Search
Close this search box.

John Frieda Frizz Ease Olie & Serum

 photo Frizz1_zps501d65b7.png

Last van pluizig haar en wil je wel eens mooie en verzorgde lokken hebben zonder al dat pluis? Dan heeft John Frieda voor jou de perfecte producten als het om pluizig haar gaat. Een hele Frizz Ease lijn staat voor je klaar om de pluizige lokken aan te pakken. Of je nou stijl, krullen of slag hebt, er is voor iedereen wat!

 photo Frizz_zps2ee4d162.png

John Frieda Frizz Ease Original 6 Effects Serum – € 14,23

Zijn jullie al bekend met de serums van John Frida? Ze zijn er in drie verschillende varianten voor licht pluizig haar – Perfect Finish Polishing Serum -, v00r medium pluizig haar – Original 6 Effects Serum – en voor stug pluizig haar – Extra Strength 6 Effects Serum -. Nu moet ik jullie zeggen dat als ik geen enkel verzorgend product na het douchen in mijn haar doe dat het echt een grote pluizenboel is dus daarom gebruik ik echt elke ochtend een serum of olie voor in mijn haar na het wassen. Ik was benieuwd of dit serum mijn pluizende haar aan kon.

 photo Frizz2_zps4382671e.png

De formules van de serums gaan pluis tegen en werken vochtafstotend. Het resultaat daarvan is een zachte en gehydrateerde haarstijl. De 6 Effects Serums bevatten 6 effecten voor pluisvrij haar en moeten op kletsnat haar worden aangebracht! Na het douchen dus meteen aanbrengen en daarna in een handdoek wikkelen om het verder te laten drogen. Het andere serum wat overblijft kan gewoon op droog haar worden aangebracht.

 photo Frizz3_zps169201d2.png

Ingrediënten van het serum. Maar wat vind ik nou eigenlijk van het serum? Ik vind het een fijn product maar ik zie geen wonderen. Mijn haar ziet er inderdaad wel goed uit na het drogen en wassen maar het is zeker niet te vergelijken met de prachtige campagnebeelden die je erbij ziet. Voor de rest vind ik de verpakking wel ontzettend tof! Straks zien jullie nog een foto met het resultaat.

 photo Frizz5_zps62c481ba.png

John Frieda Frizz Ease Nourishing Oil Elixer – € 14,23

Haar oliën vind ik altijd fijn na het douchen te gebruiken als mijn haar handdoek droog is. Ik vind oliën vooral altijd prettig omdat het mijn haar ook echt voed, wat een serum meestal niet doet. Deze Nourishing Oil Elixer is geschikt voor ieder haartype en biedt pluiscontrole voor iedere stijl. De formule met arganolie vermindert de pluis in het haar en voedt het ook nog eens intensief. Het resultaat is heerlijk zacht, soepel en glanzend haar.

 photo Frizz6_zps73370748.png

De olie maakt je haar tot wel 50% zachter na het eerste gebruik, kijk dat willen we hebben. Ik zelf ben echt gek op zacht haar en vind al die volume producten maar niks waar je haar stug van wordt, dus hier ben ik erg blij mee. Het product is aan te brengen op droog en nat haar, het is maar net wat jij het fijnste vind. Zoals ik al zei vind ik het prettig na het douchen aan te brengen op handdoek droog haar.

 photo Frizz7_zps3749e0ba.png

Het eerste wat me trouwens opvalt als je dit product gebruikt is echt de heerlijk geur. Als je daarna op de ingredientenlijst kijkt is dat ook niet zo bijzonder want er zit behoorlijk wat parfum in het product en ook zie je de arganolie terug komen. Voor de rest zien de ingrediënten er prima uit!

 photo Frizz4_zpsd5b7952f.png

Beide flacons hebben een handige pompverpakking zodat je het product makkelijk en gedoseerd kan gebruiken. Aangegeven wordt dat er maar één pompje voor je haar nodig is maar ik vind dat altijd wel erg weinig dus ik wil nog wel eens 4 tot 5 pompjes gebruiken voor mijn haar.

 photo Frizz8_zpsca509549.png

De olie en het serum zien er hier eigenlijk precies hetzelfde uit en ze voelen ook hetzelfde aan! Beiden ruiken ze ook erg lekker.

 photo Frizz10_zpsa313fb1b.png

Mijn haar na het gebruik van de producten en daarna heb ik het geföhnd. Aan de bovenkant ziet mijn haar er erg goed uit zonder pluis, maar aan de onderkant is het toch nog wel een beetje pluizig en springerig. Misschien komt het ook een beetje dat mijn haar weer aan een nieuwe knipbeurt toe is maar toch vind ik het niet helemaal je-van-het, omdat ze toch wel hoge eisen aan het product stellen. Maar, voor mijn eigen gebruik vind ik het helemaal prima, het is lang niet zo pluizig en springerig dan zonder deze producten.

 photo Frizz9_zps66f388f0.png

Beide producten zijn te koop bij de meeste drogisterijen voor beide € 14,23 per stuk. Wat vinden jullie van de Frizz Ease producten van John Frieda, hebben jullie er ervaring mee?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

 1. Ik heb last van een pluizige bol haren op mijn hoofd!
  Bovenstaande producten zouden dan eindelijk de perfecte oplossing kunnen zijn om dit te temmen!
  Het klinkt heel goed!

 2. Nou dit kan ik eigenlijk wel goed gebruiken.. Mijn haar is heel snel droog door bijvoorbeeld heet douchen of de zon. Een beetje extra verzorging is dus wel welkom. Bedan,t voor deze review! X Manouk

 3. Ik gebruik heel zelden een serum of olie voor mijn haar, al merk ik wel ik het vaker moet gebruiken. Je ziet wel echt dat jou haar er verzorgd uit ziet na het gebruiken van deze producten. Fijne review Aranka :D!

 4. Heb altijd ruzies met serums en olies! Vaak ruikt het heerlijk en voelt het lekker, tot je haar weer vet wordt. Maar ik moet wel zeggen dat ik het kan gebruiken, ik moet heel nodig naar de kapper haha. Gisteren nog het ‘serum’ van de Action gebruikt. Die ruikt ZO lekker!

 5. Ik gebruik al een tijdje het serum van Loreal. Heerlijk spul. De meeste serums zijn op basis van siliconen, ik denk dat ze onderling weinig van elkaar verschillen. De een is alleen wat dikker dan de ander en sommige serums bevatten ook nog eens alcohol. Siliconen zijn overigens helemaal niet slecht voor je haar; wat vaak nog gedacht wordt. Integendeel: het biedt een beschermend laagje om je haar en het werkt hittebestendig. Ideaal met steiltangen.

  1. Dat is niet helemaal waar: het hangt van je haartype af. Ik heb dit haar: http://krullenforum.nl/wp-content/uploads/avatars/22/57c35caaf2894-bpfull.jpg
   Daar gaat John Frieda niet op werken, want siliconen leggen wél een mooi laagje om je haar maar je moet het eruit wassen met shampoo waar SLES/SLS in zit. (Op de wateroplosbare siliconen na dan.)

   En juist dat wassen met SLES/SLS moet je met pluizig/krullend haar dus niet doen, want je haalt alle natuurlijke vetten weg die bij krulhaar toch al zo lastig door het haar verspreiden en hard nodig zijn. Daarom is John Frieda prima voor mensen met steil haar die alleen maar pluisvrij willen worden, maar niet voor mensen met krullen. ;)

 6. Ik vind de olie elixer qua naam erg misleidend: het bestaat namelijk grotendeels uit siliconen (net als het serum) en voor een siliconenproduct (met een beetje arganolie) is het gewoon duur. Oke, de olie van Kerastase kost het dubbele, maar die is siliconen vrij. Ik gebruik sulfaatvrije shampoo: de enige shampoos waar ik geen jeuk van krijg, en die wassen je haar schoon, maar verwijderen geen siliconen uit je haar, dus ik gebruik geen siliconenproducten meer in mijn haar.
  Bijkomende voordelen van sulfaatvrije shampoo: veel minder droog haar, veel minder pluizig haar. Sulfaatvrije shampoos zijn helaas in de drogist en supermarkt niet of nauwelijks te vinden (die zogenaamde sulfaatvrije lijn van l’oreal pure is niet helemaal sulfaatvrij). Zelf koop ik ze bij de afroshop of toko: tussen de 5 en 10 euro voor een fles van 330 ml, dus heel betaalbaar. Geen serums meer nodig, veel minder klitten en minder stylingsproducten nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *