Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

Ik moet eerlijk toegeven, de laatste tijd heb ik geen boek meer aangeraakt. Ik gun mezelf er geen tijd voor en zit tegenwoordig niet meer zo vaak in de trein naar Amsterdam (waar ik mezelf altijd vermaak met een boek). Maar toen het nieuwe boek van Jojo Moyes uitkwam, het vervolg op Voor Jou dook ik meteen weer met mijn neus in dit boek. Ik heb enorm van het boek Voor Jou genoten en wilde graag het vervolg weten: Een Leven Na Jou.

Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

Om nog even het verhaal van het vorige boek op te halen, Voor Jou:

“Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?”

Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

Dit boek is wel echt een vervolg van het vorige boek. Ik raad je dan ook echt aan eerst Voor Jou te lezen en daarna aan dit boek te beginnen. Er zitten te veel dingen in waar je anders geen idee van hebt. Maar het boek kán wel gelezen worden zonder dat je Voor Jou hebt gelezen, maar het maakt het wel minder leuk. Ik vind het boek er lekker vrolijk en vrouwelijk uitzien. Maar dat mag ook wel, het weer echt een roman voor vrouwen van zullen smullen.

Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

“Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?”

Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

Het boek is anders dan het voorgaande boek, vrolijker en opgewekter. Waarbij ik zeker een paar tranen heb moeten wegpinken bij Voor Jou heb ik dat hier niet hoeven doen. Dit is een warm verhaal van het vervolg van Louisa’s leven. Hoe ze deze weer kleur geeft en hoe ze met situaties om gaat. Ik vind het leuk om te lezen hoe iemand zijn leven weer probeert op te pakken na zo een heftige gebeurtenis. Het boek leest weg als een trein en is vooral heel erg leuk, ik heb er echt van genoten en binnen een paar dagen (dat is voor mij snel) was het boek uit.

Jojo Moyes – Een Leven Na Jou

Ben je benieuwd hoe het verhaal van Voor Jou verder gaat? Dan kan ik je zeker dit boek aanraden. Het is een wat luchtiger en vrolijker verhaal maar wel zeker een echte roman. Ik weet zeker dat je hier dan ook veel plezier aan gaat beleven. Het is een flinke pil met 432 pagina’s maar je hebt hem echt zo uit. Een Leven Na Jou is te koop in paperback voor € 19,95 en als e-book voor € 9,99. Hebben jullie dit boek of Voor Jou al gelezen en wat vonden jullie er van?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Marije
  15 maart 2016 at 07:32

  Heb deze boeken nog steeds niet gelezen maar ze gaan zeker op mijn wist list na jouw Blog te hebben gelezen

 • Reply
  Sandra
  15 maart 2016 at 07:35

  Voor jou heb ik gelezen en vond ik prachtig! Ik wist niet dat er een vervolg was dus die ga ik zeker lezen!

 • Reply
  chucky1012
  15 maart 2016 at 07:36

  Dit boek wil ik lezen!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  15 maart 2016 at 09:55

  Dit soort boeken lees ik eigenlijk nooit! Al klinkt het wel heel leuk en zou ik het eigenlijk wel eens moeten gaan proberen.

 • Reply
  Varenka W
  15 maart 2016 at 11:01

  Paar x mee in mn handen gestaan omdat ik ‘m al langs had zien komen bij jouw blog, maarcdacht dat het te luchtig zou zijn.
  Beetje a la Bougetreeks boekje
  Maar nu ik je review lees valt dat best nog wel mee geloof ik he?!
  Ik zal bij mijn volgende bezoekje aan de boekwinkel me er eens wat verder in verdiepen.
  Ik ben nu eenmaal een enorme Haruki Murakami fan, en dat is z’on slag apart, dan moet je er altojd weer ff inkomen om een “gewoon” boek te lezen.
  THNX voor de tip iig.

 • Reply
  Amy
  15 maart 2016 at 11:19

  Hier was ik super benieuwd naar! Je hebt me overgehaald, ik ga hem ook halen :) Vond het eerste deel geweldig

 • Reply
  naomi
  15 maart 2016 at 11:37

  Ik ben toevallig op dit moment dit boek aan het lezen!

  x

 • Reply
  Diana
  15 maart 2016 at 11:40

  Dat lijkt mij een super leuk boek!

 • Reply
  Nathalie
  5 april 2016 at 16:49

  Hier ben ik ook nog benieuwd naar. Voor jou heb ik onlangs ook gelezen en daar heb ik erg van genoten. Lijkt mij leuk te lezen hoe het verder gaat met Louisa want ik vond haar een heel sympathiek personage.

 • Laat een reactie achter