Trend op social media: IKEA VARMBLIXT collectie

IKEA

Als je op Instagram of TikTok actief bent kun je er niet omheen, de IKEA VARMBLIXT collectie. Een limited edition van de IKEA die vanaf februari in de winkels ligt en vooral de lampen (die ook opgenomen worden in het vaste assortiment) zijn ongekend populair. Heel eerlijk ik snap hem deels, maar lang niet alles vind ik even mooi. Of jij ook meteen naar de IKEA moet scheuren laat ik aan jou over, maar ik laat je wel heel graag de hele collectie zien. Kijk je mee naar de gehypte IKEA VARMBLIXT collectie?

Ikea VARMBLIXT limited edition

IKEA en de Rotterdamse designer Sabine Marcelis hebben hun krachten gebundeld en presenteren de nieuwe limited VARMBLIXT collectie. In deze collectie wordt de functie van licht in huis op onverwachte manier verkend in de vorm van schaduwspellen en lichtreflecties. Marcelis ontwierp voor deze collectie zowel verlichting als glaswerk en vloerkleden, waarbij de opvallende vormen en warme kleuren – VARMBLIXT betekent ‘warme bliksem’ in het Zweeds – kenmerkend zijn. Een voorproefje van de collectie werd afgelopen zomer gepresenteerd tijdens de Milan Design Week. VARMBLIXT is vanaf februari verkrijgbaar. De verlichting wordt toegevoegd aan het IKEA assortiment, de overige producten zijn limited. 

PE872721

Kenmerkende producten van glas

Marcelis werkt graag met glas en dat is te zien in deze collectie. De lichtinval door het glaswerk was het uitgangspunt in de ontwerpen. De strakke drinkglazen van helder glas vragen om kleurrijke drankjes. Hapjes serveer je op de serveerschalen met deksel in mintgroen of oranje, die lijken te stralen in het zonlicht. De schalen hebben een donutvorm die vaker terugkomt in het werk van Marcelis. De cilindervormige vaas heeft een witte bol op de bodem. Niet alleen speelt het design zo met schaduw en licht, de bol houdt ook de bloemen op hun plaats.

IKEA1
IKEA2
PE872710
PH186800
PH190323
PE872541
PE872571

Sculpturale verlichting met VARMBLIXT

Met VARMBLIXT laat Marcelis op een vernieuwende manier zien hoe licht van invloed is op de sfeer en het gevoel in huis. De grote hanglamp met gebogen buizen van mat, wit glas vraagt als echte blikvanger de aandacht in de ruimte. De oranje lamp in donutvorm geeft warm licht en is elegant aan de muur, als tafellamp of in een open kast. De ronde metalen wandlamp die van de muur afbuigt, creëert een interessant schaduweffect op de muur. Hang de speelse, bordeauxrode buizen aan de muur voor bijzondere sfeerverlichting – het licht lijkt uit de buizen op de wand te vloeien. Voor alle lampen in de collectie geldt dat ook wanneer ze uitstaan, het prachtige sculpturale objecten zijn die elke ruimte karakter geven. 

IKEA3
PE872592
PE872601
PE872606
PE872691

Verwarm je interieur met prachtige tapijten

De twee tapijten in de collectie zijn geïnspireerd op de kleuren van de zonsondergang en gemaakt van 100 procent handgeweven wol. Het grote tapijt loopt subtiel over van dieporanje naar ambergeel, terwijl het kleinere tapijt een mooie overgang heeft van diepgeel naar lichtgeel. De ontwerpen geven de indruk dat er twee tapijten over elkaar heen gedrapeerd zijn, wat de illusie wekt van diepte. De minimalistische bijzettafels in donkerrood en mintgroen steken mooi af tegen de tapijten en creëren opvallende kleurencombinaties.

Wat vinden jullie van de collectie? Zijn jullie al naar de IKEA winkel gerend voor een aantal items of staat er nog wat op je wishlist?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter