Ik ben dus toch niet gek!

Ik ben dus toch niet gek!

Eigenlijk zou ik de uitslag vandaag pas krijgen, maar iets in me zei dat ik misschien wel een dagje eerder kon bellen, aan het eind van de dag. Rond een uur of kwart over 4 belde ik de huisarts om me een beetje van de domme te houden of ze mijn uitslag al binnen hadden, de uitslag van mijn bloedtest. De assistente vroeg nogmaals mijn geboortedatum en zocht in mijn dossier. Ja hoor zei ze, we hebben hem binnen. Ik dacht meteen dat ze me konden vertellen dat ik gek was en er niets met me aan de hand was.

Maar niets is minder waar, er waren ruime hoeveelheden Pfeiffer stoffen of cellen of weet ik veel hoe ze dat noemen in mijn bloed gevonden. Ik ben net uit mijn besmettelijke fase konden ze zien maar kon er nog wel eens flink last van gaan hebben. Dat klopt denk ik ook wel, de incubatietijd duurt ongeveer 6 weken en sinds de laatste weken begin ik echt wat te merken en het wordt steeds erger. Ik voelde een last van mijn schouders vallen, ik ben dus niet gek, ik heb het me niet verbeeld en ben dus toch wel écht moe. Ik ben iemand die snel klaagt, maar ik klaag over onnozele dingen, echt klagen over zaken die er toe doen doe ik niet. Dus ik wuifde het weg en dacht dat ik me de laatste tijd gewoon aanstelde, niet dus.

Tegen Pfeiffer is niets te doen, je kunt er geen medicijnen voor slikken in de hoop dat het dan zo snel mogelijk weg gaat. Je leeft een beetje van dag tot dag en de ene voelt zich de ene dag beter dan het andere. Het enige wat je kunt doen is heel goed naar je lichaam luisteren en daar op te reageren. Ben je echt vermoeid, neem dan rust en ga geen andere dingen doen. Rust nemen ken ik niet, ik ontspan wel eens, maar ik ben altijd druk en aan het werk. Ik werk redelijk wat uren, wil daarbij fulltime mijn blog bijhouden en heb ook nog een sociale verplichtingen en een huis dat af moet.

Omdat ik heb gelezen dat rust echt heel belangrijk is bij Pfeiffer voor een goede genezing wil ik het roer omgooien, naar mezelf luisteren en niet hier aan onderdoor gaan. Zoals ik in mijn vorige artikel al vertelde komt er tot en met maandag geen artikel online, gewoon om mezelf even die rust te gunnen. Want hoe gek het misschien ook klinkt, nu het beestje een naam heeft gekregen voel ik me alleen maar ‘zieker’, het is ineens of ik het toelaat en zit hier dan ook oververmoeid dit stukje te typen.

En omdat ik nu naar mijn lichaam wil luisteren neem ik rust. Ik ga iets minder werken bij de Albert Heijn, dus geen hele dagen meer. Daar heb ik het vorige week ook mee moeten bekopen dat ik de dag daarna nergens meer energie voor had. Ook het werk thuis en het bloggen gaat op een lager pitje, om mij rust te geven en geen stress te willen ervaren dat er iets gedaan móet worden. Maandag komen er weer artikelen online, maar wel maar één per dag. Ik vind het heel lastig om te doen, maar het is maar even niet anders, het kan gewoon nu niet anders.

Ik hoop op begrip en vind het vrij klote dat het zo gaat. Ik ben een bezige bij en hou van hard en veel werken, dat houdt me op de been en geeft me voldoening. Maar ik hou nog meer van mezelf (laat ik het maar even egoistisch duidelijk voor mezelf maken) en ik moet beter worden. Ik wil weer die vrolijke en energieke Aranka worden die ik altijd was. Wellicht verklaart dit ook mijn persoonlijke dip en hoe ik me heb gevoeld de afgelopen weken. Het is tijd om naar mezelf te luisteren en ik kom hier zeker weten alleen maar sterker uit!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

 • Reply
  Monique
  14 april 2017 at 10:12

  Heel veel beterschap! Je moet het serieus nemen en goed aanpakken, anders ga je er onnodig nog veeeeeeel langer last van hebben!

 • Reply
  Natascha
  14 april 2017 at 10:22

  Ik ben blij voor je dat het beestje een naam heeft gekregen. Ook als dat niet het geval was moet je gewoon goed naar je lichaam en geest luisteren. Er hoeft niet altijd een uitslag voor nodig te zijn om je niet lekker te voelen of niet fit te zijn. Je moet je niet gaan verantwoorden voor dingen die je voelt.
  Lieve Aranka, veel beterschap en een voorspoedig herstel. ?

 • Reply
  Soraya
  14 april 2017 at 10:28

  Hoi Aranka,

  Hoewel het vervelend nieuws is, ben ik blij dat je weet wat het is. De rust heb je nodig dus het is goed dat je dat jezelf gunt. Veel beterschap, je bent een topper! xxx

 • Reply
  Varenka
  14 april 2017 at 10:54

  Fijn dat je nu weet wat het is en dat je weet dat het ooit weer over gaat.
  Ik en mijn dochter hebben het ook gehad, en je doet er idd niks tegen, behalve het over je heen laten komen en rusten als je moe bent.
  Als je er even echt de pee in hebt moet je er vertrouwen in hebben dat je echt weer op gaat knappen, ook al voelt dat nu even niet zo.

 • Reply
  Yvonne
  14 april 2017 at 12:00

  Beterschap en luister goed naar je lichaam. Ik weet uit eigen ervaring dat het niet altijd makkelijk is om te doen.

 • Reply
  Laura J
  14 april 2017 at 12:15

  Heel veel beterschap Aranka!

 • Reply
  Laura
  14 april 2017 at 12:54

  Heel veel beterschap!

 • Reply
  Jessica J.
  14 april 2017 at 13:11

  Ik ben blij voor je dat je weet wat er écht aan de hand is. Veel beterschap en vooral veel rusten. Je gezondheid gaat voor, dat begrijpen je lezers wel.

 • Reply
  Jessie
  14 april 2017 at 13:52

  hoi
  weblinkje;https://www.mlds.nl/ziekten/pfeiffer-ziekte-van/:)
  lekker rustig aan enne fijn paasweekend !

 • Reply
  Muki Store
  14 april 2017 at 14:36

  Balen hoor.. maar toch fijn dat je het nu eindelijk weet, sterkte! x Muki

 • Reply
  Juliette
  14 april 2017 at 15:33

  Heel rustig aan Aranka! Luister vooral naar je gevoel..
  x

 • Reply
  Femm
  14 april 2017 at 17:56

  Heel veel beterschap en neem je rust!

 • Reply
  Chantal
  14 april 2017 at 19:01

  Ik weet helaas hoe ellendig ’t is, heb een zware vorm gehad jaren terug. Gun jezelf ook echt die rust, hoe lastig ook! En blijf goed naar je lichaam luisteren! Ga dus ook niet denken van ‘Ja maar ik doe/werk al minder dan normaal, moet me niet aanstellen’ als je merkt dat t alsnog teveel is voor je lichaam! Heel veel beterschap gewenst en hopelijk ben je er relatief snel vanaf!

 • Reply
  Manon
  14 april 2017 at 19:26

  Fijn dat je weet wat het is. Doe rustig aan!

 • Reply
  Jolanda
  14 april 2017 at 19:57

  Een artikel per dag, wat minder uren bij AH… klinkt nog alsof je jezelf behoorlijk wat op gaat leggen en dan teleurgesteld gaat worden, dat het niet gaat lukken. Je bent ondertussen ook nog op zoek naar jezelf (geweest). Je lichaan roept je nu tot rust, neem dat dan ook. Beloof minder en verras jezelf met meer als het wel lukt. Zo blijft je glaasje meer halfvol als halfleeg… Beterschap!

  • Reply
   Nicole
   15 april 2017 at 10:23

   Zo denk ik er ook over! Geef toe aan je lichaam, dat je nu tot rust roept! Niks beloven, niks forceren!
   Heel veel sterkte, Aranka!

 • Reply
  TypischKim
  14 april 2017 at 20:25

  Oh wat ontzettend rot voor je! Doe maar lekker rustig aan.

 • Reply
  Sanne
  14 april 2017 at 21:06

  Hoi Aranka, wat vervelend om te horen! Het is inderdaad belangrijk om rust te nemen met Pfeiffer anders duurt het genezingsproces veeeeel langer. Beterschap en succes, en ik ben al lang blij dat je nog wel 1 artikel per dag plaatst in plaats van helemaal niks meer❤

 • Reply
  Susan
  15 april 2017 at 08:24

  Wat fijn dat je nu weet wat het is. Goed je rust pakken!

 • Reply
  rachel
  15 april 2017 at 10:45

  blij dat ze wat gevonden hebben want dan kan je er wat mee gaan doen meis, vind het super balen voor je en hoop dat je je ook echt aan je afspraak houd door rust te nemen!! schreef al eerder dat internet niet belangrijk is en als men er geen begrip voor hebben dan is dat jammer voor hun!! dan maar een keer geen artikel online…so what!!
  sterkte lieffie en nogmaals rustig aan <3

 • Reply
  hillybillybeauty
  15 april 2017 at 12:04

  Heel veel sterkte met het herstellen. Neem inderdaad goed je rust, anders kan het nóg langer duren voordat je je beter voelt heb ik gehoord.

 • Reply
  Quinty
  15 april 2017 at 13:59

  Wat vervelend. ik heb het zelf ook gehad, maar gelukkig niet zo lang. Ik hoop dat het snel over gaat. Neem je rust, en de tijd!

 • Reply
  femketje
  15 april 2017 at 16:59

  fijn dat je weet wat het is! alleen wel bummers dat het daadwerkelijk pfeiffer is :(

 • Reply
  chucky1012
  15 april 2017 at 20:11

  Mijn excuses voor mijn late reactie.
  Wat erg dat jij dit hebt.
  Doe het zeker rustig aan…..
  Ik had het jaren geleden ook gehad en moest 2 mnd lang rusten en heel veel fruit eten.
  Werken mocht ik niet.
  Ik had heel veel geslapen.
  Dit gun ik niemand.
  Laat de boel de boel…..

  Ik wens je heel veel beterschap en liefs Xx

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  15 april 2017 at 22:05

  Ook ik heb jaren geleden pfeiffer gehad.
  Heel veel sterkte Aranka.

 • Reply
  Sabrina
  15 april 2017 at 22:25

  Beterschap! Ik heb het ook gehad. Luisteren naar je lichaam is echt het beste!

 • Reply
  Anneke
  16 april 2017 at 07:26

  Heel veel beterschap en inderdaad, doe rustig aan. Nu is het minder fijn maar uiteindelijk ben je blij dat je het rustig aan hebt gedaan!

 • Reply
  Annika
  16 april 2017 at 15:33

  Wat vervelend zeg. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt. Luister goed naar je lichaam, neem rust als je dat nodig hebt, en maak je vooral niet te druk om dingen die niks te maken hebben met je herstel. Vooral veel loslaten waar je toch geen controle over hebt. Beterschap!

 • Reply
  femkedj
  17 april 2017 at 09:14

  Wat ontzettend naar. Ik hoop dat je goed naar je lichaam luistert. Neem de tijd, Pfeiffer is zo’n rot zieke. Beterschap!

 • Reply
  Soraya
  17 april 2017 at 10:05

  Heel veel beterschap en sterkte. Je gezondheid gaat altijd voor.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  19 april 2017 at 21:24

  He bah, wat vervelend allemaal! Maar neem je tijd en ziek goed uit! Zou jammer zijn als dit je nog langer blijft achtervolgen. Er is meer in het leven dan werk hoor! <3

 • Reply
  Marije
  21 april 2017 at 21:29

  Hey leuke vrouw. Fijn dat je helderheid hebt! Neem je rust, gun jezelf dat. En misschien tijd dat je ook na je herstel genoegen neemt met 1 artikel per dag? Want dat gun ik je van harte!

 • Reply
  Vanessa
  28 april 2017 at 08:58

  Fijn dat je weet wat er aan de hand is. Ik wens je veel beterschap! Luister goed naar je lichaam en rust wanneer het nodig is, dat is echt ontzettend belangrijk. In 2014 heb ik ook Pfeiffer gekregen en ik mag er de gevolgen nog steeds van dragen. Ik ben één van de gevallen waarbij de genezing niet goed is verlopen, ook al lag ik alleen maar in bed. Ik heb inmiddels CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) en fibromyalgie. Het is dus niets om licht over te gaan.

 • Laat een reactie achter