IKEA Ons Eten Natuurlijk en Weight Watchers Brood & Pasta

 photo IkeaWeightWatchersKookboek_zps63d39347.png

Super leuk, naast leuke foodpakketjes krijg ik de laatste tijd ook steeds vaker kookboeken binnen. Hartstikke leuk, want zo krijg ik steeds meer inspiratie voor nieuwe en lekkere recepten. Alleen deze twee zijn zo leuk dat ik ze graag met jullie wil delen. Eentje van de IKEA en eentje van Weight Watchers! Ik laat natuurlijk een deel van de inhoud aan jullie zien.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek1_zps1aa14da1.png

Beide boeken hebben een ander thema. Die van Weight Watchers wil graag laten zien dat je ook lekker kunt eten terwijl je een dieet volgt. Dingen zoals brood en pasta zijn vaak uit den boze, maar in dit kookboek laat Weight Watchers zien dat je ook gewoon heel gemakkelijk brood en pasta kunt eten en alle punten worden erbij vermeld. Nu volg ik zelf geen WW dieet of iets dergelijks, maar er staan wel echt hele lekkere recepten in voor brood en pasta en ik hou van brood en pasta!

Die van de IKEA is weer iets anders, ten eerste is het een heel groot en dik boek dat grof aanvoelt, het is dus wel echt een ding in je kast, maar dat heeft natuurlijk een reden. Alles draait eigenlijk om het besparen en niet verspillen. Het boek bevat in totaal 17 recepten met daarop altijd 3 varianten, dus er staat genoeg in! Maar ook veel leuke tips om te besparen en zuiniger met sommige dingen om te gaan, erg leuk om in te bladeren!

 photo IkeaWeightWatchersKookboek2_zpsfb609183.png

Natuurlijk kun je beide boeken gewoon kopen. Het IKEA kookboek is natuurlijk uitsluitend bij de IKEA te koop en online. Voor Family leden kost het boek € 9,99 en voor gewone klanten is het boek € 19,99. En wellicht heb je toch al een Family Card dus dan vind ik het echt een koopje! Het Weight Watchers Brood & Pasta boek is tot nu toe alleen nog maar te bestellen via de WW website voor € 12,95.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek8_zps6389fd3f.png

IKEA Ons Eten – Natuurlijk

Alle recepten in dit boek hebben als uitgangspunt dat je de restjes prima kan hergebruiken en dat het zonde is om weg te gooien en daar ben ik het helemaal mee eens. In dit boek staan 17 recepten en daar dan weer 3 varianten op zodat je het niet hoeft weg te gooien maar er prima iets anders van kan maken! Slim en heel erg leuk bedacht. Voor de rest staat het boek vol met handige en leuke tips.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek9_zps547bec01.png

Op de achterkant vind je in een vogelvlucht wat je van het boek van verwachten. Het is een hele pil, maar zeker de moeite waard om door de lezen.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek10_zps9bd00b2e.png

Verschillende recepten met Paksoi, de foto’s en verhalen in het boek vind ik erg leuk! Wel vind ik het jammer dat er vaak lastige ingrediënten tussen staan. Zelf ben ik altijd van de makkelijke stappen en de standaard ingrediënten.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek12_zpse8c56c6e.png

Dit lijkt me echt heerlijk, appel- en perenboter! Wanneer het weer appel en perentijd is ga ik dit zeker proberen te maken!

 photo IkeaWeightWatchersKookboek11_zps9c971052.png

En natuurlijk een heleboel tips over duurzaam en handig kokkerellen in de keuken!

 photo IkeaWeightWatchersKookboek3_zps983274a6.png

Weight Watchers Brood & Pasta

Ik ben niet echt met gezonde voeding bezig of volg een dieet, maar dit boek vind ik écht heel erg leuk. Ik maak er geen geheim van dat ik gek ben op brood en pasta. Het liefst eet ik het de hele dag door op allerlei verschillende manieren. Dit boekje bevat behoorlijk wat recepten die ook nog eens WW-proof zijn en je zo dus ook kan genieten van lekkere dingen zoals brood en pasta als je aan het lijnen bent.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek4_zpsbe79e5f6.png

Op de achterkant vind je een korte omschrijving van het boek. Het zijn vrijwel allemaal makkelijke recepten die voor iedere dag bedoeld zijn. Geen moeilijke gerechten maar gewoon dagelijkse kost maar dan natuurlijk net iets spannender.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek6_zps21dbe09e.png

Dit recept lijkt me zo ontzettend lekker, ik denk dat ik dit maar eens snel ga maken!

 photo IkeaWeightWatchersKookboek5_zps8d2eea6d.png

Of deze, ik ben gek op paddestoelen en het bevat haast geen punten, dat is wel ideaal! Ik heb er alleen geen verstand van met die punten, maar iets staat me bij van hoe minder punten hoe beter. Maar dan zal dit wel per broodje gaan.

 photo IkeaWeightWatchersKookboek7_zpscbe7779d.png

En natuurlijk veel pasta gerechten! Het is jammer dat Danny dit allemaal niet lekker vind anders wist ik het wel, dan hadden we elke dag pasta op tafel staan!

 photo IkeaWeightWatchersKookboek13_zps0549793c.png

Ik vind deze twee boeken echt heel erg leuk en zeker een aanrader voor in je kast. Ik ga er zeker wat lekkere dingen uit maken en ik ben vooral van de brood & pasta fan! Wat vinden jullie van kookboeken, kijken jullie daar nog in of haal je tegenwoordig liever alles van het internet?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Margot
  14 januari 2015 at 15:41

  Wart staan er mooie foto’s in die boeken! Dat vind ik altijd wel belangrijk :-)

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  14 januari 2015 at 15:48

  Ze lijken me allebei heel fijn!

 • Reply
  Annette - Ann Ages Gracefully
  14 januari 2015 at 15:54

  Ik mag ook graag door kookboeken snuffelen. Je kunt er vaak fijne inspiratie uithalen ook als sommige recepten wat moeilijker zijn, probeer ik gewoon een makkelijker variant te vinden.

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMua
  14 januari 2015 at 16:11

  Wat een leuke kookboeken! Mooie foto’s zitten er ook in, ik hou daarvan

  Xo

 • Reply
  kieke14
  14 januari 2015 at 16:41

  leuke boeken lijken me dit, vooral die van ikea! Leuk ook met die tips erin :) Ik kook nog regelmatig uit kookboeken, we hebben vooral van Jamie Oliver hier staan en ik heb pas een bak boek van Rudolph gehad (die van 24 kitchen :)) die laatste is ook echt heel tof!

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  14 januari 2015 at 16:41

  Leuk dat Ikea een kookboek heeft. Zelf eet ik haast geen brood en pasta (zeikerd;-) ) maar voor de rest van het gezin lijkt het mij handig om het in huis te hebben.

 • Reply
  lonneke
  14 januari 2015 at 17:45

  Wauw wat leuke allebei!
  Vooral die van ikea lijkt me wel wat want appel-perenboter, oh my! <3
  Liefs lonneke

 • Reply
  Kelly
  14 januari 2015 at 20:14

  Wat een prachtige boeken! Vooral het boek van Ikea trekt mij heel erg aan!

 • Reply
  lucindainwonderland
  14 januari 2015 at 20:27

  Kookboeken zijn niet echt voor mij weggelegd, ik geef er toch altijd weer een eigen draai aan, maar voor de grote lijnen vind ik het wel leuk om ze door te bladeren. xxx Lucinda

 • Reply
  beautifulday4makeup
  14 januari 2015 at 22:16

  Dat boek van de IKEA lijkt me wel handig

 • Reply
  Elise
  15 januari 2015 at 01:30

  aah interessante boeken, de volgende keer neem ik het Ikea boek mee.

 • Laat een reactie achter