Search
Close this search box.

Inglot Freedom System

 photo Inglot-Freedom-System-Palette4_zpsc8d05980.png

Inglot heeft een paar jaar geleden echt mijn hart gestolen en heb dan ook al vele producten van hun in mijn stash! Jammer alleen dat het de afgelopen tijd niet echt goed ging met het merk in Nederland. Eerst waren er behoorlijk wat Pro Stores en counters in V&D filialen en ineens was het overal verdwenen. Maar nu zijn ze helemaal terug in Nederland én België!

 photo Inglot-Freedom-System-Palette_zps3016083a.png

Jullie zijn vast allemaal al wel bekend met het Freedom System van Inglot, een prachtig palette dat je helemaal naar jouw wensen kan vullen. Het is geschikt voor oogschaduw, blush, poeder en lipsticks. Zelf had ik al 5 verschillende Freedom Systems met drie verschillende kleuren maar van de week viel ineens dit grote palette op de deurmat. Ik was er een beetje stil van, het was echt de hemel in een doosje!

 photo Inglot-Freedom-System-Palette1_zps7902748b.png

Toen ik het doosje open maakte kwam er dit prachtige palette uit met 10 verschillende kleuren die perfect bij elkaar passen om een perfecte look mee te maken. Het palette wordt bij elkaar gehouden door sterke magneetjes. Handig aan die magneetjes is ook dat je de inhoud heel makkelijk kan wijzigen voor als je een keer wat anders wilt of bijvoorbeeld voor onderweg! De magneetjes zijn erg sterk dus je hoeft niet bang te zijn dat het zomaar uit elkaar valt.

 photo Inglot-Freedom-System-Palette3_zps55c1c162.png

Dit is mijn prachtige palette! Ik had er stiekem al een paar kleuren van maar dat maakt hem niet minder mooi! Hij zit vol met paarse, groene en bruine tinten. Fijn, want dat zijn echt mijn favoriete tinten! Bijna alle kleuren hebben een prachtige shimmer en glans. Ziet het er gewoon niet perfect uit. Inglot is trouwens mijn favoriete oogschaduwmerk. Ik vind ze stiekem fijner dan MAC.

 

 photo Inglot-Freedom-System-Palette2_zps395c540d.png

De kleuren van links naar rechts op de bovenste rij: 53, 42, 152, 461, 352 en de onderste rij: 57, 414, 446, 487, 431. Eerst hadden de kleuren nog een Pearl nummer of een AMC maar dat is bij de nieuwe pans niet meer, daar staat alleen het nummer op gedrukt. Maar volgens mij zitten er geen dubbele nummers tussen dus je grijpt niet mis. Ik vind het altijd jammer als de kleuren geen naam hebben, maar aan de andere kant vind ik bij Inglot de nummers wel passen.

 photo Inglot-Freedom-System-Palette5_zps65dd368a.png

Zijn ze niet prachtig, elke oogschaduw heeft weer een andere finish. De ene is helemaal shimmer en de andere is mat met hier en daar een grove shimmer zoals de groene en bruine kleur aan de linkerkant.

 photo Inglot-Freedom-System-Palette6_zps7e98ead2.png

Ook is hier de crème kleur helemaal matte en hebben de andere drie kleuren ook een matte kleur met hier en daar een shimmer. Gaaf dat Inglot zoveel mogelijkheden heeft. Zo zit er voor iedereen iets bij!

 photo Inglot-Freedom-System-Palette8_zpsbcd05766.png

Swatches van 352, 461, 152, 42 en 53. Ze zijn allemaal ontzettend goed gepigmenteerd, maar natuurlijk hebben de shimmer kleuren altijd iets meer pigment dan de matte kleuren. Maar dan nog vind ik de kwaliteit echt heel erg goed. De oogschaduws zijn ook lekker romig zodat ze nauwelijks brokkelen en losse poeder achterlaten, maar wel makkelijk te blenden zijn!

 photo Inglot-Freedom-System-Palette9_zps9969a8da.png

Swatches van de kleuren: 431, 487, 446, 414 en 57. Ook weer prachtige kleuren met een hele intense pigmentatie, ik hou echt van dit merk en de kwaliteit.

 photo Inglot-Freedom-System-Palette10_zps483d39b3.png

Een look maakte ik met de lichtste kleuren paars en bruin. Ik bracht de roze oogschaduw aan over het hele ooglid en de licht paarse kleur aan in de crease. Deze zette ik aan rondom mijn wimperranden met de donker paarse kleur. De crème kleur bracht ik aan onder mijn wenkbrauwen en de karamel bruine kleur met shimmers in mijn ooghoeken.

 photo Inglot-Freedom-System-Palette11_zpsd6531e19.png

Kleine close-up van de look, ik vind hem erg mooi en subtiel staan voor overdag! De kleuren brengen goed gepigementeerd aan en blenden heel makkelijk met elkaar. Omdat de oogschaduws van een wat romerige structuur zijn brokkelen ze haast niet en geeft het geen fall out op de huid.

 photo Inglot-Freedom-System-Palette7_zpsfd7f6fcb.png

Dit prachtige Inglot Freedom System met 10 kleuren naar keuze kost € 14,- en de losse kleuren kosten € 7,- per stuk wat op een totaal komt van € 84,-. Niet goedkoop maar zeker wel de moeite waard want daar heb je een grote pan voor waar je echt heel lang plezier van hebt! Inglot is te koop in de Pro Store die in Amersfoort zit en sinds kort bij een aantal geselecteerde kappers en schoonheidsalons. Maar natuurlijk ook in hun vernieuwde webshop! Wat vinden jullie van Inglot en welke items hebben jullie al in je bezit?

Dit product heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

49 reacties

 1. Wauw, prachtig palet! Ik heb nog nooit iets van Inglot geprobeerd, want de prijs is me vaak net iets te hoog. Zo ook bij dit palet, want voor de helft vullen is ook niet echt mooi..

 2. Wauw die groene kleuren vind ik heel erg mooi! Ik heb nog niets van Inglot maar ik zit er aan te denken om ook een palletje samen te stellen :)

 3. Ik heb nog niks van Inglot.
  Zo een Freedom System lijkt me echt ideaal: zo kan je een droompalette samenstellen :)
  Verzendingen zijn niet duur of boven de €40 is het zelfs gratis!

 4. Super mooi palette! Heb helaas nog geen eigen Inglot palette, maar als ik alle reviews lees denk ik dat ik niet heel lang meer moet wachten om er een aan te schaffen ;)

 5. Wat een prachtige kleuren, je hebt precies de mooie uitgekozen! Als je ziet wat je voor zoveel kleuren betaald vind ik het nog wel meevallen, voor zoveel pigment en zoveel kleuren valt het mee!

 6. Wat hebben ze de kleuren mooi voor je uitgezocht. Kleuren die je ook echt gebruikt.
  Ooit ben ik met MAC paletten begonnen maar toen wist ik nog niet dat Inglot bestond. Inglot heeft nu ook zeker mijn voorkeur. Het is ook echt iets om te verzamelen. Mijn verzameling bestaat uit 4 paletten van 40. En stiekem zou ik er nog wel eentje bij willen. Maar dan wel uit Polen vandaan want dat scheelt meer dan de helft. Ik moet er wel bij zeggen dat ik weinig losse oogschaduw producten heb. Voornamelijk limited editions die wat toevoegen aan mijn stash.

 7. Wat een mooi palette, wat gaaf dat je die zo hebt gekregen! Ik heb helaas maar één palette want vlak daarna ging de inglot bij mij in de buurt weg net als vele andere, echt heel jammer inderdaad! Gelukkig kun je nu wel online bestellen, dat ga ik zeker is doen. Inglot heeft echt goede producten! :-)

 8. Wauw wat een práchtig palette!! Ik ben gek op de producten van inglot, ik heb zelf een foundation en een palette met oogschaduw. Vind het superjammer dat de counter hier in de V en D verdwenen is!

 9. Echt een heel mooi palette, dat moet inderdaad een mooie verassing zijn geweest! Ik baalde zo dat Inglot wegging in Eindhoven, hij zat er pas net en ik heb nooit de kans gehad een palette te halen… (het pand staat heel triest leeg, maar de stickers hangen er nog wel, heel triest)

 10. Ik heb twee palletjes van 2 kleuren (dat kan ook) en een blush, ik vind Inglot echt een prachtig merk. baalde ook dat het uit de v&d wegging, scheelt wel dat je dan minder snel in de verleiding komt

 11. Een maand geleden kwam ik bij toeval in hun winkel in Amersfoort terecht. Wat een walhala is dat zeg! Ik had al wat producten, maar heb natuurlijk nog meer gekocht. Ik schrok gewoon zo’n goed pigment dat alles heeft!

 12. In Polen is het echt een stuk goedkoper. Dus afgelopen vakantie heel erg veel ingeslagen. De mascara is ook echt super!

 13. Prachtig palette, erg mooie kleuren ook. Heel erg mooi voor dit moment van het jaar. Ik heb zelf een kleiner Freedom palette van Inglot. Ben er erg tevreden over en wil ooit nog een groot palette samenstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *