Ik ben een Fibrofighter (fibromyalgie), Joyce vertelt

Ik ben een Fibrofighter (fibromyalgie), Joyce vertelt

Wat als je in drie jaar drie vervelende diagnoses krijgt? Hoe ga je daar mee om en hoe blijf je zo positief mogelijk? Joyce kreeg drie jaar geleden te horen dat ze fibromyalgie had en daar maar mee moest leven. Als dat niet genoeg was kreeg ze ook nog een burn-out en hoorde ze dat ze een prikkelbaar darm syndroom heeft. Joyce vertelt vandaag haar heftige, maar positieve verhaal!

Wil jij ook je persoonlijke verhaal delen? Mail dan naar info[at]byaranka.nl

Even voorstellen

Mijn naam is Joyce, een jonge vrouw van 23, met verschillende diagnoses die voor mij life-changing waren. Ik heb 3 jaar geleden te horen gekregen, dat ik fibromyalgie heb (wekendelen-reuma). Na een half jaar lang ondraagbare pijnen, en veel vermoeidheid werd er dus een naam aan gehangen. Ook werd er direct verteld dat ik hier maar mee moest leven, er was niets aan te doen.

FIBROMYALGIE

Al mijn leven lang heb ik onverklaarbare pijnen gehad, dit resulteerde vaak in een langdurige pijn die afgescheept werd als stress. Er begonnen zich steeds meer klachten voor te doen, waarna ik uiteindelijk nergens geen energie meer voor had en ongeveer 1 jaar van het bed naar de bank kon bewegen maar veel meer ook niet. Allereerst werd er niets gevonden, gezien fibromyalgie niet uit het bloed te halen is. Er werd gedacht aan reuma vanwege mijn klachten, maar die waren dus nergens specifiek terug te vinden. Uiteindelijk zijn er door gesprekken, scans, triggerpoints en onderzoeken vastgesteld dat ik fibromyalgie heb. Iets wat je als jonge meid met toekomstplannen niet graag hoort, ik was dan ook vastbesloten verbetering te krijgen in mijn situatie. Ik ging een revalidatie traject in, waarbij mij beloofd werd dat ik beter met mijn aandoening kon omgaan. Helaas was dit niet het geval, en werd het alleen maar erger. Ik zocht positiviteit maar kon dit nergens in vinden, dus besloot ik het volgende.

FIBROFIGHTER

Fibrofighter werd een feit, ik startte een online platform wat ik als dagboek gebruikte. Ik deelde er tips en ging op zoek naar producten/tips die mijn pijn verlichte, in de hoop dat anderen hier iets aan hadden. Het werd een gezellig, informatief iets en ik breidde het uit met een Instagram-account. Inmiddels houd ik me dagelijks bezig met tips en tricks voor fibromyalgie te verzachten.

BURN-OUT

Na anderhalf jaar vond ik een leuke baan, iets wat bij me paste. Social media & CRM, ik deelde mijn kennis en leerde veel meer bij om zo goed in mijn werk te worden. Het dagelijks werken van 8:00 tot 22:00 brak me op, ik kon niets anders meer dan plat liggen werken met veel pijn en huilbuien. De ochtend dat ik de dokter belde heb ik alleen maar gehuild, in paniek en angst moest ik me ziek melden want ik kon niet meer. Mijn lichaam en geest waren op, en ik probeer er nu dagelijks mee om te gaan. Te strijden voor een betere versie van mezelf.

PDS (prikkelbaar darm syndroom)

Na een tijdje in mijn burn-out te hebben gezeten, merkte ik dat ik mijn eten niet goed binnen hield. Nu had ik altijd al wel wat probleempjes met mijn darmen, maar dit was heel normaal voor mij.
Tot ik een week lang niets meer binnen kon houden, en zelfs overal bloed bij zat. Ik kreeg een onderzoek ingepland waar ik me op voor moest bereiden. Tijdens het onderzoek ben ik door de narcose heen wakker geworden, en kreeg hevige buikpijn. De dag erna werd ik opgenomen in het ziekenhuis, hevige pijnen die niet afzwakte. Na 3 dagen ziekenhuis kwamen ze er achter dat ik een prikkelbare darm aanval heb gehad, dit was dus ook iets waar ik mee moest gaan leven.

POSITIVITEIT

Je zult misschien denken, wat een waslijst. Maar ik ben enorm positief omgegaan met alle narigheden, en probeer overal mijn kracht uit te halen. Zo heb ik mijn Rottweiler hond Chop, ik sport nu één keer per week waar ik ontzettend van geniet en mijn lieve vriend. Ook helpt het schrijven mij, de dingen op een rijtje zetten. Voor iedere chronische aandoening of ziekte is daar een keerpunt, leer omgaan met je lichaam en je energie te verdelen. En GENIET van alle mooie dingen in het leven.

Liefs,
Joyce

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    rachel
    8 december 2018 at 10:22

    heftig en herkenbaar op de punten om de kracht te hebben om toch positief te blijven ;) een vriendin van mij heeft het ook en het is zeker geen pretje nee.

  • Laat een reactie achter