Search
Close this search box.

Review: Philips Lumea

Ongewenste haren is volgens mij wel irritatie nummer 1 bij de vrouwen en zo ook bij mij. Waarom groeien en haren op onze benen, onder onze oksels en op al die andere plekken waar het gewoon niet ‘hoort’ te zitten. Elke dag scheren vind ik echt geen pretje, harsen nog minder en epileren is gewoon pijnlijk. Sinds een tijdje heeft Philips een IPL ontharingssysteem op de markt waardoor je jezelf kan ontharen door lichtflitsen en geheel pijnloos. Dit moest ik hebben, alleen de prijs is nogal slikken…

Wat is een Philips Lumea nu eigenlijk en wat doet het? Philips Lumea stuurt zachte lichtpulsen naar de haarwortel. Hierdoor laat de haarwortel los en wordt voorkomen dat deze terugkomt. Door deze behandeling te herhalen, blijft je huid altijd zacht en glad. Klinisch onderzoek heeft aangetoond  dat de Lumea aanzienlijke haarvermindering na slechts twee tweewekelijkse behandelingen. Na vier à vijf van deze tweewekelijkse behandelingen waren de resultaten optimaal. Om deze resultaten te behouden, hoef je de behandeling slechts elke vier tot zes weken te herhalen. De tijd tussen behandelingen is afhankelijk van hoe snel je haar terugkomt.

Philips Lumea werkt met een innovatieve, op licht gebaseerde technologie die IPL (Intense Pulsed Light) wordt genoemd. Philips heeft deze technologie zodanig aangepast dat je het product veilig thuis kunt gebruiken. Bij de ontwikkeling van dit handige ontharingssysteem heeft Philips nauw samengewerkt met vooraanstaande dermatologen. Ruim tien jaar lang hebben we uitgebreid consumentenonderzoek gedaan met behulp van 1500 vrijwilligers.

De werking van het product uitgedrukt in plaatjes.

Goed, even wat uitleg over het apparaat, maar hierboven kan je zien dat het apparaat lang niet voor iedereen geschikt is. Voor mensen met echt een donkere huid is het product niet aan te raden en mensen met blonde en rode haren hebben ook geen baat bij dit product. Gelukkig ben ik voor een keer gezegend met mijn donkere haren en is dit apparaat wel geschikt voor mij!

De Philips Lumea zit in een mooie verpakking en de Lumea zelf is ook heel erg handig in gebruik. Het is een soort van pistool die handig in de hand ligt en waar je makkelijk te werk mee kan gaan. De Lumea is snoerloos en werkt op een accu, je moet hem dus eerst opladen, de Lumea is al snel vol in 1,5 uur. Als hij helemaal opgeladen is heeft hij genoeg energie voor 400 filtsen en dat is ontzettend veel want in 10 filtsen zijn je oksels al klaar.

Het apparaat ligt makkelijk in de hand en is heel practisch, iedereen moet het berijpen. Er zit een flitsknop op, een aan en uit knop, pijltjes om de intensiteit te bepalen die worden aangegeven op een display met lichtjes. Er zit ook een knop op voor flitsen.

Aan de achterkant van het apparaat zit er ook nog een ready lichtje, deze gaat branden als het apparaat juist op de huid is geplaatst is dus ready voor een flits. Het apparaat moet je in een hoek van 90 graden plaatsen voor hij het pas doet. Ook doet het apparaat het pas als het groene ready lichtje brand. Eerst vond ik dit heel onhandig maar het is eigenlijk gewoon heel erg veilig. Onhandig vond ik dit omdat het best lastig was om de juiste positie te vinden, vooral onder de oksels.

Het voordeel aan de Lumea is dat deze lamp niet vervangen hoeft worden en daar hebben alle andere vergelijkbare apparaten wel last van en de lamp bepaald juist de prijs van het apparaat.

Standen en displaytje.

Oké, met een beetje spanning begon ik het product te testen, nouja eigenlijk mijn moeder op mijn been omdat ik het best een beetje eng vond. Waarom weet ik niet want je voelt er helemaal niks van. Ja een klein beetje warmte maar that’s it.

Voor en na het behandelen moet je wel op een aantal dingen letten:

 1. Je benen moeten goed geschoren zijn.
 2. Er mag geen deodorant, bodylotion of andere vergelijkbare producten op de huid zitten.
 3. Ontwijk moedervlekken (die doen pijn!).
 4. Test eerst 1 flits en kijk na 24 uur of je er last van kan krijgen.
 5. 48 uur na een behandeling mag je niet in de zon.
 6. Na de behandeling geen deodorant gebruiken.
 7. Kijk welke licht sterkte het beste voor jou is, begin het laagst.
Goed, aan deze dingen gehouden heb ik stand 3 onder mijn oksels gebruikt en stand 4 op mijn benen. Ik heb de Lumea nog maar 1x gebruikt en ga hem de komende maanden uitgebreid testen of het echt werkt. Want dit is echt ideaal als het werkt. Wat me het eerst opviel is dat het helemaal niet pijn doet, je voelt alleen soms de warmte van de flits, let wel op de warmte niet dat het heet of iets dergelijks is. Onder je oksels is het wel iets gevoeliger daarom heb ik hier de sterkte wat lager dan voor mijn benen.

Gisteren heb ik dus heel mijn benen en oksels gedaan en ben erg benieuwd of het echt gaat werken en langdurig mijn haren weg laat. Over een paar maanden kom ik bij jullie terug of ik echt zijde zachte en haarloze beentjes heb. De Lumea is helaas niet goedkoop hij kost op dit moment rond de € 399,- hopelijk heb ik daarvoor een goed werkend apparaat!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

 1. Ik heb dit apparaat al vaker langs zien komen op blogs en elke keer vind ik het weer jammer dat ik (als natural redhead) het niet kan gebruiken!

 2. Wel erg jammer dat hij zo duur is! Voor dat geld scheer ik toch liever mijn benen ;) gelukkig heb ik ook geen donkere haartjes.

 3. Wow, dat is inderdaad een hoop geld.. Maar als het dan echt werkt, is het ten opzichte van die behandelingen in de kliniek, wel weer goedkoop! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat! :)

 4. Oooh wat zou ik dit apparaat toch graag willen hebben! Heb een hekel aan scheren en al dat soort dingen, ik wil dat al die haartjes gewoon nooit meer terugkomen!!! ;)

 5. Ik ben heel erg benieuwd ! Maar ik zou zelf nooit 400 euro uitgeven aan zoiets, dan maar scheren / harsen / whatever!

 6. Hoop dat het werkt! Vind het zelf echt te duur. Benen scheren vind ik geen probleem.. maar de rest vind ik drama. Lukt nooit goed genoeg naar m’n zin.

 7. Wat ik mij afvroeg, er staat haarkleur maar is dat an de haarkleur van je haar op je hoofd of van je haar op je armen (benen zijn natuurlijk niet echt hun originele haarkleur meer).
  Want mijn haar is donkerblond maar mijn haar op mijn armen is zo blond als het maar kan.

 8. ik ben ook zeer tevreden met het resultaat van de Lumea.Ik merkte na 3 x echt verschil. Oksels en bikinilijn na 5,6 keer helemaal schoon benen duurt langer. Enig minpuntje is dat de accu snel leeg is waardoor je je benen in etappes moet doen. Misschien een tip dat het apparaat ook met snoer gebruikt kan worden. Helemaal top.

 9. Hoi Aranka, ik vond jouw blog toen ik op zoek was naar meer info over de Philips Lumea. Ik ben wel heel benieuwd hoe het apparaat na een jaar bevalt. Ben je er tevreden over?

 10. Waarom zwijgt Aranka in alle talen? Wat heb je aan zo’n blog als je niks
  hoort over het allerbelangrijkste: het resultaat na een paar maanden? Zeker een nep blog van Philips zelf??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *