Ik heb blauwe ogen dankzij kleurlenzen!

Lenzen draag ik elke dag, want anders zie ik helaas helemaal niks. Alleen kleurlezen had ik nog nooit geprobeerd en was ik eigenlijk wel heel erg benieuwd naar. Van LensOn ontving ik twee setjes lenzen om te testen, gelukkig wel in mijn eigen sterktes. Benieuwd hoe de kleurlenzen mij bevallen en mij altijd al eens met fel blauwe ogen willen zien? Lees dan zeker eventjes verder!

Ik testte twee soorten kleurlenzen uit een setje van Adore en van Freshlook beiden in de kleur blauw.

Omdat ik normaal lenzen op sterkte heb zijn deze natuurlijk ook op sterkte. Dus mocht je graag kleurlenzen willen en draag je normaal ook lenzen dan kan je ze makkelijk bestellen in jouw gewenste sterkte.

De lenzen hebben een opdruk van de kleur die je wilt hebben, zelf vind ik ze er heel erg pixelig en nep uitzien van dichtbij, maar van veraf zie je er helemaal niks meer van. De lenzen zijn zachte lenzen en voelen precies hetzelfde aan als mijn eigen lenzen die ik normaal elke dag draag. Ook het draag comfort is prima, geen vervelende irritaties of dat soort dingen.

Mijn eigen ogen zonder kleurlenzen.

En mijn ogen met de lenzen, ze zijn ineens wel heel erg blauw. Ik voelde me net iemand uit Twilight, want mijn ogen geven bijna licht, haha! Maar wat vind ik nou van de lenzen, ik vind ze echt ontzettend gaaf, maar bij mij gaat het een deel van het blauwe precies voor mijn iris zodat ik deels blauw zie en dat vind ik niet echt heel erg prettig, waardoor ik ze niet met plezier een hele dag kan inhebben, helaas.

Echt verschil in de lenzen ervaar ik niet, alleen de Adore lenzen hebben een iets natuurlijkere print op de lens. De sterkte is gewoon prima in de lenzen, maar je kan ze ook zonder sterkte kopen.

Alle merken kleurlenzen kan je op deze pagina vinden van LensOn. De prijzen varieren van 10 euro tot 50 euro.

Wat vinden jullie van kleurlenzen?

Dit vind je misschien ook leuk

42 reacties

 • Reply
  Charile
  28 november 2012 at 07:15

  Wat gaaf! Jammer dat je ze niet heel lang kunt inhouden.

 • Reply
  Hester
  28 november 2012 at 07:16

  Ik vind ze wel gaaf, maar niet realistisch,.. ZO ‘lichtgevend’ inderdaad. En je ziet ook nog een beetje groen, rondom je pupil. Dat je blauw ziet lijkt me ook niet zo fijn.. Maar wel grappig om een keer te zien!

 • Reply
  pixelsbyemilia
  28 november 2012 at 07:18

  Ziet er heel gaaf uit, ze zijn wel echt heel fel blauw inderdaad. Wel een beetje jammer dat je ze niet een hele dag in kan houden! :(

 • Reply
  Lifesplash
  28 november 2012 at 07:18

  Wauw! Staat je gaaf. :) Toen ik een setje LensOn lenzen kreeg had ik ze ook geprobeerd, maar ik kreeg last van m’n oog. :( Die blauwe kleur staat je inderdaad érg Twilight achtig, wel supertof. Alleen balen dat je een beetje blauw ziet..

  • Reply
   onelifecanmakeachange
   28 november 2012 at 07:40

   Het ziet er wel gaaf uit, maar ik ben trots op mijn bruine ogen dus ik zou het niet doen!

 • Reply
  Jewelyz
  28 november 2012 at 08:06

  Wauw het is wel een mooie kleur blauw! Wel erg opvallend, Freshlook heeft ook andere tinten, dan zit je een beetje tussen blauw-groen in, misschien een optie?
  Wij hebben altijd heel goede ervaringen met Freshlook.

 • Reply
  Amy
  28 november 2012 at 08:31

  Haha je lijkt inderdaad iemand van twilight! Echt gaaf :)

 • Reply
  Mayara Esther
  28 november 2012 at 08:51

  Ik heb een tijdje lenzen en ik vroeg aan de medewerker of er wel kleurlenzen bestaan met sterkte en hij keek me aan alsof ik iets heel raars vroeg. Nu weet ik dat er wel kleurlenzen bestaan met sterkte, het lijk me leuk om licht bruine lenzen te dragen, ik ga gelijk een kijkje nemen op de website.

 • Reply
  DennaMichelle
  28 november 2012 at 09:31

  Staat je heel mooi.
  Ik ben niet echt fan van lenzen voor mezelf omdat ik altijd bang ben om mezelf met mijn nagel in het oog te prikken.

  Alhoewel ik ooit wel eens een dag zou willen rondlopen met twee verschillende kleuren ogen en kijken hoe mensen reageren. ;D

 • Reply
  fablouise
  28 november 2012 at 09:39

  Gaaf voor eventjes! Geeft wel echt een groot verschil!

 • Reply
  dita
  28 november 2012 at 09:44

  Gaaf!

 • Reply
  Miranda
  28 november 2012 at 09:56

  Je ziet wel duidelijk verschil. Haha ja inderdaad je lijkt zo net iemand van Twilight.

 • Reply
  Moniek
  28 november 2012 at 09:59

  Ik had toen ook van die lenzen die over mijn iris schoven en ik moest toen ook auto rijden dus dat leek me niet zo handig!

 • Reply
  Beautydagboek
  28 november 2012 at 10:04

  Wel cool hoor, zo’n effect! Dit erg leuk voor een (thema) feestje, maar helaas niet voor iedere dag. Misschien hebben ze ook nog iets natuurlijkere kleuren? Dan ben ik wel geïnteresseerd :) Mooie groene ogen lijkt me wel wat!

 • Reply
  Mariska
  28 november 2012 at 10:04

  Wow dan heb je ineens wel heel fel blauwe ogen! Maar wel echt heel vet!

 • Reply
  Miss Mags
  28 november 2012 at 10:11

  Eerlijk is eerlijk .. ik vind ze niet echt super … vind het jammer dat de kleur wat nep overkomt.

 • Reply
  Marjolein
  28 november 2012 at 10:16

  Jammer dat ze niet helemaal goed willen zitten, vind het wel tof eruit zien! Maar ook wel een beetje eng, haha ;).

 • Reply
  Accessory
  28 november 2012 at 10:22

  Op zich best leuk maar dan alleen voor een feestje!

 • Reply
  basedonbeauty
  28 november 2012 at 10:34

  Lijkt wel buitenaards .. ik vind het compleet niks.

 • Reply
  Kimberly
  28 november 2012 at 11:08

  Wauw! Ik vind het er wel heel gaaf uitzien, maar ik zou het niet heel snel overdag dragen eigenlijk.

 • Reply
  Lenneke
  28 november 2012 at 11:46

  Wow, dat is wel heel erg ‘in your face’! Het ziet er niet erg realistisch uit. Jammer ook dat er een deel blauw over je iris heengaat, waardoor je deels blauw ziet.

 • Reply
  Joyce
  28 november 2012 at 12:00

  Wow wat grappig haha, zeker een leuk idee voor carnaval ofzo :)

 • Reply
  LounaBeauty
  28 november 2012 at 12:03

  Wowwww gaaf zeggg :) hihi

 • Reply
  Angelique
  28 november 2012 at 12:38

  de kleur blauw is echt gaaf! Wel jammer dat je een stukje van je eigen kleur er door heen blijft zien:-)

 • Reply
  Barbara
  28 november 2012 at 12:51

  Wow, dat is echt een verschil zeg.
  wat een sprekende blauwe ogen.
  Ik ga mijn gewonnen kleurlenzen met de kerst indoen ;0))

 • Reply
  lisanneleeft
  28 november 2012 at 13:24

  Gek he, om jezelf opeens met een andere kleur ogen te zien? :P Dat van de blauwe randjes in je gezichtsveld went heel snel, je moet alleen in het begin even doorbijten :)

  • Reply
   lisanneleeft
   28 november 2012 at 13:24

   Ik vind je eigen oogkleur overigens prachtig, dus op een serieuze manier zou ik ze niet dragen als ik jou was! :p

 • Reply
  justjaxelle
  28 november 2012 at 13:49

  Ik vind ze wel leuk , maar je kan je bruine kleur er door zien ? jammer , xoxo

 • Reply
  Eva
  28 november 2012 at 13:52

  Ik vind het echt prachtig maar het kleur van de lenzen lijkt een beetje fake, ik denk dat de mensen het zelf wel zullen merken ;) x
  beautybeatsbrains.blogspot.com

 • Reply
  Sacha
  28 november 2012 at 15:01

  Wat leuk! Jammer dat ze niet helemaal goed zitten maar toch vind ik het je heel mooi staan.

 • Reply
  Katrien
  28 november 2012 at 18:20

  Wat een blauwe ogen! Mooi! xx

 • Reply
  Jana
  28 november 2012 at 19:52

  Wow wat mooi! jammer dat je zo dat blauw ziet :( x

 • Reply
  Charlotte
  28 november 2012 at 19:58

  Ik vind het erg speciaal! En zoals je zegt, twilight eyes, hehe.
  Wel erg vet., Blauw staat je supermooi!
  xxx

 • Reply
  Lotte
  28 november 2012 at 20:47

  Wauw! Dat ziet er echt gaaf uit! Ik wil nadat ik twilight heb gezien, heeeel graag rode lenzen haha!

 • Reply
  Miss Langhaar (@MissLanghaar)
  28 november 2012 at 23:10

  Wauw, wat leuk zo ineens blauwe ogen haha!

 • Reply
  Kelly te Winkel
  29 november 2012 at 10:27

  Wauw wat een prachtige kleur, helemaal leuk voor een bijzondere gelegenheid! Wil zoiets echt een keer proberen!

 • Reply
  Tedje
  29 november 2012 at 13:27

  superleuk voor een themafeestje!

 • Reply
  Evelien
  1 december 2012 at 21:57

  Wat eng, haha!

 • Reply
  Ik schrok van je gezicht.
  8 september 2013 at 19:41

  gatver.

 • Reply
  Chantie wil Blauwe ogen
  27 januari 2014 at 08:40

  Nou gatver vind ik het niet, het ziet er alleen niet natuurlijk uit, je kan heel goed zien dat je kleurlenzen in hebt, ik heb zelf donker bruine ogen en ben opzoek naar blauwe kleurlenzen die er wel natuurlijk uitzien, het liefst een daglens, ik las hier http://www.lenzen-vergelijken.nl/blauwe-ogen-met-kleurlenzen.html dat de kleurlens van Freshlook een optie kan zijn voor mij maar ik zie dat ze erbij jouw te vel uitzien of licht dit aan de kleur denk je? heeft iemand ervaring met een mooie blauwe kleur die goed past bij bruine ogen… ik heb echt hele donker bruine ogen.

 • Reply
  Marieke
  3 februari 2016 at 13:49

  ik heb nu ook al een tijdje kleurlenzen op sterkte, maar het werkt prima voor mij net als normale lenzen eigenlijk. Ik ben er daarom ook erg blij mee.

 • Reply
  Max
  27 maart 2016 at 16:16

  Heb zelf lichtgroene tot groene ogen, dit is supersexy in Aziatische landen… eigenlijk kon ik gewoon kiezen.

  Mijn keuze viel op lichtblauwe zachte lenzen… met het gevolg dat ik inderdaad donker blauwe ogen kreeg.

  Zelf kan ik aanbevelen dat je eerst naar de opticien gaat om lenzen met de juiste kromming (rad) en diameter te bestellen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je lenzen over het netvlies wrijven en dat geeft.. “rode ogen”.

  Verder is er nog de diopterie – die waarde bepaald of er correcties moeten worden aangebracht.

  Mijn familie is half duits en dan heb je een langere neus. Dit is een groot nadeel, je krijgt snel last van scherpe wallen onder je ogen. Dan is het helemaal weggesmeten geld, die krijg je niet weg zonder injecties.

  Voor feestjes hou ik het nu op donkere, natuurlijk uitziende lenzen, met gekende waardes voor de oogdiameter, radius en diopterie.

  Als je een bruine rand hebt net rond je pupillen, dan hou je ze best voor carneval en feestjes ofzo.

  Harde lenzen geven nogal wat irritatie (roodheid) weet ik van mijn vriendenclub.

  1. Opticien
  2. Lichte ogen : donkere lenzen
  3. Als je wallen hebt is een donkere iris (géén groen, blauw) aan te bevelen.
  4. Opteer voor zachte lenzen, die zitten gewoon heerlijk en als je iris erdoor komt… dan zijn ze best wel handig voor feestjes of carneval.
  5. Hygiene, spoeling is wel erg belangrijk, wees zorgzaam met je ogen.

 • Laat een reactie achter