Je bikinilijn ontharen

Je bikinilijn ontharen

Het is weer warmer in Nederland en langzamerhand beginnen de vakanties aan te breken. De meeste meiden zoeken dan de zon op en daar hoort natuurlijk een bikini bij! Wat minder charmant is dat als er ongewenst haar onderuit steekt wat je daar eigenlijk liever niet wilt hebben. Je bikinilijn ontharen is niet altijd een even leuk klusje, vandaar dat ik jullie vandaag een aantal tips geef!

Je bikinilijn ontharen kan je op vele manieren doen: scheren, waxen, epileren, IPL behandeling en ga zo maar door. Kies ervoor dat jij fijn vindt. Ik zelf vind scheren nog het prettigst, omdat dit niet veel werk is in verhouding met andere manieren en het minst pijnlijk. Maar er zijn natuurlijk ook waaghalzen die niet bang zijn voor een beetje pijn. Die vinden het misschien wel prettig om te epileren of waxen.

Scheren:

De meeste vrouwen kiezen denk ik voor het scheermes, waarom? Omdat het snel is en pijnloos (als je het goed doet dan). Helaas is het nadeel aan scheren dat je het na één of twee dagen al weer kunt herhalen, het is dus een dagelijks klusje om het een beetje op orde daar te houden beneden.

Voor het scheren kun je je altijd aan een paar dingen houden als je ingegroeide haren en irritaties wil voorkomen. Gebruik daarom altijd een scherp mesje die niet bot is en scheer met de haargroei mee. Een scheer gel of olie is erg prettig in gebruik zo glij je makkelijk over de huid en haartjes heen. Probeer de huid ook strak te houden zodat je makkelijker kan scheren, helemaal in het gebied tussen je benen. In de winkel zijn er ook speciale scheermesjes te koop voor de bikinilijn misschien werken deze prettiger voor jou. Een dag na het scheren kan er irritatie van de haartjes ontstaan, je kan dan zachtjes je huid scrubben om de haartjes ‘los’ te krijgen. Daarna kun je altijd een kalmerend crèmetje gebruiken om het te verzachten, denk hierbij aan een Aloë Vera crème.

Epileren:

Epileren is ook een geliefde manier om haren te verwijderen en dan vooral van de benen. Maar de schaamstreek is wel eventjes iets anders dan je benen. Je huid is hier veel gevoeliger dus houd er ook rekening mee dat het geen prettig gevoel is als je deze haren gaat epileren.

Waar moet je aan denken als je je bikinilijn gaat epileren. Zorg als eerst voor een goed epileer apparaat. Ik heb zelf de Braun Silk Epil 7, eentje die je onder de douche kan gebruiken of in bad. Ik moet zeggen dat ik het onder water fijner vind omdat er dan lekker warm water langs stroomt en het gevoel dus minder is. Doorzetten is wel een must met deze methode, want het doet écht pijn. Maar als je klaar bent heb je ook wat want je haartjes blijven ongeveer 4 weken weg!

Harsen:

Ik denk dat hier de meeste mensen niet blij van worden, ik althans niet. Het weg harsen van de haren. Maar wat is harsen nou precies? Ze brengen een laagje hars aan op de plek waar jij van je haar af wilt leggen er een stukje stof overheen en trekken dit in een keer van je huid af met als resultaat dat je geen haartjes meer hebt op deze plek. De haartjes worden met wortel en al verwijderd, dus als je dit vaker doet wordt de haargroei ook minder.

De haartjes komen na het harsen na 2 weken weer terug. Ze blijven dus wel een tijdje weg. Je kunt ervoor kiezen om zelfs hars stips te kopen in de winkel, bijvoorbeeld die van Veet (je hebt ook strips van eigen merk) maar je kunt er ook voor kiezen om het te laten doen in een salon. Dit is wel wat duurder maar denk ik wel prettiger voor jezelf. Iemand anders trekt dan in één beweging de strip eraf en zelf loop je niet bang te doen om het zelf te doen.

Je bikinilijn ontharen

IPL:

IPL is een ander woord voor lichtflits ontharen. Als jullie mijn site volgen hebben jullie al gezien dat ik een Philips Lumea heb. Dit is ontzettend handig ontharen, maar het duurt wel lang dat je resultaat ziet. Een snelle manier is het dus zeker niet om je haren voor een lange tijd weg te krijgen. Doe je het wel dan is het handig op de gladde stukken maar zeker niet handig op de ongelijke stukken en het doet daar ook nog eens behoorlijk pijn. Ik raad je dan ook aan om de stukjes rond de vagina gewoon bij te scheren in plaats van weg te flitsen, maar de randjes rond je bikinilijn kan je makkelijk weg flitsen met een IPL apparaat.

Hou de huid wel zo strak mogelijk met het flitsen zodat je makkelijk het apparaat in een hoek van 90 graden op de huid kan zetten. En natuurlijk moeten alle haartjes van te voren zijn weggeschoren.

Ontharingscrème:

Je hebt ook crèmes die je haar laten oplossen. Niet mijn favoriet van het stinkt enorm en voelt niet al te prettig aan. Maar het is wel effectief. De doet een beetje ontharingscrème op de plek waar je de haren weg wilt hebben, laat het een tijdje intrekken en spoelt het weer af. Als het goed is moeten nu al je haartjes weg zijn. Ook met deze manier blijven je haartjes ongeveer twee weken weg.

Je moet er altijd wel goed op letten dat je niet allergisch voor zo een crème bent en geen wondjes of korstjes op de huid hebt.

Hoe onthaar jij je bikinilijn?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Tedje
  1 juni 2012 at 10:18

  Ik scheer altijd!

 • Reply
  Sharissa
  1 juni 2012 at 10:34

  Ik scheer altijd, zou alleen graag harsen zodat het langer weg blijft, de stap om het uiteindelijk te doen durf ik alleen nog niet te zetten! Hahah

 • Reply
  Esmay
  1 juni 2012 at 11:19

  Scheren! Dat andere durf ik niet echt aan haha!

 • Reply
  Marijke
  1 juni 2012 at 11:41

  Mijn benen en oksels epileer ik, maar mijn bikinilijn ga ik te lijf met een scheermesje. Hier durf ik echt niet te epileren of harsen. En ontharingscreme wil ik al helemaal niet gebruiken daar

 • Reply
  Jennifer
  1 juni 2012 at 15:06

  Ik scheer elke week, ik ben te schijterig om te harsen of epileren, haha!

 • Reply
  Vincent Koster
  1 juni 2012 at 17:58

  Hallo.
  ik ben nog erg veel moeite met het ontharen van mijn billetjes. Kun je hier misschien ook een artikel over schrijven?
  Groetjes, je buurman.

 • Reply
  Paola
  1 juni 2012 at 18:43

  Ik doe het nu met het scheermes..

 • Reply
  Chantal
  1 juni 2012 at 18:57

  Ik scheer ook altijd
  Ik ben de laatste tijd ok wel benieuwd naar harsen maar met alle medicijnen die ik heb is mijn huid zo dun dat ik het niet aan durf volgend jaar mischien

 • Reply
  HollandaBeauty
  2 juni 2012 at 11:06

  ik krijg super (meestal altijd) uitslag daarom blijf ik maar telkens verschillende acties proberen, waxen, scheren epileren….Waxen vind ik op dit moment het fijnst

 • Reply
  Kim
  2 juni 2012 at 12:29

  Ik gebruik standaard een scheerapparaat maar ik ga nog eens opzoek naar een epileer apparaat. Ik word wel gek van elke dag scheren! Vroeger gebruikte ik ontharingscrème maar nou niet meer, op sommige plekken op mijn benen groeit namelijk geen haar meer… opzich wel kleine plekken maar toch.. dat spul vertrouw ik niet meer!

 • Reply
  Renee
  2 juni 2012 at 14:11

  Eigenlijk doet epileren met een pincet daar beneden helemaal niet zo’n pijn, de randen tenminste niet. Verder naar beneden is het wel een stuk pijnlijker. Ik kwam hier laatst achter, en sindsdien doe ik het af en toe :)

 • Reply
  Robin
  9 juni 2012 at 10:05

  Ontharings creme werkt echt niet bij laat de tijd zitten die staat aangegeven en dan blijft het nog zitten. En daarna prikt het enorm heb al dure en goedkope varianten geprobeerd maar helpt allemaal niet.

 • Reply
  braun gek
  10 augustus 2015 at 17:35

  ik heb sind een tijdje de Silk-épil Bikini Styler. Deze gebruik ik voor mijn bikinilijn.
  Ik vind het een erg handig ding.
  Toegegeven de 1e keer was het inderdaad een beetje eng, maar hij is echt wel heel fijn.
  ik vind het echt een aanrader. http://www.hardware.nl

 • Laat een reactie achter