Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyaluronzuur, wat is het en waar is het goed voor?

Hyaluronzuur, wat is het en waar is het goed voor?

We willen onze huid goed verzorgen en je ziet steeds meer nieuwe trends voorbij komen. Bijvoorbeeld dat beauty producten verrijkt worden met hyaluronzuur. Het zou erg goed zijn voor de huid. Maar wat is hyaluronzuur nou eigenlijk en wat doet het voor de huid? Ik vertel het je in dit artikel!

We willen allemaal een mooie goed verzorgde huid en deze graag houden, zonder rimpels en dergelijke. Als er één middel is dat de laatste jaren in de wereld van de cosmetica veel wordt genoemd, is het wel hyaluronzuur. Het zit om te beginnen in talloze crèmes en andere beautyproducten verwerkt. Je kunt het dus op je smeren, maar wist je ook dat je het kunt slikken in de vorm van een supplement?

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die van nature voorkomt in bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel. De bouwsteen van hyaluronzuur is de stof N-acetyl-D-glucosamine. Omdat hyaluronzuur vocht vasthoudt, regelt het de stevigheid van het bindweefsel. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur echter af. Hierdoor wordt je huid minder stevig en flexibel. Als we als baby op aarde komen, is het in aanzienlijke hoeveelheden aanwezig. Dit is ook de reden waarom baby’s zo’n stevige, dikke huid hebben. De niveaus nemen in de loop van de tijd echter beetje bij beetje af. Rond het 35e en 40e jaar versnelt die afname en worden de eerste rimpels en huidveroudering zichtbaar. De buitenste laag van de huid wordt onder meer door zon en oxidatie aangetast. Bovendien wordt de huid dunner en verliest het haar stevigheid en het natuurlijke vermogen om vocht vast te houden. Hyaluronzuur helpt niet alleen bij de verzorging van je huid van binnenuit maar draagt tevens bij aan het behoud van sterke botten. Bovendien is het belangrijk voor het behoud van gezond kraakbeen.

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

Nu weten we wat hyaluronzuur is, maar wat doet het nou eigenlijk precies en wat zijn de voordelen?

 • Hele fijne rimpels verdwijnen
 • Versterkt het bindweefsel
 • Geeft de huid extra stevigheid
 • De natuurlijke elasticiteit van de huid keert terug
 • Meer aanwezige rimpels vervagen
 • Vergroot de stevigheid van de weefsels

Supplementen met hyaluronzuur

Er zijn ontzettend veel skincare producten met hyaluronzuur, maar wist je dat je het ook gewoon in supplementen kunt slikken? Zo kun je gewoon je eigen favoriete producten blijven gebruiken maar toch de voordelen van hyaluronzuur ervaren. Vitaminesperpost.nl biedt onder andere Hyaluronzuur 200 mg en Hyaluronzuur Plus aan in hun assortiment. Hyaluronzuur 200 mg bevat het gepatenteerde HAPLEX®Plus Hyaluronzuur. Dit is een bijzonder zuiver natriumhyaluronaat, dat wordt geproduceerd door een van de grootste fabrikanten van natriumhyaluronaat ter wereld. Naast het hyaluronzuur is ook Ester C aan de formule toegevoegd. Ester C is een niet-zure vorm van vitamine C, dus extra geschikt voor mensen met een gevoelige maag omdat het mild is voor de spijsvertering. Vitamine C is van belang voor de bloedvaten, de opbouw van sterke tanden en botten en een gezonde huid. Het staat ook bekend om z’n celbeschermende eigenschappen. Daarnaast speelt vitamine C een grote rol bij de vorming van collageen.

Hyaluronzuur, wat is het en waar is het goed voor?

De Hyaluronzuur Plus capsules bevatten druivenpitextract. Druivenpitextract is een sterk geconcentreerd, natuurlijk extract uit druiven met minimaal 90% polyfenolen. Druivenpitextract bevat antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen gezonde cellen en weefsels in ons lichaam tegen vrije radicalen. Daarnaast biedt druivenpit extract ondersteuning aan hart en bloedvaten en draagt het bij aan een gezonde bloeddruk. Je kunt het resultaat natuurlijk niet direct waarnemen, maar vooralsnog hebben we niet de indruk dat er rimpels bij zijn gekomen.

Hyaluronzuur 200 mg (60 capsules, € 34,95) en Hyaluronzuur Plus (60 capsules, € 24,95) zijn beide verkrijgbaar via de website vitaminesperpost.nl.

Gebruik jij producten met hyaluronzuur of wist jij dat je het ook in de vorm van een supplement kon krijgen?

Dit is een betaalde samenwerking met Vitaminesperpost.nl

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Weet je, ik heb dus echt helemaal geen problemen met het krijgen van rimpels. Wat is daar nou mis mee? Je wordt er niet ziek van, of naar, het stoot mensen echt niet af. Waarom gaat men er maar vanuit dat rimpels krijgen een ramp is (voor vrouwen natuurlijk)?

 2. Het krijgen van rimpels is voor een groot deel toch genetisch bepaald en natuurlijk helpt goede verzorging maar eten en drinken is ook belangrijk. Bovendien is het toch natuurlijk om rimpels te krijgen. Waarom moet je er tegenwoordig op je 60e nog uitzien alsof je 25 bent?? Ik denk dat iedere leeftijd zijn charme heeft en persoonlijk is gezondheid voor mij belangrijker dan een rimpeltje of een kraaienpootje maar ja dat is waarschijnlijk voor iedereen anders.

 3. rimpels horen er nou eenmaal bij ;) en dit soort middeltjes geloof ik niet in!! en mag het ook niet want er zitten dingen in die gewoon niet gezond zijn ;) als je op je voeding let en voldoende drinkt en niet rookt of zonnebank gaat kom je al een heel end :D
  en ja ik heb wel rimpels hahah

 4. Hyaluronic acid van Revolution skincare. Super fijn spul, met alles te combineren en een fractie van de prijs

 5. Als nachtcrème gebruik ik de HA + natural factors van the ordinary. Fijn spul.

  Wel moet ik zeggen dat ik het jammer vind dat je een tekst van een ander gekopieerd lijkt te hebben zonder verdere duiding. Iets meer info en context zou wel zo fijn zijn, daarom lees ik blogs. Hopelijk kan je hier iets mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *