Search
Close this search box.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Inecto Naturals Argan & Coconut

Kennen jullie het merk Inecto Naturals? Ik kende het niet van naam, maar toen ik de oude verpakking zag herkende ik het meteen, want het is gewoon te koop bij Kruidvat en de Tuinen. Wellicht dat je niet meteen deze verpakking herkent, want ze hebben alle producten in een nieuw jasje gestoken. Voor mij is het een nieuw merk dat er leuk uitziet dus was erg benieuwd. Daarom heb ik de afgelopen tijd deze producten getest en vertel ik je wat ik er van vind!

Inecto Naturals Argan & Coconut

Inecto Naturals is een merk uit Engeland en heeft producten met veel natuurlijke ingrediënten, volgens de verpakking zelfs 90%. Wel zijn de producten 100% biologisch en worden de ingrediënten en producten niet op dieren getest. Ik moet zeggen dat het merk en de producten er op het eerste gezicht erg leuk uitzien, mijn interesse is in ieder geval gewekt. In deze review laat ik je een aantal producten uit de Argan en Coconut lijn zien. Beide lijnen zijn verrijkt met of argan- of kokosolie en is natuurlijk ontzettend goed voor de huid en het haar.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Inecto Naturals Argan Shampoo & Conditioner – € 3,99

Wat me het eerst opvalt aan deze producten is dat ze een mega grote fles hebben van 500 ml. Dat is het dubbele van een gewone shampoo of conditioner fles. De prijs van € 3,99 is dus ontzettend budgetproof! De producten zijn verrijkt met arganolie en inmiddels weet iedereen dat dat ontzettend goed voor het haar is. Beide producten hebben een handige verpakking en ze staan ook gewoon erg mooi tussen alle andere douche producten.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Als eerste zien we tussen de ingrediënten van de shampoo SLES staan. Zelf heb ik hier niet echt problemen mee, maar ik weer dat er mensen zijn die het liever vermijden. Gelukkig zitten er wel genoeg andere verzorgende ingrediënten zoals natuurlijk de arganolie. Ook zie je er parfum tussen staan, de shampoo ruikt echt ontzettend lekker, een beetje kruidig.

Het eerste wat me opvalt aan het gebruik van de shampoo is dat het zo dun als water is, niet echt handig. Als ik het dan ook wil aanbrengen op mijn handen loopt het meteen de verpakking uit en lekt het tussen mijn vingers door. Ik weet niet of dit hoort of ik misschien gewoon een foute verpakking heb, maar irritant is het wel. Qua schoonmaken doet hij prima zijn werk en na het wassen heb ik heerlijke schone en lekker ruikende lokken.

Inecto Naturals Argan & Coconut

De ingrediëntenlijst van de conditioner is lekker kort en ook zie ik geen siliconen! Wederom maakt het mij niets uit, maar fijn voor de mensen die daar wel op letten. De conditioner heeft dezelfde geur als de shampoo en voelt lekker vol en rijk aan.

Hij is dus heel anders van structuur dan de shampoo, de conditioner is lekker vol. Hij verdeelt heel makkelijk over het haar en je laat hem 1 tot 2 minuten intrekken en spoelt het daarna weer uit, ideaal! Mijn haar voelt na het wassen heerlijk zacht aan.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Inecto Naturals Hair Oil & Body Oil – € 5,99

Hoe kun je nou producten met argan- en kokosolie maken zonder een olie product uit te brengen. De kokoslijn heeft een heerlijke olie voor het lichaam en de arganlijn een olie voor het haar. De producten zien er ook weer erg leuk uit en zijn handig gemaakt. Beide producten hebben een handige pompflacon waardoor je het product gemakkelijk kan aanbrengen. De Body Oil heeft een handige verstuiver zodat de olie zich gelijkmatig over het lichaam kan verdelen, ideaal.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Wat me nu toch echt opvalt is dat de producten maar ontzettend weinig ingrediënten hebben. Dit is de lijst van de Body Oil die dus niet al te lang is. Daarom zien we al meteen dat het product minerale oliën heeft en natuurlijk de kokosnootolie. Achteraan het lijstje staat parfum, maar die vind ik wel heel erg duidelijk aanwezig. Het product ruikt echt sterk naar kokos.

De olie verdeelt zich echt heel erg makkelijk over het lichaam en laat zich makkelijk uitsmeren zonder te plakken. Ook valt het me meteen op dat de olie snel in de huid trekt. Heb je hem dus helemaal ingemasseerd voel je er amper nog iets van, alleen een zachte huid.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Cone, cone, je raad het al, dit haarserum (dat vind ik het meer dan een olie) is op basis van siliconen. Het maakt mijn haar heerlijk zacht en laat het ook nog eens prettig ruiken. Het verzwaart mijn haar niet en laat het mooi glanzen. Ja, hier ben ik wel enthousiast over. Ik gebruik trouwens drie pompjes en dat is voldoende.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Inecto Naturals Coconut Bath & Shower Cream – € 3,99

Weer zo een grote en lekkere tube van 250 ml met bad & shower cream. Dat cream is misschien niet helemaal toepasselijk, want ook dit product is bij mij zo dun als water, heel gek. Als je de dop eraf draait stroomt het er echt meteen uit, niet heel handig. Ook vind ik de draaidop niet echt een gouden combinatie voor onder douche. Omdat hij zo dun is gebruik ik hem nu gewoon als een badschuim, helemaal prima.

Inecto Naturals Argan Hand & Nail Cream – € 3,99

Het kleine schattige tubetje is een handcrème die verrijkt is met arganolie. Het helpt je handen en nagels heerlijk zacht te maken en te verzorgen. Ook deze tube heeft weer een onhandige draaidop. Maar met dit vind ik het al minder erg dan onder de douche. Ook deze handcrème is verrassend dun, maar gelukkig niet zo dun als water. Omdat hij zo licht is trekt hij ook ontzettend snel in de huid.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Ook onder de douche of in bad word je lekker schoongemaakt met de SLES die in de zeep zit. Maar gelukkig zit er ook veel kokosolie in. Ik vind de bath & shower cream heerlijk zacht en lekker ruiken. Subtiel naar kokos, maar niet te subtiel.

Inecto Naturals Argan & Coconut

Allemaal voedende ingrediënten zie ik, lekker! Ook voel ik echt dat hij mijn handen goed voedt en zacht maakt. De geur is trouwens wel heel erg duidelijk aanwezig en ruikt heel erg mannelijk. Ik vind hem heel erg naar zo een bekende AXE geur ruiken. Ik vind het niet vies, maar je moet er wel van houden.

Inecto Naturals Argan & Coconut

De producten van Inecto Naturals zien er ontzettend leuk uit, zijn groot en deels natuurlijk en ook nog eens heel goed te betalen. Wel vind ik sommige producten heel erg waterig en dun, maar als ik andere reviews lees zie ik dat de shampoo en bath & shower cream dik horen te zijn. Wel heb ik de producten al bijna een half jaar in huis, misschien is dat het. Zou dan wel een minpuntje zijn als de substantie dan niet meer goed is. Inectro Naturals is zoals ik al eerder zei te koop bij de Kruidvat en Tuinen. Wat vinden jullie van Inecto en de nieuwe verpakkingen?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Ik heb de conditioner en ik vind net dat de conditioner vrij dun is. De shampoo ga ik eens kopen als al mijn andere shampoo’s op zijn haha.

 2. Oei ik vind kokos echt heel lekker! En fijn dat ze niet op dieren worden getest. Ik weet nou niet of ik ze zelf zou kopen, gezien je review….

 3. Goed stuk heb je geschreven!
  Zo zie je maar weer dat ‘natuurlijke ingrediënten’ op de verpakking niks zegt over de kwaliteit van de ingrediënten.
  Ik ben zon persoon die SLS vermijd. Het is een goedkoop schuimmiddel en hardnekkig. Ook de minerale oliën is discussie over. Zou een goedkoop ingrediënt zijn en je huid verstoppen, maar heb er zelf weinig ervaring mee.
  Maar goed, er zitten inderdaad ook veel goeie ingrediënten in, altijd een lastige afweging!

 4. Hmm, ik ben wel iemand die zoveel mogelijk sles en sls vermijdt, want mijn haar wordt daar echt pluizig en droog van. En siliconen verzwaard mijn haar juist weer en wordt het sneller vet van. De conditioner spreekt me wel aan!

 5. Omdat ik al enige tijd hard bezig ben met mijn beauty stash dierproefvrij te houden, staan in elk geval de shampoo en de conditioner wel hoog op mijn wishlist. Op het moment heb ik de producten van OGX en die zijn heerlijk, maar ik ben toch benieuwd naar wat budget vriendelijkere opties!

 6. Ik vind het een interessant merk, ik zag hem staan bij Kruidvat en wil hem al een paar keer bijna kopen. Dat de producten 100% biologisch worden en de ingrediënten en producten niet op dieren worden getest is alleen maar super. Boven alles geloof ik in de kracht van argan- of kokosolie.

 7. Die shampoo klinkt best goed! Mijn haar word echt mega snel vet dus waterige shampoo’s zonder siliconen spreken mij wel aan. Ik ga deze zeker onthouden voor als mijn huidige shampoo op is! :)

 8. Ik gebruik denk ik al meer dan 10jr producten van Inecto! Soms een poosje niet, toevallig nu weer een paar weken wel en blijf het super fijne producten vinden! De shampoo is sinds een aantal jaar een stuk dunner dan daarvoor, vind ik zelf ook totaal niet fijn en ook zonde hoeveel er daardoor ongebruikt in het doucheputje verdwijnt. Verder heel tevreden met de lijn!

   1. Ja precies. En krijg het door de waterige substantie ook niet fijn over mn haar verdeeld. Erger me daar iedere x weer aan :p gelukkig gebruik ik door mijn krulhaar toch voornamelijk de conditioner :)

 9. Gebruik het al jaren, het is idd dun maar desondanks doet het wat het moet doen, en vind het persoonlijk geen probleem.
  De kokos geur is mijn favo!
  Ze hebben trouwens ook een olijfolie lijn.
  Die ruikt heel fris, ook super lekker.

 10. Ik heb ooit eens een conditioner hiervan op vakantie gekocht, omdat mijn haar zo droog en kapot was van de zee. En het was echt mijn redding! Nu ik dit zie moet ik toch nog maar eens hiervan producten kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *