Search
Close this search box.

Is jouw kantoor aan een make-over toe?

Merk jij dat jullie kantoor toe is aan een opknapbeurt? In dit artikel laten wij je zien hoe je een werkruimte zo kunt inrichten dat het niet alleen een fijne plek wordt om te werken, maar ook een ruimte die sfeervol is. Een goede sfeer op kantoor is namelijk het halve werk. De vraag is echter, hoe breng je deze sfeer aan? Wij zullen ons richten op twee onderdelen van je kantoor: de vloer en de raamdecoratie. Wanneer je deze twee dingen goed geregeld hebt, is het daarna slechts een kwestie van details toevoegen zodat je ruimte van ‘goed’ naar ‘perfect’ gaat.

Het belang van een goede vloer

De vloer is een van de grootste oppervlakten in het kantoor en daarom is de vloer grotendeels beeldbepalend. Kies daarom altijd voor een robuuste vloer. Pvc vloeren zijn eigenlijk altijd een goede keus en wel om diverse redenen. Ten eerste is een pvc-vloer een heel duurzame vloer. Je kunt deze vloer jarenlang intensief gebruiken zonder dat hij er ook maar een dag ouder uit zal zien. Wanneer je klanten op kantoor ontvangt, is het belangrijk dat je kantoor er netjes uitziet. Met een pvc-vloer kun je er zeker van zijn dat je kantoor er altijd strak uit zal zien. Tel daar nog bij op dat de vloer eenvoudig te reinigen is en weinig onderhoud nodig heeft en we kunnen wel stellen dat je met een pvc-vloer echt een goede investering doet in je bedrijf.

Is jouw kantoor gevestigd aan de straatkant?

Een veelgehoorde klacht van mensen die op kantoor werken, is dat wanneer het kantoor op de begane grond gevestigd is, er altijd mensen langs de ramen lopen. Deze mensen kijken voortdurend naar binnen, waardoor je het gevoel kunt krijgen dat je in een etalage werkt. Vandaar dat wij je zouden willen aanraden om goede raamdecoratie te kopen. Je kunt het inkijkprobleem eenvoudig oplossen door mooie vitrages op te hangen. Daarmee voorkom je dat mensen nog langer naar binnen kunnen kijken, maar behoud je wel de inval van natuurlijk licht. Dat zorgt ervoor dat jij zonder afleiding van buitenaf je op je werk kunt storten. Werken jullie veel met beamers op kantoor? Dan kun je er ook voor kiezen om verduisterende raamdecoratie te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rolgordijnen. Deze kun je volledig op maat laten maken zodat je een strak geheel van je kantoor kunt maken.

Ga voor ergonomisch meubilair

Je komt op kantoor om te werken dus is het belangrijk om te kiezen voor goed meubilair. Ga je je kantoor aanpakken, zorg er dan ook voor dat je ergonomische bureaustoelen koopt, dat je ook de optie biedt om aan een sta-bureau te werken en al wat jij meer nodig hebt om fijn te kunnen werken. Wanneer je eerst de vloer kiest en daarna de raamdecoratie, dan wordt het een fluitje van een cent om te bepalen welke bureaus en kasten je nodig hebt om het plaatje compleet te maken. Zorg er echter wel voor dat de nadruk altijd blijft liggen op comfortabel werken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Hey Aranka! Jouw site, dus natuurlijk moet je alles zelf weten, dat ten eerste. Tegelijkertijd raak ik verward door teksten als ‘in dit artikel laten wij je zien’… Wie is ‘wij’? Is jouw blog een soort platform geworden waar bedrijven hun teksten op mogen zetten?

    Eigenlijk mis ik Aranka. Ik bezoek jouw site vanwege jou, maar soms lijkt het alsof ‘jij’ er niet meer bent, ondanks dat er artikelen gepubliceerd worden.

    Doe ermee wat je wil, nogmaals, je bent mij en andere lezers niks verplicht.

    Liefs,
    Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *