Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je werk met een blog/hobby combineren

Je werk met een blog/hobby combineren

Ik krijg altijd veel lof en respect dat ik mijn baan met mijn blog combineer (ook mijn baan) en dat ik het beide eigenlijk op volle kracht doe. Ik werk gemiddeld 20 uur per week en vul ook nog eens een blog met 24 artikelen per week, uitgebreide artikelen. Naast deze werkzaamheden probeer ik mijn sociale contacten ook actief te onderhouden en heb ik ook wel eens tijd voor mezelf nodig. Ik loop weliswaar is tig sloten tegelijk, houdt alle ballen hoog, maar hoe doe je dat?

Waar een wil is…

… is een weg! Ik word ontzettend gelukkig van de dingen die ik doe en ja, soms neem ik wel eens te veel hooi op mijn vork. Ik hou van mijn werk bij de Albert Heijn (gezelligheid, collega’s, praatjes maken met klanten) en hou van mijn werk als blogger, want wat is er nou mooier dan van je hobby je werk te kunnen maken. Maar toch wil ik het beiden graag doen en dan gaat het me niet eens om de financiën. Het gaat er om dat ik van huis ben, geen einzelgänger thuis wordt en mijn contacten met de buitenwereld in stand houdt. Want bloggen is alleen, heel erg alleen. Zeker als je niet iedere dag in Amsterdam te vinden bent en het dus echt van thuiswerken moet hebben. Kortom, als je iets echt wil, dan lukt het je.

Plannen

Iets waar ik absoluut niet goed in ben, maar het wel op mijn manier probeer. Plannen is lastig als je een wisselend werkrooster hebt en je niet weet wat je werkrooster over 4 weken is. Ik heb een tijdje geprobeerd zoveel mogelijk vooruit te werken maar dat lukt me alleen in een week dat ik amper bij de Albert Heijn werk, dan kan ik echt even lekker een buffer opbouwen. Maar werk ik 20 tot 30 uur in de week. Dan ben ik blij dat ik de dag daarvoor artikelen heb kunnen maken (wat nu ook aan de orde is, helaas). Ik ben dan wellicht niet het beste voorbeeld qua plannen, maar met een goede planning kom je heel erg ver en geeft dat ook rust. Ik ben alles behalve een stresskip wat betreft mijn blog (het komt wel goed en anders niet) en dat werkt denk ik ook.

Wat ga je doen?

Ik heb een handige weekplanner van de HEMA die eigenlijk een soort to-do list is, maar ik schrijf daar alvast mijn blog ideeën op welke artikelen ik wanneer online wil hebben en plan dat een week vooruit. Wil ik dan en dan een look met de producten van merk X online hebben, dan moet ik er rekening mee houden dat ik dan en dan dat draag om te testen. Als je je doelen op papier zet worden ze tastbaar en weet je waar je aan werkt. Dit helpt mij heel erg duidelijk om te weten wanneer ik iets moet doen om het optijd af te krijgen.

Efficiënt met je tijd omgaan

Ik heb wisselende werktijden en heb nooit een vaste dag qua planning. Goed, ik heb duidelijk wat ik wil, nu moet ik dat nog passend zien te krijgen in de tijd die ik heb. Sommige dingen zijn gewoon duidelijk. Werk ik ’s avonds aan mijn blog, dan kan ik geen foto’s maken en moet ik tekst typen. Werk ik ’s ochtends vroeg bij de Albert Heijn kan ik geen look foto’s maken want heb ik haast en is het nog donker. Ben ik ’s middags vrij kan ik alvast product foto’s maken. Werk ik ’s middags bij de Albert Heijn kan ik ’s ochtends look foto’s maken van de producten die ik daarvoor overdag heb gefotografeerd. In de loop der tijd weet ik precies wat ik moet doen om goed met mijn tijd om te gaan en het zo goed en handig mogelijk te benutten, dit is erg prettig om daar een systeem in te hebben.

Leg te lat niet te hoog

Onthou, we zijn allemaal mensen. Ik ben een harde werker en gooi niet zo snel mijn handdoek in de ring. Ik vind het fijn hard te werken en voel me dan nuttig. Natuurlijk is een dag op de bank hangen ook heerlijk, maar ik voel me daarna zo een nietsnut. Het zit dus in je of niet, hard werken. Veel mensen zeggen dat ik hard werk, zelf vind ik dat helemaal niet. Ik heb zeeën aan tijd voor mezelf (vind ik), doe super veel leuke dingen met vrienden en familie die niets met werk te maken hebben en werk ook nog ongeveer 20 uur per week bij de AH en eigenlijk gaat daarnaast alle vrije tijd op in het bloggen. Ik heb een goede balans gevonden die voor mij werkt, maar dat is voor iedereen anders. De ene is wel moe na een dag werken en doet daarna niets meer, niets mis mee. Maar ik ben meestal wel een paard dat doorgaat. En heb ik nergens zin in, dan doe ik dat ook lekker, ik leg de lat voor mezelf echt niet te hoog en ken mijn grenzen qua werk prima.

Stel prioriteiten

Ik ben iemand die van impulsieve dingen houdt, zoals ik al zei ik ben geen planner. Stelt een vriendin voor om naar de stad te gaan en ben ik vrij van de Albert Heijn, leuk dan gaan we naar de stad! Is er iemand ziek op het werk en wordt er gevraagd of ik kan komen, natuurlijk! Maar stel wel prioriteiten, mijn blog is ook mijn werk en zet ik niets online heb ik minder bezoekers dus minder inkomen. Heb ik een campagne lopen en moet deze af dan kan ik niet zomaar even de stad in, dan gaat dat voor. Hoe vrij je ook bent in je hobby of zelfstandige onderneming (je hebt tenslotte geen baas) je moet wel weten waar de prioriteiten liggen, je daar aan houden en nog beter, voorrang geven.

Doe het met je hart

Je moet werken om geld te verdienen, zo simpel is het. Maar werk je harder dan nodig is, geen enkel probleem, zolang je jezelf daar maar goed bij voelt. Werk je 40 uur in de week maar werk je er 60 omdat je het anders niet af krijgt maar eigenlijk veel te veel voor je is, dan ga het niet meer leuk vinden en is het tijd hier een oplossing voor te zoeken. Werk je 40 uur in de week maar vind je het zo leuk dat je er 60 uur mee bezig bent omdat je het wilt uitwerken of nog beter wilt maken? Dan haal je er voldoening uit en verlaat je met een goed gevoel het werk. Doe het dus met je hart en doe iets waar je gelukkig van wordt, zo is het veel beter vol te houden en raak je minder snel gestrest of overwerkt.

Voor mij is het eigenlijk heel simpel, ik wil meerdere dingen tegelijk doen, daar heb ik mijn redenen voor. Ik wil hard werken, want de resultaten die daaruit komen voeden mijn doorzettingsvermogen daarin. Ik kan hard en veel werken omdat ik het met al mijn passie doe. Ik denk dat dit wel de sleutel is tot hard en veel werken en dit goed vol te kunnen houden. Ontbreekt het aan deze dingen wordt het wel heel erg lastig en kun je jezelf daar best mee tegenwerken. Werken jullie hard of juist wat minder en wat zijn jullie redenen daartoe? Word je er gelukkig van of niet?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Goed artikel want de meesten denken dat er in een blog niet veel tijd gestoken wordt.
  Naast een privéleven en werk gaat men veel fotograferen en artikelen schrijven maar ook press events etc….
  Het is zo goed om te zien hoe hij dit allemaal doet.
  Ik weet niet of je het artikel had gelezen vandaag op het blog van Belessa.nl.
  Bijna een zelfde soort artikel.

  Xoxo

 2. Wat een mooi artikel! Ik combineer mijn blog met mijn studie wat toch ook best wel pittig is. Ook een tijdje met werken aangezien ik elk jaar een half jaar fulltime werk. Het is dan wel even wennen, maar gelukkig ben ik redelijk goed in plannen en vind ik het erg leuk om bezig te zijn voor mijn blog, dus dan gaat het allemaal wel iets gemakkelijker.

 3. Ik word super blij van mijn blog en kanaal dus bijna al mijn vrije tijd gaat daar aan op. Mijn kindjes en man komen wel op de eerste plek dus als dat aandacht vraagt schuif ik alles opzij. Maar tot nu toe gaat het goed door inderdaad ook wat jij doet, tijd efficiënt indelen. Ik werk ook nog 34 uur in de week dus planning is belangrijk! Ik lees je blog heel regelmatig en ik vind het knap hoeveel artikelen jij weet te plaatsen!

 4. Ik heb veel bewondering voor hoe jij je werk bij AH en je blog combineert. Zelf houd ik vooral van effectief werken en ik plan dingen altijd zo goed mogelijk in zodat ik ook wat vrije tijd overhoud. Voor mij is tijd waarin ik helemaal niets moet/hoef wel van belang, zeker ’s avonds omdat ik anders minder goed in slaap kom.

 5. Ik vind het super knap hoe jij de tijd vrijmaakt om dit allemaal te kunnen doen. Ik werk ‘maar’ 3 dagen in de week en heb ‘maar’ 5 artikelen per week online, want krijg er echt niet meer uit! Ik ben 2 dagen thuis ja, maar niet vrij ivm de kids en daar gaat ook echt veel tijd in zitten (wel leuk overigens hoor!). In de zomer gaat het beter dan in de winter, omdat het dan ook langer licht is. Ik probeer nu foto’s te maken als de kids ’s middags in bed liggen, en dan kan ik ’s avonds artikelen schrijven. Maar het blijft lastig combineren!

 6. ik blog zelf alweer ruim 6 jaar, dat hield in dat ik begon terwijl ik nog dik in mijn HBO opleiding zat, fulltime stage liep, werkte en naar school ging XD plannen heeft voor mij een reddende engel gespeeld :3

 7. ik blog al heel lang maar doe dat nu nog voor de fun maar ben wel bezig met wat projectjes, daarnaast run ik 2 bedrijven, bouwbedrijf van manlief en mijn fotografiebedrijf en ja daarnaast nog de meiden, druk zat ondanks ik het niet elke dag voor elkaar krijg ;)

 8. Wat een mooi artikel! Ik vind het heel knap dat je alles kan combineren maar snap héél goed dat je dit zelf ook graag wilt. Het lijkt mij misschien een week lang leuk om alleen maar te bloggen als werk, daarna zou ik ook het contact met collega’s en klanten missen. Het is toch een beetje een eenzaam bestaan als je niet elke week een event of afspraken hebt. :)

 9. Heel mooi artikel! Ik werk 40 uur en heb ook een blog. Ik plaats 4/5 artikelen per week zodat ik ook nog 4 keer in de week mijn andere hobby sporten kan doen. Het belangrijkste is inderdaad time managment en plannen! Dan kom je al een heel eind. Alles opschrijven helpt bij mij ook echt, daardoor krijg ik een beetje rust in mijn hoofd.

 10. Leuk artikel Aranka. Ik werk 39 u per week. Daarom dat er maar 3 artikels per week online komen. Heb een tijdje 5 artikels gepost maar door mijn zwangerschap kon ik het niet meer volhouden. Ga nog zien of ik dat terug kan doen na de bevalling.

 11. Inspirerend artikel! Ik denk zeker over je artikel na. Ik voel me een harde werker, maar op dit moment doe ik even een stapje terug. Kan ook geen kwaad om het daarna weer op te pakken :)

 12. Ik heb een Full-time baan en een blog ernaast. Druk maar ik vind het heerlijk. Ik spendeer in het weekend veel tijd aan mijn blog en zet dan ook alles klaar voor de week die gaat komen. Zo heb ik er doordeweek weinig werk aan, mailtjes en reacties bijhouden en in het weekend wat meer, schrijven, foto’s, achtergrond speurwerk etc maar ik vind het zo leuk dus geen enkele moeite.

 13. Goed artikel! Ik heb vooral ook die impulsiviteit en dat breekt mijn blog wel eens. Dan heb ik geen artikelen online staan. Ik ben het wel volledig met je eens, geen artikelen, geen bezoekers, geen inkomst. Ik moet echt mijn best daar nog in gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *