Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo kwamen wij van onze Japanse Duizendknoop af

Zo kwamen wij van onze Japanse Duizenknoop af

Wij kochten in de winter ons huis, met een kaal gesnoeide voortuin. Alleen toen in de lente alles begon te groeien kregen wij een onaangename verrassing, onze hele voortuin stond vol met de Japanse Duizendknoop. Dé plant die enorm woekert, veel schade aan kan richten en bijna niet uit te roeien is. Het is één en al ellende en wij gingen het gevecht aan en hebben na 3 jaar eindelijk gewonnen… Ik vertel je hoe wij van onze Japanse Duizendknoop afkwamen.

Bron afbeelding: Shutterstock

Grappig, als we nu op Google Maps terug kijken zien we een mega grote Japanse Duizendknoop in onze voortuin staan, maar dat wisten we niet toen we het huis kochten. We wonen er inmiddels 4 jaar en hebben er 3 jaar over gedaan om van deze rotplant af te komen. Hoe we dat hebben gedaan vertel ik je nu!

Hele tuin afgraven

We hebben echt van alles geprobeerd van gif tot aan afknippen en dergelijke. Niets werkt, de plant komt gewoon weer terug. We besloten dus maar de tuin helemaal af te graven. We begonnen in het voorjaar en hebben de tuin tot 1 meter diep afgegraven. Met een zeef hebben we alle grond gezeefd en alle wortels eruit gehaald. Ook de tuin van de buren hebben we een stuk afgegraven zodat daar geen stekjes of wortels bleven zitten.

Dit hebben we tot drie keer toe gedaan. Een keer in het voorjaar, een keer in najaar en het volgende jaar weer. Net zo lang dat alles weg was (dachten we en hoopte we).

Lief dagboek en lezeressen week 42

Kijk ook onder je huis

Tot onze schrik zat onze kruipruimte ook helemaal met wortels van de Japanse Duizenknoop (zie foto hierboven). De kruipruimte hebben we dus ook helemaal leeggehaald en ontdaan van alle wortels en stekjes. Het is heel belangrijk dat je alles goed weg haalt, want uit een klein stukje wortel kan zo weer een hele nieuwe struik komen…

Lief dagboek en lezeressen week 31

Uitschieters meteen uitgaven en weghalen

Na drie keer onze tuin af te hebben gegraven en onder het huis alle wortels te hebben weggehaald dachten we er wel te zijn. Maar helaas moet je nog steeds heel erg goed je tuin in de gaten houden. Af en toe kwamen er weer een stengel naar boven. Wat je dan moet doen is zo ver mogelijk de stengel uit te graven en verwijderen. Dit hebben we nog een jaar volgehouden tot er niets meer boven kwam en sinds een jaar zijn we verlost van deze verschrikkelijke plant! *klopt af*

Wil je van je Japanse Duizenknoop afkomen kost dat ontzettend veel moeite en tijd. Maar de aanhouder wint! Wij hebben eindelijk een tuin die vrij is van de Japanse Duizendknoop en er kwam geen gif of brander aan te pas. Wel heel veel geduld, veel graven en goed bijhouden. Succes!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Wij hebben deze ellende gehad met een bepaald soort klimop. Zo’n eentje die zich vastzet aan de muren. Wij zijn ook bijna 2 jaar bezig geweest om die kwijt te raken. Zijn wortels liepen helemaal onder het huis door, en zat ook bij de buren. Wat een troep was dat zeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *