Zoeken
Sluit dit zoekvak.

K18 Peptide Prep Detox Shampoo

K18 Peptide Prep Detox Shampoo

De K18 Peptide Prep Detox Shampoo is een vrij nieuwe shampoo van het ontzettend populaire merk K18. Vooral het K18 Molecular Repair Hair Mask is een holy grail en ik ben erg ook laaiend enthousiast over. Ik gebruik het masker echt elke week twee keer met ontzettend veel plezier. Het is echt een wondermiddel voor mijn haar. Maar deze K18 Peptide Prep Detox Shampoo sprak mij ook aan. Deze shampoo zorgt ervoor dat je haar een detox ondergaat en écht goed schoon wordt. Ideaal voor mij met mijn vette lokken en build up van droogshampoo en stylingsproducten.

K18 Peptide Prep Detox Shampoo

De zuiverende detox shampoo van K18

De K18 Peptide Prep Detox Shampoo is een kleurveilige, verhelderende shampoo die verrijkt is met de K18PEPTIDE™ om 99% productopbouw (talg, product en dergelijke) op milde maar effectieve wijze te verwijderen uit het haar en van de hoofdhuid. Dat klinkt voor mij ideaal, want ik heb ontzettend snel vet haar. Hieronder wat kernpunten van de shampoo:

  • Doelgerichte formulering met actieve, op huidverzorging geïnspireerde ingrediënten (ze maken geen gebruik van vulstoffen) om effectief te reinigen zonder de essentiële oliën van de hoofdhuid of de kleur aan te tasten. Bevat 17 ingrediënten, plus de gepatenteerde peptide.
  • Geactiveerde houtskool absorbeert gifstoffen, overtollige oliën en vuil in het haar en de hoofdhuid.
  • Salicylzuur verwijdert talgophoping in de follikels zonder het haar te ontdoen van essentieel vocht en lipiden.
  • De K18PEPTIDE™ helpt proteïneverlies te verminderen om het haar gezond en sterk te houden.

Hoe gebruik je de K18 Peptide Prep Detox Shampoo

De K18 Detox Shampoo is niet bedoeld om iedere dag of wasbeurt te gebruiken, het is echt een detox shampoo die je af en toe kunt gebruiken om je haar goed te reinigen. Verwissel dus één keer per week je shampoo voor deze K18 Detox Shampoo en was daarmee grondig je haar. Het beste is om de shampoo goed in te masseren op je hoofdhuid zodat je alle vuil los kunt maken. Schuimt de shampoo nou amper? Was dan nogmaals je haar, je zult merken dat de tweede keer je haar veel meer schuimt en nog beter schoon wordt.

Na het wassen gebruik ik geen conditioner, maar het K18 Molecular Repair Hair Mask om mijn haar nog een echte boost te geven met een drupje K18 Molecular Repair Hair Oil. Heb je deze producten niet? Dan raad ik je zeker aan nog een conditioner of haarmasker te gebruiken omdat je haar na het wassen erg stug aanvoelt, een beetje zoals een opgeblazen ballon.

K18 Peptide Prep Detox Shampoo

Ingrediënten van de K18 Detox Shampoo

Water (Aqua) (Eau), Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Salicylic Acid, Charcoal Powder, sh-Oligopeptide-78, Panthenol, Glycerin, Sodium Phytate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylyl Glycol, Caprylhydroxamic Acid, Citric Acid, Potassium Hydroxide, Sodium Hydroxide, Fragrance (Parfum), Benzyl Salicylate, Limonene.

Zoals ik al eerder in het artikel vertelde zitten er 17 ingrediënten in de shampoo en dat klopt. Ook zie ik geen gekke ingredienten voorbij komen zoals SLS of SLES.

De fles van K18 is vrij simpel, maar alle producten van het merk zijn vrij simpel vormgegeven. De witte verpakkingen met een felgekleurde band vind ik toch ook wel weer iets hebben. De fles bevat 250 ml wat gemiddeld is voor een shampoo. Wel betaal je er flink voor, deze fles kost namelijk € 38,00 en dat is een stuk meer dan bijvoorbeeld de Olaplex Clarifying shampoo dat ongeveer dezelfde werking heeft.

K18 Peptide Prep Detox Shampoo

Ervaring met de K18 Detox Shampoo

Zoals ik net al vertelde heb ik ontzettend snel vet haar en probeer ik dat te maskeren met het nodige droogshampoo. Resultaat is dat mijn haar echt vies is wanneer ik het was en echt wel een goede reinigingsbeurt kan gebruiken. Ik vind het dan fijn de K18 Detox Shampoo te gebruiken omdat deze shampoo mijn haar echt heel erg goed schoon krijgt.

Je hebt maar een klein beetje van deze shampoo nodig omdat hij ontzettend geconcentreerd is. De shampoo heeft een transparante grijze kleur door de toegevoegde houtskool. De shampoo ruikt subtiel, maar heeft zeker geen aanwezige geur. Ik vind hem niet vies, maar ook niet heel erg lekker ruiken.

Na het wassen van mijn haar met de Detox Shampoo van K18 is mijn haar wel heel erg stroef en stug. Ik raad je dus ook zeker aan nog een conditioner of masker na het gebruik van de shampoo te gebruiken. Zelf doe ik dat niet, maar gebruik ik na het douchen het leave in masker van K18.

K18 Peptide Prep Detox Shampoo

Mijn K18 Peptide Prep Detox Shampoo review

Ik ben zeker enthousiast over de shampoo, ik doe er al maanden mee omdat hij ten eerste zuinig in gebruik is en dat ik hem ook niet elke wasbeurt gebruik. Mijn haar wordt er echt schoon van en ondanks dat mijn haar na het wassen stug aanvoelt, heb ik wel het idee dat het mijn haar ook echt verzorgt. Het is een flinke prijs voor een shampoo, maar het geeft mij wel echt een goed schoon gevoel. De K18 Peptide Prep Detox Shampoo kost € 38,00 en is onder andere te koop bij de Douglas en bol.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *