Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je handen goed verzorgen tegen de kou

Niet alleen je gezicht en huid moet wat meer aandacht hebben nu het zo koud is, maar wat dacht je van je handen? Ben je lekker in het bushokje met je telefoon aan het spelen en de koude wind blaast er zo lang heen, niet echt goed voor je handen. Daarom geef ik je een aantal tips waardoor je handen zeker de winter door komen.

Handcrème

Dit is misschien wel heel erg logisch, heb je last van droge handen dan gebruik je natuurlijk een handcrème. Deze kan je overal wel kopen en in verschillende soorten. Zelf ben ik heel erg fan van de handcrème van L’Occitane en die van Trind, beide zijn ze heel erg voedend en maken je handen en heerlijk zacht. Ook vind ik dat aan beide producten een hele prettige geur zit. Natuurlijk kan je ook voor een andere crème gaan die jou goed bevalt, zolang je maar lekker blijft smeren met het koude en gure weer.

Nagelriemen verzorgen

Heel veel mensen denken hier niet aan, maar het is zo belangrijk je nagelriemen. Veel mannen besteden hier ook geen enkele aandacht aan. Verzorg jij je nagelriemen wel eens met een speciale olie of ander smeerseltje zoals bijvoorbeeld het populaire Lush Lemony Flutter. Je nagelriemen zijn ontzettend gevoelig en daarom ook extra kwetsbaar. Ik merk dat ze met dit koude weer veel sneller breken, scheuren of zelfs irriteren dan in de zomer. Het is dus ook heel erg belangrijk dat je deze goed verzorgt. Essence heeft zelfs speciale producten hiervoor in het assoritment, mocht je echt voor mijn favoriet gaan, neem dan eventjes een kijkje bij de Lush en neem Lemony Flutter mee naar huis.

Handmassage

Door het koude weer is de doorbloeding van je handen niet optimaal. Als je een tijdje buiten bent geweest kun je je handen plezieren met een lekkere massage. Gebruik hiervoor een lekkere en voedende massageolie zodat dat je handen lekker zacht maakt en maak rustige en drukkende bewegingen over je handen, ze zullen er zeker van opknappen.

Handschoenen

Dit is misschien wel de belangrijkste en prettigste bescherming die er is tegen de kou voor je handen. Ik heb altijd een paar bij me en vind het heerlijk om ze aan te hebben. Ben je aan je telefoon verslaafd en kan je hem niet bedienen met je handschoen? Er zijn tegenwoordig speciale handschoenen te koop voor touchscreens, die gewoon te koop zijn bij de Action, dus helemaal niet duur. Maar bescherm je handen in de kou zeker met handschoenen of stop ze lekker in je jaszak!

Nog eventjes een tip die veel mensen niet weten, als je van buiten komt en je handen zijn ijskoud, hou ze dan niet onder de warme kraan, dit is hartstikke slecht voor je handen. Warm ze op met lauw water zo kunnen ze rustig bijkomen.

Hebben jullie nog meer tips om je handen lekker te verzorgen met dit koude weer dan mag je dat natuurlijk in de comments delen, ik ben heel erg benieuwd wat jullie doen tegen het koude weer met je handen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Ik gebruik nagelriem olie en nagelbalsem van essence voor mijn nagelriemen, ook heb ik een handcremé van vaseline die voedend is voor de handen en de nagelriemen. Ik smeer mijn handen echt vaak in op een dag, maar ook puur omdat ik het gewoon fijn vind om te doen! En handschoenen doe ik zeker aan met dit koude weer, koude handen zijn gewoon niet prettig en ik heb zo gauw koude handen niet normaal zelfs als ik het voor de rest niet koud is zoveel mensen verbazen zich hierover… Ik snap echt niet hoe het komt, slechte bloedsomloop ofzo! Maar wel een goede tip van je dat warm water niet goed is om meteen over d ehanden te doen als je ijskoude handen hebt, ik wist niet dat dat slecht was! Echt grappig ik moest op mijn stage koud water hebben, dus ik zei tegen me collega dat het water maar niet koud werd (ondertussen al 2 minuten met me hand onder de kraan wachtend op koud water) En toen ging zij even voelen, het was allang koud!

 2. Goeie tips!
  yay voor lush lemony flutter.
  ik heb ook de nagelriembalsem van Trind. Die is echt superfijn
  En droge handjes daar kan ik serieus niet tegen. Ik heb dus altijd een nivea blikje met créme of een tube van Sabon bij me.
  SMEREN.
  Liefsxx

 3. Het klinkt misschien raar, maar voor mijn handen gebruik ik ook de hielklovencreme van Action, klieven en harde huid weg en weer zachte handen binnen no time, hij is wel vet dus ik gebruik hem vooral voor het slapengaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *