Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Joy by Dior Parfum

Joy by Dior Parfum

De geuren van Dior spreken mij vrijwel altijd aan, luxe geuren die klassiek ruiken maar met altijd heel veel warmte. Sinds kort heeft Dior een nieuwe naam tussen de parfums staan, Joy! Volgens Dior is het de nieuwe liefdesverklaring aan het leven en dat klinkt interessant. Ik breng jullie graag het verhaal van Dior over met deze nieuwe geur.

Joy by Dior Parfum

Joy by Dior Parfum

Volgen jullie mij al op Instagram?

“Een nieuwe Dior-geur creëren is een groots moment. Niet alleen voor mij, maar voor het hele Huis. De geur moest zowel mannen als vrouwen aanspreken. Met een krachtige signatuur en een indrukwekkende vrijgevigheid. Gelukkig was de naam al bekend voordat ik aan de slag ging. Een bijzondere naam! Kort maar krachtig, en bovenal een onbeschreven blad dat nog overal voor openstaat. Om het verhaal van de geur te vertellen, heb ik ervoor gekozen om een omhullende geur te creëren met een enerzijds zacht en anderzijds energiek accent. Joy by Dior is een frisse bries, als een pad dat je meevoert.” – François Demachy, Parfumeur-Créateur Dior

Joy by Dior Parfum

Ik vind de flacon er erg mooi uitzien, maar toch is het anders dan dat ik van Dior gewend ben. Het is wat simpeler en speelser, normaal is Dior toch meer van het luxere en bijzondere. De naam van de geur vind ik erg leuk gekozen, het klinkt meteen vrolijk en daarbij denk ik ook aan een vrolijke en draagbare geur voor overdag. De fles is simpel gehouden met de naam van de geur en de dop heeft een opdruk van een lint die eromheen gewikkeld wordt.

Joy by Dior Parfum

Lees ook: Dior Miss Dior Blooming Bouquet Roller-Pearl

“Joy by Dior geeft met een geurinterpretatie van licht, uitdrukking aan het bijzondere gevoel van vreugde. Ik bedoel daarmee te zeggen, dat deze geur op een pointillistisch schilderij lijkt waarachter een uiterst nauwkeurige techniek schuilgaat die echter niet meteen in het oog springt. We nemen allemaal onbewust en op onze eigen manier licht waar. Deze geur werd op een soortgelijke manier opgebouwd, de talrijke nuances en facetten creëren gezamenlijk een kristalheldere geurexpressie. De creatie kostte veel tijd, er kwam veel ontwikkeling en abstractie aan te pas, maar het eindresultaat is een geur met een sprankelende aanwezigheid.” – François Demachy, Parfumeur-Créateur Dior

Joy by Dior Parfum

Lees ook: Dior Miss Dior Blooming Bouquet

Topnoten: Bergamot en Mandarijn
Hartnoten: Roos en Jasmijn
Basisnoten: Sandelhout, Muskus, Cederhout en Patchoeli

De geur is niet wat ik van Dior had verwacht, het lijkt bijna een soort van goedkope geur maar dat is het absoluut niet. Ik las ook al reviews van mensen dat het niet was wat ze van Dior hadden verwacht. Je geur is zoet en klassiek, je ruikt er eerst zeker de roos en jasmijn bovenuit. Daarna wordt de geur wat scherper en warmer en ruik je duidelijk de houtnoten en patchoeli. Zelf vind ik de geur heel erg lekker en ga hem ook zeker vaker dragen. Vind dit echt een heerlijke alledaagse geur. Maar ik snap wel dat mensen de link met Dior niet helemaal leggen. Het is een wat jongere geur dan de rest.

Joy by Dior Parfum

Prijzen:

Joy by Dior Eau de Parfum Vaporisateur 90 ml – € 139,50
Joy by Dior Eau de Parfum Vaporisateur 50ml – € 99,00
Joy by Dior Eau de Parfum Vaporisateur 30ml – € 70,50
Joy by Dior Body Milk 200 ml – € 56,50

Ik blijf steeds aan mijzelf ruiken, ik vind de geur erg lekker maar hij komt me ergens ook heel erg bekend van voor, het doet me een beetje denken aan Miss Dior Blooming Bouquet. De geur is wat frisser en blijft daarom niet heel erg lang hangen, tenminste niet de hele dag. Joy by Dior is onder andere te koop bij Douglas en de Bijenkorf.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Je beschrijft de geur als lekker maar “alledaags”. Waarom zou ik voor een voor iets alledaags (in de betekenis van gewoon, doorsnee) zoveel geld willen betalen? Voor een goed parfum heb ik echt wel honderd euro over maar niet voor iets waarvan er dertien in een dozijn gaan. Rare actie van Dior, ook omdat de fles die mooie, luxe uitstraling mist.

   1. Aranka heb je wel eens van ICON PEARL gehoord?
    Kan je bijna nergens kopen is een poedergeur en blijft echt heel de dag zitten.
    Het is een roze zalm kleurig vierkant/langwerpig flesje met een platte vierkante dop.
    Echt een aanrader als je van poederachtige zware geuren houd.?

 2. Hij ziet er in ieder geval wel mooi uit, maar de geur lijkt me dan wel iets minder en ben het wel met Lisa eens. Dan geef ik liever dat geld uit aan een bijzonder geur.

 3. De fles doet me denken aan sauvage van dior. Ik vind dit echt eeen heerlijke geur. Weer een keer wat anders. Eerst ruiken dan oordelen. Ik vind hem echt wel zijn geld waard

 4. Inderdaad een doorsnee parfum, niet bijzonders. Oh oh wat een ophef, net voordat ie werd gelanceerd… Nu komt Dior met iets hoor, it will blow your socks off!! Blijkt het gewoon een ‘oke’ watertje te zijn. Jammer en teleurstellend

 5. Ondanks het feit dat het een wat minder bijzondere, luxe Dior geur is ben ik hier eigenlijk wel onwijs benieuwd naar. Ik ben sowieso groot fan van het merk dus dat zou voor mij al genoeg reden zijn de geur te kopen als ik hem lekker vind ruiken.

 6. ziet er inderdaad erg anders uit voor dior. toch trekt mijn oog er wel naar. ik ben wel benieuwd naar de geur, want voor zo een duur parfum verwacht ik wel een speciale geur. liefs soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *