Zoek
Sluit dit zoekvak.

Must do in Zuid-Afrika: overnachten en hiken in Kagga Kamma

Kagga Kamma Sunset

Op ruim vier uur rijden vanaf Kaapstad vind je in het zuid oosten van de Cederberg regio het prachtige natuurgebied, Kagga Kamma. Kagga Kamma ligt best afgelegen van de meest gereden route door Zuid-Afrika, maar heb je een dag of twee, drie over rondom Kaapstad, dan móet je echt Kagga Kamma bezoeken. De wilde rotsen en de ongerepte natuur zijn hier een onvergetelijke ervaring. Een mooie hike kun je hier dan ook zeker niet overslaan en met je een beetje geluk vind je tal van bushman paintings!

Kagga Kamma Nature Reserve

Tussen de prachtige rotsformaties van de Cederberg vind je Kagga Kamma Nature Reserve. Een prachtig natuurgebied dat je echt gezien moet hebben. Ik denk dat dit één van mijn hoogtepunten in Zuid-Afrika was terwijl ik al veel gezien heb. Kagga Kamma is ongeveer 4 uur rijden vanaf Kaapstad en is voor een groot deel goed te rijden met een normale auto. Het laatste deel van ongeveer een uur ga je over een prachtige rode gravelroad wat best een beetje uitdagend kan zijn met een normale personenauto, maar heb je een 4×4, dan is deze route prima te rijden!

De route vanaf Ceres naar Kagga Kamma is indrukwekkend, wat een prachtige route is dit om te rijden. De uitgestrekte natuur zonder bebouwing vind ik altijd erg bijzonder en dan ook nog eens met zoveel rotsen en fynbos maakt het extra bijzonder. Onderweg kom je een prachtige rode weg tegen en als je goed oplet ook nog een hele bijzondere rots die als een boog staat.

Het landschap van Kagga Kamma werd ooit bewoond door de Khoi en San stammen en hier zie je dan ook veel van terug als je goed kijkt, want je kunt overal bushman paintings tegen komen!

Overnachten in Kagga Kamma Nature Reserve

Kagga Kamma is een bestemming die je eigenlijk niet kan aandoen zonder er te overnachten. Je kunt ervoor kiezen om een huisje te huren, maar ook kun je een hele bijzondere Cave Suite te boeken. De Cave Suite ligt zoals de naam al doet verwachten in een soort van grot. Deze zijn vrij prijzig, dus wij gingen voor een huisje wat echt helemaal prima was! De huisjes liggen vrij in de omgeving waardoor je vrij uitzicht hebt op de prachtige omgeving. Hou je meer van avontuur? Kagga Kamma heeft ook verschillende plekken waar je kunt kamperen voor een leuke prijs!

Het Kagga Kamma Nature Reserve heeft ook verschillende faciliteiten, zo heb je een prachtig openbaar zwembad waar je gebruik van kunt maken, een heerlijk restaurant en zelfs een spa waar je in een glazen ruimte ligt waar je helemaal zen van het uitzicht kan genieten! Aan luxe hier totaal geen gebrek! En rust zul je hier zeker krijgen, in het park heb je geen bereik en alleen de receptie en het restaurant heeft internet.

Rij één van de vele 4×4 routes

Heb je een eigen 4×4 auto tot je beschikking? Dan kun je meerdere routes over het terrein rijden. Bij de receptie kun je een handige routekaart krijgen die je van het ene naar het andere punt brengt. De routes zijn erg mooi om te rijden en met een beetje geluk kom je nog zeebra’s, antilopen, gemsbok of een struisvogel tegen! Heb je geen eigen 4×4? Helemaal niet erg, want bij de receptie kun je een tour boeken met een open auto om de omgeving met een ranger te verkennen!

Maak een hike door het Kagga Kamma Nature Reserve

Je hebt verschillende hikes door het Kagga Kamma Nature Reserve en ik raad je dan ook écht aan één of meerdere van deze routes te volgen. Vanaf het park lopen er verschillende routes en wij namen de blauwe route van 4 kilometer. Voor de beginnende hiker of voor wat oudere kinderen is dat prima te wandelen. Af en toe wat uitdagend met klimmen en klauteren, maar niet onmogelijk. Wij hebben ongeveer 2 uur over de route gedaan met een paar stops om van het uitzicht te genieten en bushman paintings te zoeken.

Tip, zorg er wel voor dat je vroeg aan de hike begint. Het kan hier heel heet worden en dan is een hike zonder schaduw niet prettig. Wij vertrokken om half 7 en waren rond 9 uur terug en dat is perfect qua temperatuur.

Ontdek de 6000 jaar oude bushman paintings

De San stam leefde vroeger, zo’n 6000 jaar geleden rondom het gebied van Kagga Kamma. De San worden ook wel bosjesmannen genoemd. De bosjesmannen staan natuurlijk bekend om het jagen op wild, maar ook hun schilderingen in de grotten op de rotsen. Als je geluk hebt kun je heel wat bushman paintings in het Kagga Kamma park vinden. Ze staan zeker niet allemaal aangewezen, dus je moet goed opletten tijdens je hike. Maar ik kan je verzekeren, als je de blauwe hike route loopt kom je ze zeker tegen en bij het zwembad ook! Heel bijzonder om zoiets in het echt te zien.

Kagga Kamma Nature Reserve

Ben je op zoek naar een unieke plek in Zuid-Afrika dat niet al te ver uit de buurt ligt? Ga dan zeker naar het Kagga Kamma Nature Reserve. Het is een prachtige plek die je niet snel zult vergeten en heeft mijn hart gestolen. Als ik de kans zou krijgen zal ik er meteen weer naar toe gaan.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *