Op Pinterest zag ik echt fantastische foodfoto’s van plaattaarten voorbij komen. Na het weg kwijlen bij de foto’s vond ik het wel eens tijd om er zelf eentje te maken, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Het is eigenlijk een soort van pizza maar dan met een bladerdeegbodem. En ik kan je alweer vast verklappen, het is echt ontzettend lekker en makkelijk te maken!
Wat heb je nodig?
– pakje bladerdeeg
– 2 el crème fraise
– 1 el pesto
– uitje
– tomaten
– champignons
– courgette
– droge ham
– geraspte kaas
Deze plaattaart is genoeg voor 4 personen of voor 6 met iets kleinere porties. De plaattaart wordt net iets kleiner dan een bakplaat.
Bedek als eerst met bladerdeeg de bodem van het bakblik. Wij gebruikte de bladerdeeg van de Lidl en daar had je een heel pakje voor nodig, in totaal 6 plakken dus. Ook hadden we nog een plak nodig voor de rand dikker te maken.
Daarna mix je de crème fraise en pesto met elkaar als saus voor de bodem. Verwarm ook even de oven voor op 220 graden!
Met kleine reepjes bladerdeeg hoog je de randen van de taart nog even op en vergeet niet gaatjes in de bodem te maken! Smeer daarna het mengsel van crème fraise en pesto uit over de bodem.
Snij daarna alle groentes en bedek deze met de ham en kaas de bodem. Op internet zagen we foto’s van perfecte plaattaarten, dit is meer een bij elkaar gegooid zooitje. Maar gelukkig smaakt het er uiteindelijk niet minder om!
Vervolgens bak je de plaattaart gedurende 20 tot 25 minuten af totdat de bodem goed gaat is en de korstjes bruin zijn.
En ziet het er niet heerlijk uit? Ja hè? Ik heb er echt van gesmuld en het is echt even iets anders dan een pizza maar het lijkt er wel een beetje op!
Een klein stukje vult ook echt genoeg als lunch. Als je het als avondeten wilt eten kan ik je wel iets meer aanraden! Eetsmakelijk! Hebben jullie trouwens nog verzoekjes voor recepten? Let me know!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
18 reacties
Manon van Rijsbergen
13 augustus 2014 at 15:09Ohhhh dit is lekker, althans daar ga ik vanuit, ga het gewoon een keer maken jummie!
Kirsten
13 augustus 2014 at 15:40Aah wat lekkerrrrr :D dit moet ik ook een keer proberen! Bedankt voor het delen <3
Jessica
13 augustus 2014 at 15:45Ohhhh dat ziet er heerlijk uit! Deze onthoud ik, mooi een keertje in het weekend maken!
Lys
13 augustus 2014 at 16:01Ziet er echt heerlijk uit! Dit moet ik zeker zelf een keer maken
MySimplySpecial
13 augustus 2014 at 16:34Dit wik ik nog steeds eens proberen!
lucindainwonderland
13 augustus 2014 at 16:38Echt een super idee, om zo toch een beetje eigen pizza te maken. Ik ga dit zeker een keer uitproberen en experimenteren met wat er allemaal wel niet op kan. Heerlijkheid. xxx Lucinda
Petra
13 augustus 2014 at 17:00Heerlijk zeg, ga ik ook eens maken. Waar is trouwens de courgette gebleven? :)
Aranka
13 augustus 2014 at 18:30Onderop! We hebben courgettes uit eigen tuin die een beetje te groot waren geworden, dus de schil was te hard. Die hebben we er dus afgehaald. Vandaar dat je er niets meer van ziet ;)
beautybylj
13 augustus 2014 at 17:31Oh jammie! xxx
artisticstateofmind
13 augustus 2014 at 17:50”Slaat recept op” Looks AMAZING!
Hester
13 augustus 2014 at 18:02Die saus is origineel! Lijkt me erg lekker, met bladerdeeg en kaas zit je al snel goed bij mij haha.
femketje
13 augustus 2014 at 18:32super lekker :D
inspiredbylifee
13 augustus 2014 at 20:25Oeh dummy ziet er lekker uit
Diana
13 augustus 2014 at 21:56Je recepten zijn altijd heerlijk……
Elsbet | La Vie Pure
13 augustus 2014 at 22:19Dit moet ik gewoon maken!
Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
14 augustus 2014 at 07:20Wauw echt een heerlijk recept en ongelooflijk leuk om te maken! Lijkt mij super superlekker!
Janniek
14 augustus 2014 at 09:05Dat ziet er heerlijk uit!
Michelle
14 augustus 2014 at 12:45Oehh! Wat ziet het er lekker uit.
XX Michelle