Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is het gevaarlijk om naar Albanië op vakantie te gaan?

Albanië wordt steeds populairder als vakantieland. We zagen een aantal jaar terug de mooiste plekken van Albanië in Wie Is De Mol en wanneer je actief bent op social media zie je steeds vaker dat Albanië de meest mooie stranden en natuur heeft. Albanië is nog een redelijk onbekende vakantiebestemming voor ons Nederlanders, maar het is echt een prachtige en ook nog eens heel betaalbare bestemming. Alleen, is het gevaarlijk om naar Albanië op vakantie te gaan?

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat moet je weten als je naar Albanië gaat?

Albanië is nog een relatief onbekend vakantieland, maar steeds meer toeristen weten het te vinden. Albanië ligt aan de Adriatische zee en is daarom een fantastische bestemming voor een strandvakantie, maar ook de indrukwekkende bergen nodigen je zeker uit.

Sinds de val in 1991 van het communisme in Albanië, is het land een republiek, Maar je ziet nog steeds genoeg terug van die tijd. Zo vind je hier overal nog de ronde bunkers, zijn de mannen allemaal aan het werk en zie je amper vrouwen op straat. Ook zie je overal Merdecessen rijden, hoe oud ze ook zijn. Want als je een Mercedes hebt, dan heb je geld.

Tirana is de hoofdstad van Albanië en de taal die ze hier spreken is Albanees. Betalen doe je met de Albanese lek en je kunt hier niet overal pinnen. Handig is dus om voldoende cash op zak te hebben. Albanië is een vrij land qua religie, ongeveer de helft van het land is Christelijk en de andere helft Islamitisch.

Hoe veilig is Albanië als vakantieland?

Albanië wordt over het algemeen beschouwd als een veilig land voor toeristen en veel mensen bezoeken het zonder problemen. Net als bij elke andere bestemming kunnen er echter bepaalde veiligheidsoverwegingen zijn waarmee je natuurlijk rekening moet houden:

  1. Misdaad: kleine diefstallen en zakkenrollen kunnen voorkomen in drukke gebieden, dus het is belangrijk om waakzaam te blijven en uw bezittingen veilig te houden.
  2. Natuurlijke gevaren: Albanië is gevoelig voor aardbevingen, vooral in de zuidelijke regio. Mocht het nodig zijn, hou in de gaten waar eventuele evacuatieroutes zijn.
  3. Verkeersveiligheid: Als je van plan bent om in Albanië te rijden, wees dan voorzichtig, want sommige wegen kunnen in slechte staat zijn. Maar over het algemeen zijn de wegen goed te berijden.
  4. Gezondheid: In Albanië hoef je geen aanvullende vaccinaties te hebben. Het water uit de kraan zou ik alleen niet drinken, hou hier rekening mee.

Is Albanië leuk om op vakantie te gaan?

Ik ben zelf één keer in Albanië geweest en vond het echt een prachtig land. De natuur is hier echt adembenemend mooi en heeft van alles te bieden. De bergen zijn hier fantastisch en de stranden uitgestrekt met helderblauw water. Je kunt hier echt een fantastische roadtrip maken of geniet van de bruisende stad Tirana. Zelf zou ik je zeker willen aanraden een roadtrip te maken omdat Albanië de meest mooie plekken heeft om te bezoeken. Wanneer je een roadtrip maakt, vergeet dan zeker niet deze plekken te bezoeken:

  • Tirana – de hoofdstad van Albanië
  • Meer van Ohrid – meer tussen Macedonië en Albanië
  • Sarandë – de mooiste stranden
  • Butrint – nationaal park
  • Meer van Shkodër – meer tussen Albanië en Montenegro
  • De Albanese Alpen

Kortom, Albanië is een prachtige vakantiebestemming waar je een fantastische tijd zult hebben. Gebruik je gezonde verstand en dan moet het zeker goedkomen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *