Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ik ben een Fibrofighter (fibromyalgie), Joyce vertelt

Ik ben een Fibrofighter (fibromyalgie), Joyce vertelt

Wat als je in drie jaar drie vervelende diagnoses krijgt? Hoe ga je daar mee om en hoe blijf je zo positief mogelijk? Joyce kreeg drie jaar geleden te horen dat ze fibromyalgie had en daar maar mee moest leven. Als dat niet genoeg was kreeg ze ook nog een burn-out en hoorde ze dat ze een prikkelbaar darm syndroom heeft. Joyce vertelt vandaag haar heftige, maar positieve verhaal!

Wil jij ook je persoonlijke verhaal delen? Mail dan naar info[at]byaranka.nl

Even voorstellen

Mijn naam is Joyce, een jonge vrouw van 23, met verschillende diagnoses die voor mij life-changing waren. Ik heb 3 jaar geleden te horen gekregen, dat ik fibromyalgie heb (wekendelen-reuma). Na een half jaar lang ondraagbare pijnen, en veel vermoeidheid werd er dus een naam aan gehangen. Ook werd er direct verteld dat ik hier maar mee moest leven, er was niets aan te doen.

FIBROMYALGIE

Al mijn leven lang heb ik onverklaarbare pijnen gehad, dit resulteerde vaak in een langdurige pijn die afgescheept werd als stress. Er begonnen zich steeds meer klachten voor te doen, waarna ik uiteindelijk nergens geen energie meer voor had en ongeveer 1 jaar van het bed naar de bank kon bewegen maar veel meer ook niet. Allereerst werd er niets gevonden, gezien fibromyalgie niet uit het bloed te halen is. Er werd gedacht aan reuma vanwege mijn klachten, maar die waren dus nergens specifiek terug te vinden. Uiteindelijk zijn er door gesprekken, scans, triggerpoints en onderzoeken vastgesteld dat ik fibromyalgie heb. Iets wat je als jonge meid met toekomstplannen niet graag hoort, ik was dan ook vastbesloten verbetering te krijgen in mijn situatie. Ik ging een revalidatie traject in, waarbij mij beloofd werd dat ik beter met mijn aandoening kon omgaan. Helaas was dit niet het geval, en werd het alleen maar erger. Ik zocht positiviteit maar kon dit nergens in vinden, dus besloot ik het volgende.

FIBROFIGHTER

Fibrofighter werd een feit, ik startte een online platform wat ik als dagboek gebruikte. Ik deelde er tips en ging op zoek naar producten/tips die mijn pijn verlichte, in de hoop dat anderen hier iets aan hadden. Het werd een gezellig, informatief iets en ik breidde het uit met een Instagram-account. Inmiddels houd ik me dagelijks bezig met tips en tricks voor fibromyalgie te verzachten.

BURN-OUT

Na anderhalf jaar vond ik een leuke baan, iets wat bij me paste. Social media & CRM, ik deelde mijn kennis en leerde veel meer bij om zo goed in mijn werk te worden. Het dagelijks werken van 8:00 tot 22:00 brak me op, ik kon niets anders meer dan plat liggen werken met veel pijn en huilbuien. De ochtend dat ik de dokter belde heb ik alleen maar gehuild, in paniek en angst moest ik me ziek melden want ik kon niet meer. Mijn lichaam en geest waren op, en ik probeer er nu dagelijks mee om te gaan. Te strijden voor een betere versie van mezelf.

PDS (prikkelbaar darm syndroom)

Na een tijdje in mijn burn-out te hebben gezeten, merkte ik dat ik mijn eten niet goed binnen hield. Nu had ik altijd al wel wat probleempjes met mijn darmen, maar dit was heel normaal voor mij.
Tot ik een week lang niets meer binnen kon houden, en zelfs overal bloed bij zat. Ik kreeg een onderzoek ingepland waar ik me op voor moest bereiden. Tijdens het onderzoek ben ik door de narcose heen wakker geworden, en kreeg hevige buikpijn. De dag erna werd ik opgenomen in het ziekenhuis, hevige pijnen die niet afzwakte. Na 3 dagen ziekenhuis kwamen ze er achter dat ik een prikkelbare darm aanval heb gehad, dit was dus ook iets waar ik mee moest gaan leven.

POSITIVITEIT

Je zult misschien denken, wat een waslijst. Maar ik ben enorm positief omgegaan met alle narigheden, en probeer overal mijn kracht uit te halen. Zo heb ik mijn Rottweiler hond Chop, ik sport nu één keer per week waar ik ontzettend van geniet en mijn lieve vriend. Ook helpt het schrijven mij, de dingen op een rijtje zetten. Voor iedere chronische aandoening of ziekte is daar een keerpunt, leer omgaan met je lichaam en je energie te verdelen. En GENIET van alle mooie dingen in het leven.

Liefs,
Joyce

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

 1. heftig en herkenbaar op de punten om de kracht te hebben om toch positief te blijven ;) een vriendin van mij heeft het ook en het is zeker geen pretje nee.

 2. Weet u dat er hoop is voor mensen met reuma?

  Het goede nieuws is dat Jezus naar de wereld gekomen is om te betalen voor de zonden van de mensen. Zijn offer aan het kruis en Zijn opstanding uit de doden heeft ons zoveel gegeven: o.a. vergeving van zonden, overvloed, genezing, acceptatie door God. We kunnen in geloof hierop aanspraak maken.

  Mijn begrip is dat reuma te genezen is. Misschien wilt u een zoektocht beginnen hoe en wanneer de Heere Jezus mensen vroeger en nu genezen heeft van elke ziekte en elke kwaal. In deze tijd in het bijzonder genezing van reuma.

  Het Woord zegt:
  Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden is Hij verbrijzeld; de straf, die ons den vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is ons genezing geworden.
  (Jesaja 53:5)

  Ik geloof in God en dit is wat ik geloof:

  Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.
  (Johannes 3:16 SV)

  Verduidelijking:
  God houdt van mensen. Maar wij mensen hebben een probleem: we doen verkeerde dingen. Mensen die verkeerde dingen doen behoren straf te krijgen, maar God wil de mensen niet straffen, Hij wil ze juist vergeven. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon Jezus Christus naar de wereld. Jezus Christus betaalde voor de zonden van de mensen met Zijn leven, door de straf te ondergaan die wij allemaal verdient hebben op basis van onze zonden: de doodstraf. Hij stierf aan het kruis, werd begraven en op de derde dag werd Hij opgewekt uit de dood.

  Als u zich bekeert (je “omkeert”, je ongeloof in God en je zondige levenswandel achter je laat) en gelooft dat Jezus voor uw zonden is gestorven, hebt u eeuwig leven en gaat u niet verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *