Hype: Sunscreen powder – maar hoe werkt het?

Sunscreen Powder

Sunscreen powder, of ook wel zonnebrandpoeder in het Nederlands genoemd is iets nieuws op de markt. Je ziet het nog niet veel voorbij komen, maar steeds meer merken hebben een sunscreen powder in het assortiment. Ik was eigenlijk wel eens benieuwd hoe dat werkt, want het klinkt ideaal. Even wat poeder aanbrengen op het gezicht en je bent beschermd tegen de zon. Ik vertel jullie graag meer over sunscreen powder en of het ook goed beschermt tegen de zon.

Sunscreen powder (zonnebrandpoeder) hoe werkt het?

Zonnebrand poeder, ook wel bekend als sunscreen powder, is een speciaal type zonnebrandcrème dat een poeder vorm heeft. Het zit vaak in een stuifverpakking met daarop een kwastje waardoor je het gemakkelijk op de huid kan aanbrengen. Sunscreen powder wordt het meest voor het gezicht en op de scheidingslijn van je haar gebruikt.

Het werkt op een iets andere manier dan traditionele vloeibare of crème-achtige zonnebrandmiddelen. De zonbescherming in poedervorm breng je aan onder of over je make-up en het geeft een matte finish. Geen glimmend hoofd of dichte poriën maar wel goed beschermd de zon in.

Zonnebrandpoeder bevat doorgaans dezelfde actieve ingrediënten als traditionele zonnebrandmiddelen, zoals zinkoxide of titaniumdioxide. Deze ingrediënten werken als fysische barrières en reflecteren de zonnestralen, waardoor ze je huid beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Zorg er alleen wel goed voor dat de poeder zich aan de huid hecht door het goed in te huid te wrijven.

Hoe vaak moet je sunscreen powder aanbrengen?

Goed om te weten is dat de effectiviteit van zonnebrand poeder kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de SPF van het product, de manier waarop het wordt aangebracht en hoe vaak het wordt bijgewerkt. Helaas blijft het poeder minder goed zitten dan een vloeibare zonnebrand, vooral na zwemmen, transpireren of afdrogen met een handdoek moet je het product bijwerken.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat zonnebrandpoeder niet de enige vorm van zonbescherming moet zijn. Het kan een handige aanvulling zijn, maar het wordt nog steeds aanbevolen om andere zonbeschermingsmaatregelen te nemen. Breng dus altijd in de ochtend een SPF aan onder je make-up en werk het later in de dag bij met een sunscreen powder als je dat prettig vind. Zo weet je zeker dat je de hele dag beschermd bent.

Beste sunscreen powders om te kopen

Ben je enthousiast geworden om een sunscreen powder te kopen om bijvoorbeeld over je make-up heen aan te brengen of je haarscheiding goed te beschermen? Dit zijn de fijnste Sunscreen powders:

  1. Hawaiian Tropic Sunscreen Powder SPF 30
  2. Supergoop Sunscreen Powder SPF 30
  3. Medik8 Brush on Block SPF 30
  4. Sunday Brush SPF 50

Heb jij wel eens een zonnebrandpoeder gebruikt en wat vond jij ervan?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter