Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ik heb blauwe ogen dankzij kleurlenzen!

Lenzen draag ik elke dag, want anders zie ik helaas helemaal niks. Alleen kleurlezen had ik nog nooit geprobeerd en was ik eigenlijk wel heel erg benieuwd naar. Van LensOn ontving ik twee setjes lenzen om te testen, gelukkig wel in mijn eigen sterktes. Benieuwd hoe de kleurlenzen mij bevallen en mij altijd al eens met fel blauwe ogen willen zien? Lees dan zeker eventjes verder!

Ik testte twee soorten kleurlenzen uit een setje van Adore en van Freshlook beiden in de kleur blauw.

Omdat ik normaal lenzen op sterkte heb zijn deze natuurlijk ook op sterkte. Dus mocht je graag kleurlenzen willen en draag je normaal ook lenzen dan kan je ze makkelijk bestellen in jouw gewenste sterkte.

De lenzen hebben een opdruk van de kleur die je wilt hebben, zelf vind ik ze er heel erg pixelig en nep uitzien van dichtbij, maar van veraf zie je er helemaal niks meer van. De lenzen zijn zachte lenzen en voelen precies hetzelfde aan als mijn eigen lenzen die ik normaal elke dag draag. Ook het draag comfort is prima, geen vervelende irritaties of dat soort dingen.

Mijn eigen ogen zonder kleurlenzen.

En mijn ogen met de lenzen, ze zijn ineens wel heel erg blauw. Ik voelde me net iemand uit Twilight, want mijn ogen geven bijna licht, haha! Maar wat vind ik nou van de lenzen, ik vind ze echt ontzettend gaaf, maar bij mij gaat het een deel van het blauwe precies voor mijn iris zodat ik deels blauw zie en dat vind ik niet echt heel erg prettig, waardoor ik ze niet met plezier een hele dag kan inhebben, helaas.

Echt verschil in de lenzen ervaar ik niet, alleen de Adore lenzen hebben een iets natuurlijkere print op de lens. De sterkte is gewoon prima in de lenzen, maar je kan ze ook zonder sterkte kopen.

Alle merken kleurlenzen kan je op deze pagina vinden van LensOn. De prijzen varieren van 10 euro tot 50 euro.

Wat vinden jullie van kleurlenzen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

 1. Ik vind ze wel gaaf, maar niet realistisch,.. ZO ‘lichtgevend’ inderdaad. En je ziet ook nog een beetje groen, rondom je pupil. Dat je blauw ziet lijkt me ook niet zo fijn.. Maar wel grappig om een keer te zien!

 2. Wauw! Staat je gaaf. :) Toen ik een setje LensOn lenzen kreeg had ik ze ook geprobeerd, maar ik kreeg last van m’n oog. :( Die blauwe kleur staat je inderdaad érg Twilight achtig, wel supertof. Alleen balen dat je een beetje blauw ziet..

 3. Wauw het is wel een mooie kleur blauw! Wel erg opvallend, Freshlook heeft ook andere tinten, dan zit je een beetje tussen blauw-groen in, misschien een optie?
  Wij hebben altijd heel goede ervaringen met Freshlook.

 4. Ik heb een tijdje lenzen en ik vroeg aan de medewerker of er wel kleurlenzen bestaan met sterkte en hij keek me aan alsof ik iets heel raars vroeg. Nu weet ik dat er wel kleurlenzen bestaan met sterkte, het lijk me leuk om licht bruine lenzen te dragen, ik ga gelijk een kijkje nemen op de website.

 5. Staat je heel mooi.
  Ik ben niet echt fan van lenzen voor mezelf omdat ik altijd bang ben om mezelf met mijn nagel in het oog te prikken.

  Alhoewel ik ooit wel eens een dag zou willen rondlopen met twee verschillende kleuren ogen en kijken hoe mensen reageren. ;D

 6. Wel cool hoor, zo’n effect! Dit erg leuk voor een (thema) feestje, maar helaas niet voor iedere dag. Misschien hebben ze ook nog iets natuurlijkere kleuren? Dan ben ik wel geïnteresseerd :) Mooie groene ogen lijkt me wel wat!

 7. Wow, dat is wel heel erg ‘in your face’! Het ziet er niet erg realistisch uit. Jammer ook dat er een deel blauw over je iris heengaat, waardoor je deels blauw ziet.

 8. Ik vind het echt prachtig maar het kleur van de lenzen lijkt een beetje fake, ik denk dat de mensen het zelf wel zullen merken ;) x
  beautybeatsbrains.blogspot.com

 9. Nou gatver vind ik het niet, het ziet er alleen niet natuurlijk uit, je kan heel goed zien dat je kleurlenzen in hebt, ik heb zelf donker bruine ogen en ben opzoek naar blauwe kleurlenzen die er wel natuurlijk uitzien, het liefst een daglens, ik las hier http://www.lenzen-vergelijken.nl/blauwe-ogen-met-kleurlenzen.html dat de kleurlens van Freshlook een optie kan zijn voor mij maar ik zie dat ze erbij jouw te vel uitzien of licht dit aan de kleur denk je? heeft iemand ervaring met een mooie blauwe kleur die goed past bij bruine ogen… ik heb echt hele donker bruine ogen.

 10. Heb zelf lichtgroene tot groene ogen, dit is supersexy in Aziatische landen… eigenlijk kon ik gewoon kiezen.

  Mijn keuze viel op lichtblauwe zachte lenzen… met het gevolg dat ik inderdaad donker blauwe ogen kreeg.

  Zelf kan ik aanbevelen dat je eerst naar de opticien gaat om lenzen met de juiste kromming (rad) en diameter te bestellen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je lenzen over het netvlies wrijven en dat geeft.. “rode ogen”.

  Verder is er nog de diopterie – die waarde bepaald of er correcties moeten worden aangebracht.

  Mijn familie is half duits en dan heb je een langere neus. Dit is een groot nadeel, je krijgt snel last van scherpe wallen onder je ogen. Dan is het helemaal weggesmeten geld, die krijg je niet weg zonder injecties.

  Voor feestjes hou ik het nu op donkere, natuurlijk uitziende lenzen, met gekende waardes voor de oogdiameter, radius en diopterie.

  Als je een bruine rand hebt net rond je pupillen, dan hou je ze best voor carneval en feestjes ofzo.

  Harde lenzen geven nogal wat irritatie (roodheid) weet ik van mijn vriendenclub.

  1. Opticien
  2. Lichte ogen : donkere lenzen
  3. Als je wallen hebt is een donkere iris (géén groen, blauw) aan te bevelen.
  4. Opteer voor zachte lenzen, die zitten gewoon heerlijk en als je iris erdoor komt… dan zijn ze best wel handig voor feestjes of carneval.
  5. Hygiene, spoeling is wel erg belangrijk, wees zorgzaam met je ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *