Je make-up weer repareren

Soms gebeuren er ongelukjes met make-up producten waarvan je het liever niet hebt. Je laat per ongeluk je oogschaduw op de grond vallen en alles ligt in stukjes op de grond, what to do?! Of je brengt iets te enthousiast je lipstick op met wat warmer weer en ineens breekt je lipstick door midden. Of je lievelings nagellak, die na een tijdje helemaal dik en stroperig is geworden dus eigenlijk niet meer kan gebruiken. Gelukkig zijn er heel wat maniertjes om je make-up te repareren!

Oogschaduw of poeder aan diggelen:

Poeder of oogschaduw laten vallen en ligt alles aan diggelen? Geen paniek! Maak alles fijn en zorg dat alles weer goed in de pan ligt (is het product op en ligt het uit elkaar in kleine brokjes pak dan een kleiner doosje). Nu heb je een muntje of iets anders plats nodig om dit weer aan elkaar te maken, dit doe je met behulp van alcohol. In dit artikel leg ik uitgebreid uit hoe je je oogschaduw of poeder weer moet pressen. Het eind resultaat is weer een mooie oogschaduw (zoals je hierboven ziet op de foto).

Er komt geen poeder meer van het product af:

Waarschijnlijk als je goed naar de poeder kijkt zit er een viezig laagje op je poeder. Dit is de oorzaak van je probleem. Pak een klein mesje en schraap voorzichtig dit laagje van je poeder af. Als dit laagje eraf is moet als het goed is je poeder het weer perfect doen. Dit laagje kan veroorzaakt worden door met een nat iets over het product heen te gaan, let hier dus goed mee op.

Gebroken lipstick:

Het kan wel eens voorkomen dat je lipstick zo ineens door midden breekt. Vervelend en al helemaal als het je lievelings lipstick van MAC was. Gelukkig is hij vrij simpel weer te redden. Pak een föhn of aansteker een maak de beide kanten waar het is afgebroken heet. Daardoor smelten ze iets en kun je ze weer voorzichtig op elkaar drukken. Draai de lipstick nu weer helemaal naar binnen en leg hem in de koelkast om hem goed te laten uitharden. Resultaat, je lipstick leeft weer!

Verstopte spray flacon:

Doet je deodorant of haarspray het niet meer omdat het spuitstukje verstopt is. Spoel deze dan schoon onder de warme kraan of prik het gaatje door met een saté prikker of een achterkant van een oorbel. Nadat je dit hebt gedaan moet hij als het goed is het weer doen!

Parfum dop kapot:

Je kent het wel ineens is je parfum dopje kapot en heb je alleen nog maar zo een steeltje over waar niets uitkomt. Je kan een andere dop zoeken uit je collectie die er ook op past en wisselen van dop elke keer. Of er even meer terug gaan naar de parfumerie en vragen of ze toevallig nog een dopje voor je hebben. Ook kan je hem nu overzetten naar bijvoorbeeld een travello!

Mascara borstel gebogen:

Iets te enthousiast geweest met het borsteltje uit de huls halen en is het nu gebogen? Geen nood, je kan hem makkelijk weer terug buigen omdat aan de binnenkant van het borsteltje eigenlijk altijd een ijzerdraadje zit. Doe het borsteltje een stukje in de huls en buig hem weer recht. Werkt dit niet? Trek dan eventjes handschoentjes aan of gebruik een doekje en buig het borsteltje met je vingers weer recht.

Gebroken oogpotlood:

Je kent het wel, je blijft maar slijpen aan een potloodje omdat hij elke keer maar weer afbreekt, er lijkt wel nooit meer een einde aan te komen. Leg je oogpotlood een dagje in de koelkast, dit moet het potloodje weer stevig en hard maken. Mocht dit niet werken, dan is hij klaar voor de prullenbak helaas.

Nagellak potje wil niet meer open:

Eigenlijk hetzelfde als hieronder, dit komt vast door oude en uitgedroogde nagellak. Hou het flesje even onder de warme kraan en je zult zien dat je daarna gewoon je flesje kan open krijgen! Let wel op dat je na het gebruiken de hals van het potje goed schoon houdt.

Uitgedroogde nagellak:

Je favoriete nagellak wordt een beetje stroperig omdat je hem zo vaak gebruikt. Helaas is hij nergens meer te koop en er zit nog best wel veel in. Redding is nabij als je een nagellak verdunner hebt. Deze kan je van grotere nagellak merken kopen zoals OPI en Orly. Doe er een paar druppeltjes van bij de nagellak en hij is weer zo goed als nieuw. Onthoud dat nagellak remover in de nagellak niet werkt, dit droogt het alleen nog maar meer uit.

Uitvallende kwasten:

Als je nieuwe kwasten hebt kan het nog wel eens zo zijn dat er een aantal haartjes uitvallen. Wat je hiertegen kan doen is ze goed te wassen. Gebruik hiervoor een goede milde shampoo. Ik gebruik hiervoor altijd een baby shampoo, gewoon een goedkope van de Action. Was de kwasten hiermee onder de kraan met water en je zult zien dat de haartjes een stuk minder uitvallen.

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Paola
  4 april 2012 at 07:33

  Handig artikel!

 • Reply
  Martina
  4 april 2012 at 08:40

  Handige tips! :) Vooral die voor nagellak moet ik onthouden!

 • Reply
  Helen
  4 april 2012 at 09:17

  Leuke tips hoor Aranka :P
  Moet echt eens nagellak verdunner gaan kopen..

 • Reply
  Milou
  4 april 2012 at 09:59

  Handiggg! Dat ik gewoon niettttttt aan die warme kraan heb gedacht! Jeeeetje.. goedemorgen!

 • Reply
  Esmay
  4 april 2012 at 10:01

  Handige tips! Dat met die lipstick ga ik eventjes uitproberen! Ik heb namelijk een lipstick waarvan de “bullet” gebroken is. :(

 • Reply
  kimberly
  4 april 2012 at 10:13

  Wat een geweldig artikel!

 • Reply
  Roos
  4 april 2012 at 10:34

  Goede tips!

 • Reply
  Lotte
  4 april 2012 at 11:00

  Gelukkig overkomt kapotte make-up me niet zo vaak, maar voortaan weet ik nu wat ik eraan kan doen:)

 • Reply
  Loulou
  4 april 2012 at 11:08

  Super tips! De tip van het kapotte parfum dopje kende ik nog niet, bedankt! :D

 • Reply
  Marielle
  4 april 2012 at 11:10

  Wat handig!! Echt leuk!

 • Reply
  Samantha
  4 april 2012 at 11:15

  Wat een handige tips allemaal! :) Gelukkig is het bij mij alleen gebleven bij uitgedroogde nagellak!

 • Reply
  Jorna
  4 april 2012 at 11:17

  Wat een handig artikel! Ik heb al regelmatig oogschaduws gerepareerd!

 • Reply
  Lotte
  4 april 2012 at 13:01

  Erg handig!

 • Reply
  LottedeJ
  4 april 2012 at 13:48

  Wat een leuk en origineel artikel!

 • Reply
  Miranda
  4 april 2012 at 16:24

  wat een leuke tips;D

 • Reply
  charile
  4 april 2012 at 16:57

  Handig :D

 • Reply
  hollandabeauty
  4 april 2012 at 18:23

  Kijk altijd handig zulke tips

 • Reply
  Kaylide
  4 april 2012 at 18:45

  Leuk! Hoe duur is zo’n nagellakverdunner eigenlijk??
  -X- kuss.

  • Reply
   Aranka
   4 april 2012 at 18:53

   Rond de 8 – 10 euro ;)

 • Reply
  Jana
  4 april 2012 at 20:52

  Handige tips :) x

 • Reply
  itske
  4 april 2012 at 22:50

  Wat een superhandige tips! Ik kan trouwens niet reageren op teenage foodies…

  • Reply
   Aranka
   4 april 2012 at 22:56

   Niet? Wat raar… Ik moet zeggen dat ik geen verstand heb van blogger. Een vriend waarmee ik hem samen run heeft het allemaal gemaakt. Maar ik ga er morgen meteen achteraan dat is natuurlijk niet de bedoeling dat het niet kan… Is altijd zo leuk om reacties te ontvangen!

 • Reply
  Nannick
  5 april 2012 at 19:50

  Super handig artikel, hier heb ik veel van geleerd. Thanks!

 • Reply
  Yvonne
  5 april 2012 at 21:16

  Wat je ook kan gebruiken als nagellak verdunner, is gewoon verfverdunner! Dat las ik een hele poos geleden volgens mij bij Cynthia van Misslipgloss. Verfverdunner is natuurlijk veel goedkoper, en je doet er eeuwig mee omdat het een super grote fles is ;D

 • Reply
  Deborah
  5 april 2012 at 23:09

  Handige tips ! ;)

 • Laat een reactie achter