Search
Close this search box.

Italiaanse Plaattaart

 photo Plaattaart6_zps88400e5b.png

Op Pinterest zag ik echt fantastische foodfoto’s van plaattaarten voorbij komen. Na het weg kwijlen bij de foto’s vond ik het wel eens tijd om er zelf eentje te maken, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Het is eigenlijk een soort van pizza maar dan met een bladerdeegbodem. En ik kan je alweer vast verklappen, het is echt ontzettend lekker en makkelijk te maken!

 photo Plaattaart_zpsefbc787a.png

Wat heb je nodig?

– pakje bladerdeeg
– 2 el crème fraise
– 1 el pesto
– uitje
– tomaten
– champignons
– courgette
– droge ham
– geraspte kaas

Deze plaattaart is genoeg voor 4 personen of voor 6 met iets kleinere porties. De plaattaart wordt net iets kleiner dan een bakplaat.

 photo Plaattaart1_zps347691bc.png

Bedek als eerst met bladerdeeg de bodem van het bakblik. Wij gebruikte de bladerdeeg van de Lidl en daar had je een heel pakje voor nodig, in totaal 6 plakken dus. Ook hadden we nog een plak nodig voor de rand dikker te maken.

 photo Plaattaart2_zps2e31138c.png

Daarna mix je de crème fraise en pesto met elkaar als saus voor de bodem. Verwarm ook even de oven voor op 220 graden!

 photo Plaattaart3_zps0a32eff3.png

Met kleine reepjes bladerdeeg hoog je de randen van de taart nog even op en vergeet niet gaatjes in de bodem te maken! Smeer daarna het mengsel van crème fraise en pesto uit over de bodem.

 photo Plaattaart4_zps58bc4fa7.png

Snij daarna alle groentes en bedek deze met de ham en kaas de bodem. Op internet zagen we foto’s van perfecte plaattaarten, dit is meer een bij elkaar gegooid zooitje. Maar gelukkig smaakt het er uiteindelijk niet minder om!

 photo Plaattaart9_zps1be9a832.png

Vervolgens bak je de plaattaart gedurende 20 tot 25 minuten af totdat de bodem goed gaat is en de korstjes bruin zijn.

 photo Plaattaart8_zps4eb77e8d.png

En ziet het er niet heerlijk uit? Ja hè? Ik heb er echt van gesmuld en het is echt even iets anders dan een pizza maar het lijkt er wel een beetje op!

 photo Plaattaart7_zps216ba193.png

 photo Plaattaart10_zps7a63ad40.png

Een klein stukje vult ook echt genoeg als lunch. Als je het als avondeten wilt eten kan ik je wel iets meer aanraden! Eetsmakelijk! Hebben jullie trouwens nog verzoekjes voor recepten? Let me know!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

  1. Echt een super idee, om zo toch een beetje eigen pizza te maken. Ik ga dit zeker een keer uitproberen en experimenteren met wat er allemaal wel niet op kan. Heerlijkheid. xxx Lucinda

    1. Onderop! We hebben courgettes uit eigen tuin die een beetje te groot waren geworden, dus de schil was te hard. Die hebben we er dus afgehaald. Vandaar dat je er niets meer van ziet ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *