Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer & Brightener

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener1_zpsguswdvrl.png

Jullie weten allemaal dat ik een vette huid heb die nogal gaat glimmen en vet gaat aanvoelen gedurende de dag. Daarom zijn er ook maar weinig foundations waar ik lang van kan genieten. In combinatie met een goede primer moet het toch zeker wel langer blijven zitten. Sinds kort gebruik ik deze primer van Jane Iredale die speciaal is voor de vette huid. Ik vertel jullie graag wat ik er van vond.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener_zps0qtftys5.png

Ik heb wel eens eerder over Jane Iredale geschreven, maar ik neem aan dat het jullie nog steeds niet zo bekend voorkomt. Daarom even een kleine introductie wat het merk is en waar het voor staat.

Jane Iredale is de directrice en oprichtster van Iredale Mineral Cosmetics. Zij bracht als eerste in de cosmeticabranche een volledige make-uplijn op basis van mineralen op de markt en was ook de eerste die voordelen zag in het aanbod van een huidvriendelijke make-uplijn aan artsen. Voor ze in 1994 haar cosmeticabedrijf opstartte, had Jane Iredale ervaring opgedaan in de film- en theaterwereld. Jane zag make-up altijd als een essentieel onderdeel van het welzijn van de vrouw en ze wou dit vooral makkelijk te bereiken maken. Daarom zijn haar onder andere minerale foundations 4 producten in 1 (foundation, concealer, zonbescherming en huidverzorging) en alle producten multi-functioneel. Het is dus een merk dat zich richt op de natuurlijke schoonheid van de mens, wat zich nog mooier kan maken met de minerale make-up van haar.

De producten vind je dan ook niet in de winkels, maar alleen online en via schoonheidsalons die met haar merk werken.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener3_zpsfq1i7gav.png

Een primer is er natuurlijk voor om je gezicht mooi te egaliseren en glad te maken. Dat beloofd deze primer ook, maar in combinatie met een brightener. Ik moet dat altijd meteen een beetje aan de Aziatische BB Creams denken, maar volgens mij bedoelen ze bij dit product dat ze de doffe en grijze plekjes oplichten.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener4_zpshfaauemu.png

Er was al een versie voor de normale huid en nu is er dus eentje voor de vette huid. De primer beloofd een aantal dingen:

 • De huid wordt gevoed door mineralen
 • De PoreAway verminderd zichtbaar de poriën
 • Verminderd de glimmende uitstraling en is een ideale basis voor make-up
 • Gaat puistjes en verstopte poriën tegen
 • Geeft een matte en egale teint aan de huid
 • Past zich aan de huidskleur aan

Een hele lijst met beloftes dus en toen ik dit zo las was ik heel enthousiast. Jane Iredale staat bij mij bekend als een high end merk dat goed zijn werk doet. Het heeft ontzettend mooie producten met vaak ook een hele goede werking. Je moet er wel wat voor neerleggen maar dan heb je toch ook zeker wat. Daarom begon ik twee weken geleden enthousiast met deze primer!

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener5_zpsqazzgryj.png

Wat me als eerst opvalt aan de flacon is dat hij er ontzettend luxe uitziet. Hij heeft een mooie gouden tube met daarop sierlijk de tekst geschreven. Het is een grote tube van 50 ml waar je zeker een hele tijd mee vooruit kan. De tube heeft een handige mond waar je het product heel gemakkelijk uit kan krijgen. Wel is het gat iets aan de grote kant waardoor je snel te veel pakt. En dat is zonde, want dit is echt wel een duur product.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener6_zpsii0h3mez.png

Het product kun je misschien een beetje vergelijken met een verkoelende gel. De primer voelt heel prettig en zacht aan op de huid, maar wel als een gel. Er blijft dus wel een soort van plakkerig laagje op de huid achter wat ik zelf niet echt prettig vind. Maar de primer ruikt wel ontzettend lekker fris, een beetje naar citrus.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener7_zpsvpv5fc4y.png

Als je de primer uitsmeert en als je goed kijkt zie je kleine witte balletjes zitten, deze zorgen voor het brightening effect. De primer is zelf transparant en heeft dus geen kleur. De balletjes lossen op in de primer wanneer je het uitsmeert over je gezicht.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener8_zps8qd8zgiy.png

Hier heb ik net de primer aangebracht, ik vind alleen niet echt dat mijn gezicht en matte uit ziet. En dat is hij ook niet, hij voelt een beetje vettig aan op mijn gezicht. Ken je dat gevoel dat je je hele gezicht dichtsmeert en moet zweten maar dat lukt niet? Nou dat gevoel krijg ik ook van deze primer en echt prettig vind ik het niet.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener9_zpsadjb6rjj.png

En dan de werking. Met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat mijn foundation met deze primer nog sneller verdwenen is dan zonder. Mijn huid wordt echt ontzettend vet en voelt dicht aan waardoor mijn huid niet meer kan ademen heb ik het gevoel. Volgens mij is mijn huid daar zo hard tegen protesteren dat het juist averechts werkt. Je kan het helaas niet echt goed op de foto zien, maar ik glim echt als een glimworm en dat is echt niet zoals het hoort.

Of de primer werkt tegen puistjes weet ik niet, want zelf heb ik daar vrijwel nooit last van. Kleinere poriën? Daar moet ik wel eerlijk aan toegeven dat dat wel verminderd is! Ze zijn nog steeds wel zichtbaar, maar toch wel een stuk kleiner dan eerst.

 photo Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer amp Brightener2_zps0jngqg5e.png

Nee, als een primer vind ik dit product helemaal niets. Maar misschien als verzorgende dagcrème zou ik hem nog wel eventueel kunnen gebruiken. Ik vind het echt heel erg jammer want ik had Jane Iredale hoog in het vaandel staan. Met een prijs van € 50,- vind ik het ook echt een teleurstelling. Ik had zo gehoopt op een goede primer voor de vette huid, maar dat is deze dus helaas niet voor mij. Op de site van Jane Iredale kun je een verkooppunt bij jou in de buurt zoeken.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Jammer dat de primer geen topper is. Ik vind dat echt een vies gevoel als mijn huid niet kan ademen en dan wil zweten, maar het niet kan (sorry voor de vieze uitleg haha).
  Liefs, Iris

 2. Oef ik kreeg al de kriebels bij jouw omschrijving. Jammer dat het product niet goed werkt vooral voor die prijs. Ik vind de lipstain van dit merk wel erg goed.

 3. Ai, valt dat even tegen als je er 50 euro voor hebt betaald! Natuurlijk is het voor iedereen anders maar ik vind het heel tof dat je deze review zo eerlijk hebt geschreven :)

 4. Jeetje wat een duur product zeg. Jammer dat ‘ie je niet goed bevalt. Misschien eigenlijk maar goed ook, dan hoef je ‘m in ieder geval nooit opnieuw te kopen haha.

 5. Zonde van een product als het zijn beloftes niet na komt en al helemaal als het zo’n duur product is als dit. Wel een hele mooi en duidelijke review :)
  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *