Search
Close this search box.

Italiaanse Antipasti Salade

Italiaanse Antipasti Salade

Ik ben alweer een paar weken terug in Nederland maar ik mis Italië en dan vooral het lekkere eten. Omdat wij op een camping zaten doken we zelf elke dag de supermarkt in om lekkere dingen te halen en te eten. Al snel wordt duidelijk dat Italianen vooral veel mozzarella, gedroogde ham en tomaten eten en dat verdween dan ook elke keer in ons karretje. Van de week kriebelde het weer en kocht ik alle ingredienten gewoon in de Nederlandse supermarkt voor een heerlijke antipasti salade!

Italiaanse Antipasti Salade

Wat heb je nodig?

  • Mozzarella
  • Gedroogde ham
  • Olijven
  • Roma tomaatjes
  • Basilicum

Eventueel kun je nog balsamico azijn of olijfolie toevoegen voor de smaak en natuurlijk peper en zout. Alleen zelf hou ik daar niet zo van dus ik heb het weggelaten.

Italiaanse Antipasti Salade

Italiaanse Antipasti Salade

Het bereiden is echt super simpel, versnipper de droge ham, snijd de Roma tomaatjes in stukken, verdeel de mozzarella, olijven en basilicum en klaar is Kees. Dit volle bord is voldoende voor één persoon maar je kunt ook een heerlijke schaal vol maken voor meerdere personen, ik weet zeker dat het een groot succes gaat zijn.

Italiaanse Antipasti Salade

Italiaanse Antipasti Salade

Italiaanse Antipasti Salade

Als ik dit eet is het weer alsof ik terug ben en weer in die heerlijke Italiaanse zon zit te genieten van al het lekkers wat je daar kunt eten. Voor mij was het de eerste keer Italië, maar ik weet nu al zeker dat het zeker niet de laatste keer gaat zijn omdat alles zó lekker is qua eten en ik nog veel meer van dit prachtige land wil zien. Maken jullie wel eens antipasti en lijkt jullie dit wat? Ik kan het je alleen maar aanraden, zó lekker!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *