lange bob zou fantastisch zijn. Dun haar gaat vaak zo hangen en door het wat korter te knippen zit het vaak luchtiger en heeft het veel volume omdat het dus minder zwaar is. Toen ik mijn haar tot boven mijn schouders had, had ik elke dag super veel volume en leek het absoluut niet dun.

Ga voor laagjes

Dit is een dubbel onderwerp, want het moet wel goed gebeuren als je dun haar hebt. Laagjes geven volume en levendigheid aan je haar, maar als je dun haar hebt moet je niet teveel laagjes nemen. Teveel laagjes zorgen ervoor dat het er piekerig en juist dunner uitziet. Een of twee laagjes moeten voldoende zijn.

Speel met kleur

Heb je dun haar dan kun je dat heel mooi verbloemen met kleur in je haar. Neem bijvoorbeeld low- en highlights om meer diepte aan je haar te geven wat zorgt voor een voller lijkende bos haar.

Neem geen volle pony

Een pony is hartstikke leuk, maar niet als je dun haar hebt, je neemt het beetje haar wat je al hebt weg door een pony te nemen waardoor het nog dunner zal lijken. Een dunne lok zou wel heel goed kunnen en kan weer voor meer volume zorgen.

De beste kapsels voor als je dun haar hebt

Rommelig staartje of knotje

Maak je een nette staart of knot dan zie je meteen dat je dun haar hebt. Je knotje is minimaal en je staart lijkt wel op een klein kwastje zo dun. Het is dus de kunst een wat rommeliger staartje of knotje in te doen zodat het nog wat voller en dikker lijkt.

Zorg voor volume

Tegenwoordig hebben we allemaal middeltjes om meer volume in je haar te krijgen en gebruik deze dan ook als je dunner haar hebt. Zelf ben ik groot fan van droogshampoo voor meer volume of een volumepoeder werkt ook goed. Nadeel is wel dat dat zo stroef aanvoelt.

Krul je haar

Ik heb van nature steil haar en dat saai naar beneden hangt, zo kun je altijd goed zien dat ik dun haar heb. Als je er even wat slag in maakt met een krultang of stijltang ziet het er veel voller uit!

Heb jij last van dun haar en wat doe jij er tegen om het een beetje te verdoezelen of maakt het je niet zoveel uit?

Bron afbeeldingen: Shutterstock.com

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  chucky1012
  27 oktober 2018 at 15:02

  Fijne tips voor kapsels met dun haar ?

  Fijn weekend ?

 • Reply
  Mim
  27 oktober 2018 at 16:12

  Mooie tips! Mijn haar is ook zo… misschien toch maar een leuk kleurtje doen ?

 • Reply
  Gea (@GlamviewNL)
  27 oktober 2018 at 20:37

  Deze tips zijn echt handig voor mij. Ik heb altijd dun haar gehad, laagje werken inderdaad best goed. Liefs Gea http://www.glamview.nl

 • Reply
  nicolished
  27 oktober 2018 at 20:48

  Wat een goede tip zeg die van de pony! Dat is inderdaad wel echt waar bedenk ik me nu. Ik heb zelf echt mega dun haar. Mijn haar krullen werkt altijd heel goed om het mooi vol te laten lijken!

 • Reply
  Mariska
  27 oktober 2018 at 22:12

  Ik heb ook dun haar en gebruik die volume en texture spray van de Primark vaak :) heb er al een review ook over geschreven. Super veel volume krijg je daar van.

 • Reply
  Tessa Bowie
  28 oktober 2018 at 21:30

  Leuke tips. Zelf heb ik ook dun haar wat ik vaak in een bob met laagjes laat knippen. Wanneer het weer wat langer is, heb ik vaak zo’n slordige knot. staat altijd leuk

 • Laat een reactie achter