Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ga naar Zuid-Afrika!

Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ga naar Zuid-Afrika!

Knikkende knieën, een hartslag van 180 en tranen die in mijn ogen branden, maar ik heb het gedaan. Vorige week zaterdag legde ik een brief met mijn ontslag op het bureau van mijn manager neer. Een keuze waar ik al heel lang over twijfel, maar steeds voor me uit schoof. Maar een keuze die uiteindelijk heel erg nodig bleek te zijn voor mezelf. Een keuze die mij rust geeft en een keuze die het mogelijk maakt mijn dromen waar te maken…

Om het even duidelijk te maken, nee ik zeg mijn baan niet op om naar Zuid-Afrika te gaan. Ik heb mijn baan opgezegd omdat ik té druk ben, teveel van mezelf moet en daarin het eind kwijt ben geraakt. Ik werk veel en hard, dat is iets waar ik voor sta en ook graag doe. Tot dat ik eigenlijk de feedback kreeg als een soort van robot te functioneren en wellicht ik op standje overleven stond. Zelf had ik er nooit over nagedacht, het ging toch prima met me? Ik voelde mezelf weer beter van de Pfeiffer en kon daarom weer flink aan de bak, zo hoort het toch ook? Ook vielen er wat andere dingen voor en dit allemaal bij elkaar was de emmer vol. Een gesprek met mijn leidinggevende liet de emmer overstromen waardoor ik thuis het gesprek aangegaan ben.

Stoppen met werken is nogal een ding. Zeker als je een vaste baan opgeeft waar je altijd met heel veel plezier hebt gewerkt. En toch ga ik het doen. Financieel had ik de Albert Heijn eigenlijk niet nodig, het was een leuke bijkomstigheid en het is fijn om te weten dat er zeker iedere maand iets binnen komt. Maar dat geld gebruikte we alleen voor luxe dingen eigenlijk en het kwam natuurlijk van harte van pas met de verhuizing. Alleen echt stoppen durfde ik nooit, want stel je voor dat…

Toch heb ik de knoop doorgehakt en ben ik er van overtuigd dat dit de juiste keuze is, om voor mijzelf te kiezen en voor mijn en ons geluk te gaan. Ik zal hopelijk meer rust krijgen, mijn blog serieuzer aanpakken omdat dat mijn enige bron van inkomsten gaat worden en ik kan dingen met beide handen aanpakken die me aangereikt worden. Vaak moest ik toch hele toffe dingen afslaan vanwege werk en dat hoeft zo meteen niet meer. Ook leven Danny en ik niet meer langs elkaar heen en zullen we gewoon van elke avond en het weekend kunnen genieten samen. Vrije tijd samen hadden we eigenlijk amper. Ik werk namelijk vooral de avonden en in het weekend en Danny de normale kantooruren.

Dus al met al vind ik het ontzettend spannend, heel erg eng, maar ik weet zeker diep van binnen dat dit de juiste keuze is. Hoe moeilijk ik het ook vind, het is alsof een ‘last’ van mijn schouders is gevallen en ik nu echt door kan met het leven.

Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ga naar Zuid-Afrika!

En om het dan maar meteen goed door te pakken heb ik een andere kans aangegrepen, iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden dat ik dit zal gaan doen. Ik ben geen reiziger en vind dingen alleen ondernemen doodeng. Maar toch ga ik het soort van doen. Ik ga namelijk naar Zuid-Afrika! Ik ga daar met Linda heen die daar woont en samen kunnen we vanaf Amsterdam daar heen vliegen en dan kan ik bij haar slapen. Ze laat me dit prachtige land zien en ik kan het alleen maar zien als een geweldige kans. Ik verblijf hier 15 dagen en vind het mega spannend, want ik moet wel alleen terug en heb vliegangst en weet niet hoe het zit met heimwee, maar het komt vast goed!

Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ga naar Zuid-Afrika!

Al met al spring ik behoorlijk in het diepe. Ik doe twee dingen waarvan ik had verwacht het nooit te doen in één week. Ik vind het eng, spannend, gek en toch ook ontzettend gaaf. Ik heb het gewoon gedaan en ik ga het gewoon doen. En hoe het me gaat bevallen, dat gaan we zien! Ik blijf de zomer nog bij de Albert Heijn werken en daarna sta ik echt op eigen benen en ben ik volledig eigen baas. En Zuid-Afrika, here I come!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

79 reacties

 • Reply
  Ansjuh
  1 juni 2017 at 06:30

  Wat goed!!!! Goed dat je inziet dat je leven nu te druk en te vol is. En dat andere dingen, zoals vrije tijd en je relatie, ook heel belangrijk zijn!!!!
  You kicked Some asses! Goed zo Meis :)

  • Reply
   evelienboom
   1 juni 2017 at 12:49

   Stoer hoor. Lieve aranka wat goed dat je voor jezelf gekozen hebt ❤?

 • Reply
  Leah
  1 juni 2017 at 06:34

  Wauw, wat een ontzettende stap! Heel goed om voor jezelf te kiezen. Wat een geweldige kans om dan naar Zuid Afrika te gaan. Het land lijkt me fantastisch!

  Ik hoop dat je op deze manier meer rust en regelmaat krijgt. Veel succes!

 • Reply
  ekebrouwer
  1 juni 2017 at 06:42

  Wat megastoer Aranka! Super dat je dit doet, denk dat het je veel goeds gaat brengen!

 • Reply
  chucky1012
  1 juni 2017 at 06:58

  Wauw….
  Goed van jou.
  Super tof dat jij al deze stappen hebt genomen.
  Ik wens je alle succes toe en heb een hele mooie en fijne vakantie ;-)

  Xoxo

 • Reply
  Kelly
  1 juni 2017 at 07:28

  You can do it girl ! Komt allemaal goed !

 • Reply
  Susan
  1 juni 2017 at 07:30

  Wat tof Aranka!!! Heel veel succes (en plezier). :)

 • Reply
  twintigennogwat
  1 juni 2017 at 08:12

  Wat een dappere en prachtige stap Aranka. Goed van je dat je zo uit je comfort zone stapt en in het diepe springt! Veel succes én heel veel plezier in Afrika, het lijkt me daar geweldig!

 • Reply
  irma
  1 juni 2017 at 08:18

  Wat goed Aranka! Heel veel succes met alles wat gaat komen. En alvast heeeeel veel plezier met alle voorbereidingen voor Zuid-Afrika! :D

 • Reply
  Lisa
  1 juni 2017 at 08:22

  Jeeetje wat gaaf zeg! Heel veel plezier alvast! En geniet er van.

 • Reply
  Céline
  1 juni 2017 at 08:28

  Ik laat normaal nooit een comment achter, maar ik kan nu maar een ding zeggen: 2017 lijkt echt het jaar waarin jij zo’n enorme groei laat zien Aranka! Wauw! Deze keuzes zijn echt een grote investering in jezelf (en zo ook in je relaties en werk). Daar mag je heel erg trots op zijn! ?

 • Reply
  Susan
  1 juni 2017 at 08:51

  Super! Heel veel succes!! :-)

 • Reply
  lois71
  1 juni 2017 at 08:57

  Wat een toffe beslissing. Ik weet zeker dat dit je blog ten goede komt en je hierdoor nog meer zult groeien. Tof dat je naar Zuid Afrika gaat, alvast heel veel plezier.

 • Reply
  Anne-Sterre
  1 juni 2017 at 08:57

  Aah zo gaaf! Kan me helemaal voorstellen dat je het doodeng vind, maar ik denk dat je er veel moois voor terug gaat krijgen.

 • Reply
  La Bella Fleur (@Labellafleur)
  1 juni 2017 at 09:00

  Wow Aranka! Wat een beslissing en wat zal het moeilijk zijn geweest! Maar aan de andere kant.. hoe tof dat je nu voor je zelf durft en kan kiezen en je dromen achterna gaat! Jij gaat dit gewoon rocken! You can do it!

 • Reply
  Roos
  1 juni 2017 at 09:05

  Wat een mooie beslissing! Ik wens je heeeel veel plezier in Zuid-Afrika. En wat betreft werk, zolang je plezier blijft hebben in wat je doet komt het vast goed. X

 • Reply
  Kirsty
  1 juni 2017 at 09:11

  Wat knap dat je deze keuze hebt gemaakt! Fijn ook dat je goed aanvoelt dat dit de juiste keuze is, dat maakt die stap in het diepe toch iets minder eng misschien. Spannend ook dat je naar Zuid-Afrika gaat!

 • Reply
  Iris
  1 juni 2017 at 09:26

  Wauw, super super gaaf! Wat geweldig dat je je hart volgt en dit gewoon doet!

 • Reply
  Linda
  1 juni 2017 at 09:27

  Zó stoer dat je echt voor jezelf durft te kiezen! Heel veel geluk en plezier natuurlijk als eigen baas, en ja Afrika.. Afrika lijkt mij zo onwijs mooi!

 • Reply
  Amber
  1 juni 2017 at 09:28

  Wauw wat een super kans, echt goed dat je zulke beslissingen durft te nemen! Het wordt vast een onvergetelijke reis :)

 • Reply
  josiannezwart
  1 juni 2017 at 09:29

  Wauw, heel cool Aranka! Hele mooie stappen ga je maken zo :)

 • Reply
  Christien
  1 juni 2017 at 09:30

  Top! Veel succes! Keep up the good work! ☺

 • Reply
  Varenka
  1 juni 2017 at 09:31

  Wat ontiegelijk knap, stoer en leuk deze keuze’s
  Goh je mag wel trots zijn op je zelf hoor
  Ik kan niet wachten om foto’s uit Z Afrika te zien, echt een droom land…zo mooi
  Geniet er masr stevig van

 • Reply
  Vera Camilla
  1 juni 2017 at 09:42

  Zo goed!!! Vind je echt zo stoer en zo gegroeid en echt een voorbeeld! Mega goed, geniet van je tijd in Zuid-Afrika en ga zo door!

 • Reply
  Linda
  1 juni 2017 at 09:45

  Whoop whoop, ik heb het al een paar keer gezegd maar nu ook hier: ik ben zo trots op je dat je deze keus hebt gemaakt. Ik weet zeker dat het qua werk goed gaat komen, je kunt nu nog meer tijd aan je site besteden. En je vakantie hier wordt natuurlijk helemaal geweldig!

 • Reply
  Rosanne
  1 juni 2017 at 09:51

  Wat een dappere maar goede keuze!
  Ik gun je de rust en tijd om ook in andere belangrijke dingen te investeren van harte.
  En ik kijk uit naar de prachtige foto’s uit Zuid-Afrika die we ongetwijfeld te zien krijgen :)

 • Reply
  Simone
  1 juni 2017 at 09:56

  Wauw wat een mooie keuze’s! Heel erg knap van je dat je de knoop het kunnen doorhakken. Ik wens je heel veel geluk toe!

 • Reply
  nicolished
  1 juni 2017 at 10:00

  Wauw wat knap dat je de knoop hebt doorgehakt! Het is altijd goed om voor jezelf te kiezen en zeker als die mogelijkheid er is. Heel veel plezier alvast in Zuid-Afrika en ook heel veel plezier met je vrije weekendjes met Danny. Het klinkt als iets heel kleins maar een vrij weekend hebben met je partner is toch heel erg fijn!

 • Reply
  Hendrijntje
  1 juni 2017 at 10:03

  Hier krijg je zeker geen spijt van! Afrika is the place to be! Het is er heerlijk.. en de natuur is adembenemend mooi en de mensen zijn warm en geweldig. Ga hier heel hard van genieten alsjeblieft en vertel ons al je avondturen!

 • Reply
  Fraukje
  1 juni 2017 at 10:09

  Stoer! Ik heb ook vliegangst en nog nooit gevlogen. Ben ook geen vakantieganger, dussss respect man!

 • Reply
  levendeloes
  1 juni 2017 at 10:11

  Wow wat spannend! Heel erg knap. Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen en heel veel plezier in Zuid-Afrika!

 • Reply
  Geja
  1 juni 2017 at 10:21

  Super stoer!! Veel succes en geniet!

 • Reply
  By Alien
  1 juni 2017 at 10:24

  Doet me goed om te lezen dat je je hart volgt. Had al een tijd het idee dat je jezelf misschien wat teveel belastte. Wat als buitenstaander wel moeilijk te beoordelen is natuurlijk, maar aan jezelf denken is wel heel erg belangrijk! Superfijn dat je dat kan en gaat doen nu. En dat je naar Afrika gaat.. Wauw! Echt geweldig! Het is je enorm gegund! Alles komt vast en zeker goed! Heel veel plezier alvast! Liefs! ♡

 • Reply
  rachel
  1 juni 2017 at 10:27

  hatseflats :D doet die bikkel ff!! super spannend meis en heb er alle vertrouwen in :D en heel veel plezier daar tussen de olifanten :D xxx

 • Reply
  Jessie
  1 juni 2017 at 10:54

  Wauw wat dapper !
  Veel voorpret gewenst met je reis naar zuidafrika :)

 • Reply
  Hennie
  1 juni 2017 at 11:12

  Super dat je zo voor jezelf/jullie gekozen hebt!!

 • Reply
  Djodie
  1 juni 2017 at 11:36

  Ik reageer niet heel vaak! Maar vind jet superstoer dat je voor jezelf kiest en wat jullie gelukkig maakt!
  En Zuid-Afrika.. je gaat het geweldig vinden! Wij zijn er 5 jaar geleden geweest en ik zeg altijd dat als ik naar het buitenland verhuis, het daar naartoe is. Heel veel succes en plezier de komende tijd!

 • Reply
  Nora
  1 juni 2017 at 12:03

  Heel veel succes en plezier gewenst, Aranka! Ik vind het heel stoer dat je deze stap hebt durven te maken <3.

 • Reply
  Lonneke
  1 juni 2017 at 12:26

  Wat een mooie, dappere stap! Je kiest voor jezelf (en je vriend) en dat kan alleen maar goed zijn!
  Heel veel plezier met alles wat er op je pad gaat komen!

 • Reply
  Laura
  1 juni 2017 at 12:29

  Wat goed van je! Heel veel plezier in Zuid-Afrika, die terugreis gaat je gewoon lukken ook ;)

 • Reply
  femketje
  1 juni 2017 at 12:29

  Kick some ass girl! Vind het super stoer van je ♡

 • Reply
  Yvonne
  1 juni 2017 at 12:48

  Wat moedig en gaaf dat je doet wat je eigenlijk al lang wilde! Goed gedaan meid, ga ervoor. Wat komt dat komt. Zeker als je er financieel niet afhankelijk van bent, staat niets je in de weg. En mocht er toch iets veranderen, dan lost dat zich uiteindelijk ook wel weer op. Geniet van je keuze!

 • Reply
  Daniëlle Springer
  1 juni 2017 at 12:55

  Wat goed dat je dit hebt gedaan! Zo fijn om te lezen dat je voor jezelf hebt gekozen. Ik wens je heel veel succes na de zomer met je blog als full time baan. Je was er natuurlijk al veel mee bezig, maar snap wel als het spannend zou zijn omdat je de AH straks niet meer hebt. Komt vast en zeker helemaal goed! Ook heel veel plezier op vakantie!

 • Reply
  Sandra
  1 juni 2017 at 13:40

  Lieve Aranka,

  Wauw, wat een prachtig, moedig en dapper besluit! Respect! Fijn om te lezen dat je nu/binnenkort/over een tijdje meer tijd door kan gaan brengen met Danny. Het is je gegund! Ga er maar kei hard van genieten, van je vakantie in Zuid Afrika en alles wat er daarna nog op je pad mag komen. Je bent een kanjer!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  1 juni 2017 at 13:54

  Wat ontzettend gaaf Aranka! Zet hem op x

 • Reply
  juliawaterreus
  1 juni 2017 at 14:32

  Super!!! Voor jezelf kiezen is altijd de juiste keus.
  En heel veel plezier in Zuid-Afrika. Ik volg Linda op Instagram en t is daar prachtig.
  xxx

  • Reply
   Linda
   1 juni 2017 at 16:47

   Dat is leuk om te horen!

 • Reply
  Annika - Mrs. Marvelous
  1 juni 2017 at 14:35

  Wat onwijs gaaf! Ik denk dat je de goede keuze hebt gemaakt. Ik ben heel benieuwd naar alles wat je gaat meemaken in Zuid-Afrika!

 • Reply
  Nathalie
  1 juni 2017 at 15:06

  Heel veel plezier. Knap van je dat dit durft. Ik hoop dat je veel mooie dingen gaat zien en beleven. Geniet ervan . Super goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Ik werk maar twee halve dagen omdat ook ik het druk heb met van alles. Succes meid je kan het. Neem mooi weet mee terug.

 • Reply
  Marike
  1 juni 2017 at 15:19

  Mooie keuze, geniet van de rust! <3 Toen ik ontslag nam bij de AH was dat ook lastig (al was het voor mij een bijbaantje) maar ik geniet nog steeds elke zaterdag dat ik vrij ben en niet hoef te werken!

 • Reply
  Mira
  1 juni 2017 at 16:16

  Topper ben je en ik denk een goede keus! Ik heb altijd veel respect voor hoe jij je werk combineerde met een kwalitatief goede blog. Hopelijk levert dit je alle goed op nu je bij AH stopt en heel erg veel plezier op je trip:)

 • Reply
  Jessica J.
  1 juni 2017 at 16:17

  Wat knap dat je die knoop doorgehakt hebt! Veel succes met je blog als fulltime baan en natuurlijk veel plezier in Zuid-Afrika!

 • Reply
  Lifebyjess
  1 juni 2017 at 16:42

  Wauw wat spannend en wat een dappere keuze! Wat een toffe vrouw ben je dat je deze keuze maakt!

 • Reply
  Maritte
  1 juni 2017 at 17:47

  Wat een dappere beslissing! Ik weet zeker dat je keuze goed gaat uitpakken. En natuurlijk alvast veel plezier gewenst in Zuid-Afrika

 • Reply
  Maerlous
  1 juni 2017 at 18:40

  Ik reageer eigenlijk nooit. Maar wat een dappere beslissing!! Knap dat je die durft te nemen. Nog een kleine tip voor ZA, als je niet van rooibos thee houdt, neem dan je eigen smaakje mee :), heel veel plezier alvast!!

  • Reply
   Linda
   2 juni 2017 at 09:00

   Haha, je kunt hier ook andere thee krijgen hoor ;-)

   • Reply
    Maerlous
    3 juni 2017 at 13:03

    Waar dan haha? Ben er nu 3x geweest, maar meestal vind ik alleen de rooibos en pepermunt thee. Ik heb zelf toch een lichte voorkeur voor de fruitsmaakjes :).

 • Reply
  Wendy (B)
  1 juni 2017 at 18:41

  Wow Aranka!
  Ik ben trots op jou!
  (Zelf durf ik mijn ontslag niet geven want ik heb geen back-up.)
  Geniet ten volle van Zuid-Afrika!
  Je verdient het echt!
  Knuffel!

 • Reply
  Evelien
  1 juni 2017 at 19:01

  Wat een goede stap die je hebt gezet!!! Ik herken zo veel van mezelf in jouw verhaal. Alleen maar door gaan, veel te hard werken, het alles en iedereen naar de zin willen maken en compleet op de automatische piloot leven. Super knap dat je deze keuze hebt gemaakt.

 • Reply
  Ann Ages Gracefully
  1 juni 2017 at 19:34

  Wat goed van je Aranka, super spannend. Ga je bij Linda van Linnes.nl logeren? Prachtig verblijf heeft ze, komt vast helemaal goed. Lekker van genieten!

  • Reply
   Linda
   2 juni 2017 at 09:01

   Yes! We woonden in Zwolle bij elkaar om de hoek en nu is het tijd om mijn andere huis te showen :-) Dank je wel voor het compliment.

 • Reply
  Marije
  1 juni 2017 at 19:39

  Stoer stoer wijf!

 • Reply
  Karin
  1 juni 2017 at 19:44

  Wat een knap besluit van jou! Heel dapper dat je op deze manier jezelf voorop stelt.

 • Reply
  Christel
  1 juni 2017 at 20:56

  Heel stoer en knap meid, heel veel plezier en succes!

 • Reply
  sneeuwkipje / Jessica
  1 juni 2017 at 21:26

  Wauw! Super knap en stoer dat je voor jezelf durft te kiezen.
  Geniet van je tijd in Zuid-Afrika. Voor je het weet is het voorbij en misschien wel een dikke reden om daarna nog eens terug te gaan.

 • Reply
  Jackeline
  1 juni 2017 at 21:44

  Super knap dat je deze beslissing hebt genomen en dat je voor jezelf hebt gekozen! Geniet van al het mooie in Zuid Afrika :)

 • Reply
  Sabrina
  1 juni 2017 at 22:51

  Super stoer hoor! Ik wens je heel veel plezier op reis. Komt allemaal goed topper!

 • Reply
  Ess
  1 juni 2017 at 23:16

  Ik kan me voorstellen dat het een enorm moeilijke keuze voor je is geweest! Gelukkig heb je een knoop doorgehakt en gekozen voor hetgeen het beste is voor je gevoel én gezondheid. Super veel plezier alvast in Zuid-Afrika!

 • Reply
  Kimberly
  2 juni 2017 at 09:52

  Wat een super spannende stap zeg! Wat een stoer besluit ook, topper!! Veel plezier ook in Zuid-Afrika!!

 • Reply
  Mimi
  2 juni 2017 at 13:12

  Wauw, wat moedig. Zo goed dat je naar jezelf luistert! Geniet van je welverdiende vakantie en ik heb er de volste vertrouwen in dat het ook daarna helemaal goed komt. You go girl!

 • Reply
  WOMANOUK
  2 juni 2017 at 15:10

  Wat dapper en stoer! Ik weet zeker dat het goed uit pakt voor je :)

 • Reply
  Merlijn
  3 juni 2017 at 09:32

  Volgens mij zit ik hier als enige te denken “neeee, wat doe je nou?!”
  Natuurlijk kan ik niet beoordelen hoe jij daar in je functie zit. Maar stoppen met werken… werk is toch niet alleen voor de leuk? Iedereen heeft wel eens een k#t periode op het werk? Je wil toch jezelf ontwikkelen, je steentje bijdragen aan de maatschappij, lekker onder de mensen zijn? Ik weet niet hoe je dan leeft hoor, maar ik zou de laatste willen zijn die afhankelijk is van het geld dat mijn kerel binnenharkt. Hoop van harte dat je voor jou de goede keuze hebt gemaakt, daar kunnen wij zonder jou te kennen weinig van vinden. Succes en goede reis! x

  • Reply
   Aranka
   3 juni 2017 at 09:54

   Ik denk dat je het niet verkeerd begrijpt, ik ga absoluut niet op de zak van mijn partner teren, ik verdien genoeg met mijn blog waardoor ik daar gewoon van kan leven. Ik werk samen meer dan 60 uur in de week en heb de Albert Heijn niet ‘nodig’ voor een maandsalaris ;).

   • Reply
    Merlijn
    3 juni 2017 at 17:47

    Da’s heel mooi natuurlijk! Ik zei al: weet niet hoe je dan leeft. Alle lezers vullen hier een beetje zelf de puntjes in van de details die ontbreken (die je uiteraard niet allemaal hoeft te delen). Toch blijf ik erbij dat werk ook oa veel belangrijke sociale aspecten heeft. Hoop dat je dat nu alsnog kan behouden! Succes!

 • Reply
  Mariska
  3 juni 2017 at 13:21

  Wat een ontzettend spannende stap die je maakt, maar ook wel heel erg leuk denk ik :) Heel veel succes en plezier :)

 • Reply
  Denise
  5 juni 2017 at 09:48

  Super spannend! Je kunt trots zijn op jezelf!

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  5 juni 2017 at 19:10

  Als je je er beter door voelt, dan is het goed dat je je baan hebt opgezegd en nu meer tijd hebt :) Wat tof dat je naar Zuid-Afrika gaat, schijnt prachtig te zijn! Heel veel plezier alvast!!

 • Reply
  Rosalie
  19 juni 2017 at 09:02

  Dappere beslissing van je!

 • Reply
  CW
  4 augustus 2017 at 23:55

  wat leuk! Ik heb in januari precies hetzelfde gedaan, ik heb voor mezelf gekozen en wou wat meer rust. Daarna heb ik ook een 3 weekse rondreis gedaan door zuid afrika, vet gaaf! Hoop dat je het ook leuk gaat vinden.

 • Laat een reactie achter