Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

Nog een paar dagen en dan is het alweer 2019, een nieuw jaar, nieuwe kansen, dat zeggen ze toch altijd? Dit jaar was een prachtig jaar voor mij, ik kon er een heel jaar financieel van leven (mijn eerste volledige jaar als zelfstandige zonder baan ernaast) en heb ontzettend veel mooie samenwerkingen mogen doen. Maar ook na zo een jaar word je weer wijzer door vallen en opstaan, wat heb ik volgend jaar op de planning staan en hoe wil ik dat verwezenlijken?

Advertisement

Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

Instagram Enquête

Een paar dagen geleden hield ik een enquête op Instagram en stelde jullie een aantal vragen. Wat jullie nou van mij blog vonden en of jullie verbeterpunten hadden? Jullie gaven aan van beauty, persoonlijke artikelen en recepten te houden (maar ook een deel vond dit weer niet leuk). Als ik al jullie reacties zo las denk ik dat ik de juiste onderwerpen in juiste hoeveelheid behandel en dat dat wel goed zit.

Ik vroeg jullie ook of jullie graag 1 of 2 artikelen per dag wilde zien, veel gaven aan dat 1 voldoende was maar 2 leuk zou zijn als bijvoorbeeld het ene artikel je niet zoveel boeide. Ik merk dat ik het de afgelopen tijd prettig vond 2 artikelen per dag online te zetten omdat er zoveel nieuwtjes, producten en lanceringen voor de feestdagen zijn en dat ik eigenlijk niet wilde kiezen dus 2 artikelen handiger waren. Vanaf januari zal het weer rustiger worden en komt in maart alles weer op gang, dus vanaf januari zullen er denk ik weer 7 artikelen in de week online komen en misschien op sommige dagen 2.

Ook ga ik aan de slag met de feedback, misschien is het mogelijk een tekstcorrector in te huren en zal kritischer kijken naar samenwerkingen en wat past en waar behoefte aan is. Zo heb ik door jullie feedback besloten sommige onderwerpen niet meer betaald te gaan doen. Het is fijn dat jullie daarover eerlijk zijn tegen mij en dat ik daar in te toekomst wat mee kan.

Thuis werken

Zoals jullie weten werk ik vrijwel altijd vanuit huis en dat bevalt me goed (af en toe vind ik het ook heerlijk om even ergens anders te werken). Ik doe dit altijd vanuit mijn kantoor vanaf mijn vaste computer en soms vind ik het wel eens jammer dat ik niet vanaf de eettafel kan werken. Ik had wel een laptop, maar die was oud en draaide de helft van de programma’s niet meer goed op. Ook onderweg of op reis gaf dat nog wel eens problemen.

Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

HP Pavilion X360

Ik zocht dus een laptop die handzaam was, licht, hoefde niet een beest van een apparaat te zijn qua inhoud en een touchscreen met tablet modus vond ik een pré. Al snel kom je dan bij een HP Pavilion X360 uit. Deze laptops kun je 360 graden draaien en heeft een touchscreen waardoor je hem dus ook als een soort tablet kan gebruiken. Ideaal voor thuis op de bank of onderweg om een serie bijvoorbeeld te kijken.

De laptop heeft de volgende specificaties:

 • 2-in-1: laptop en tablet 
 • i3 processor en 8 GB werkgeheugen waardoor je makkelijk meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren. 
 • Touchscreen 
 • IPS scherm waardoor de kleuren realistisch zijn. 
 • Compact model
Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

Zelf heb ik een HP Envy desktop op mijn kantoor staan met een i7 processor en een flinke videokaart waardoor ik alles zonder enige moeite kan doen. Daarnaast heb ik een mooie HP curved beeldscherm zodat ik goed zicht op mijn werk heb, een top combinatie. Maar toch was ik opzoek naar wat kleiners voor onderweg. Mijn laptop hoefde niet dezelfde hoge specificaties te hebben als mijn desktop, als ik er maar mee kan mailen, internetten en af en toe een foto bewerken.

Omdat ik natuurlijk een hele goede pc gewend ben dacht ik dat ik wel aan een wat minder model moest wennen. Maar ik was heel erg verrast dat dat niet zo was. Met internetten en mailen merk ik geen enkel verschil en is de HP Pavilion X360 ontzettend snel. Als ik Photoshop opstart merk ik wel dat het minder snel is, maar zeker niet traag of storend. Gamen (zoals The Sims) is wel iets minder en moet hij echt moeite doen, maar zeker niet onmogelijk.

Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

Ik heb de HP Pavilion X360 nu een maandje en ik gebruik hem ontzettend veel, veel meer dan gedacht eigenlijk. ’s Avonds ben ik vaak nog aan het werk en nu kan ik gezellig met Danny in de woonkamer zitten in plaats van alleen boven. Overdag zit ik vaak gezellig bij de kachel aan de eettafel, ideaal. Ook de tablet modus gebruik ik erg vaak, bijvoorbeeld op de bank om een spelletje te spelen of Netflix in bed te kijken, fijn is dat je hem dan kan draaien in de hoek wat handig is.

Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

Qua aansluitingen is de laptop ook volledig, zo heeft het 2 USB poorten, een USB C aansluiting, er kan een SD kaartje in, HDMI kabel en aan de zijkant vind je ook nog en aan en uit knop en een vingerafdruk scanner.

Over de laptop ben ik meer dan enthousiast, het is een mooie gemiddelde laptop qua specificaties en prijs, maar heeft vele mooie extra’s zoals de tablet modus (die ik ook echt gebruik), touchscreen, een prachtig helder scherm en goed geluid. En ik vergeet het helemaal te zeggen, de batterij gaat op volledig gebruik (je kunt de batterij ook op bespaarmodus zetten voor en langere levensduur) toch zeker 6 uur mee, super lang!

Als ik dan toch nog wat nadelen moet opnoemen zijn dat de vette vingers op het scherm doordat het natuurlijk een touchscreen is. De beperkte ruimte met 128 GB, maar als het je laptop voor ernaast is, is dat prima en je kunt een externe harde schijf gebruiken om grote bestanden mee op te slaan of een cloud. En ik vind dat hij snel en veel blaast, maar dat is persoonlijk of je dat een probleem vind of niet.

Hoe ga ik het volgend jaar met mijn blog aanpakken?

Ik heb zelf het HP Pavilion X360 14-cd0937nd model gekregen en dat is het basismodel wat € 629,- kost bij Coolblue. Je hebt ook nog modellen met meer geheugen, betere processors en videokaarten, maar deze is voor bijvoorbeeld je studie of wat typ en mail werk helemaal prima.

Voor 2019 ben ik helemaal klaar, ik weet wat jullie wel en niet willen zien op mijn blog, ik heb goede apparatuur om mee te werken en ik heb zin in een jaar met veel nieuwe kansen en artikelen!

Dit is een barter samenwerking met Coolblue

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Fijn dat je weer welke kant je weer op wil voor 2019. Mooie nieuwe laptop! Heb er laatst zelf ook een gekocht van HP.
  Ik wilde wel min. een i5 processor, maar aangezien jij een goede desktop hebt begrijp ik goed dat een i3 voldoende is

 2. Weet je wel dat allles duurder wordt? Ook de boodschappen worden duurder. En de reisjes en vakanties. Btw gaat naar 9 procent. Dus ook de sportscholen vragen nu meer geld. Als ik je advies mag geven zou ik juist een baan ernaast zoeken. Je kan straks minder uitgeven dan je nu nog kan doen. Houd daar rekening mee. Let op: Jumbo is nu sinds 2 weken duurder met de boodschappen en Plus en Hoogvliet zijn al in prijs gestegen. Deze maand is er bij mij al de prijsverhoging van de sportschool afgeschreven. Ik ben nu ook al met heel veel dingen duurder uit. Kleding ook al.

  1. Wat een vreemde reactie, waarvan de logica me eerlijk gezegd ontgaat – Aranka geeft aan dat ze het prima redt financieel… (Ik heb al 7 jaar een eigen bedrijf dat goed loopt, moet ik dan ook een baan gaan zoeken??)

 3. Fijn te lezen dat je met de feedback aan de slag kan en je weet welke kant je op wil in 2019! Een goede, nieuwe laptop is altijd fijn. Ik ben nog steeds dolgelukkig met m’n MacBook Pro die ik nu intussen ook al bijna twee jaar heb! Wat vliegt de tijd!!

 4. Ik begin altijd enthousiast je blogposts te lezen, maar als ik zie dat er dan toch weer een samenwerking bij hoort, heb ik al gauw het gevoel van ‘laat ook maar’. Ik snap dat zo een samenwerkingen nodig zijn voor jouw inkomsten, maar dit zorgt ervoor dat ik stilletjes afhaak.

  1. En dat bedoel ik heus niet sneu. Ik ga ervanuit dat je wel oprecht bent in je artikels met samenwerkingen, met bijvoorbeeld met dit artikel: ik begin het te lezen uit interesse en dan blijkt meer dan de helft van het artikel reclame te zijn voor de laptop. Mja, jammer dit.

   1. Ik snap je helemaal, maar ik ben geen mega blogger/influencer dus krijg geen duizenden euro’s voor een campagne en moet er dus meerdere doen om rond te kunnen komen per maand. Ik had ook echt een nieuwe laptop nodig en als ik het zo kan oplossen vind ik dat heel erg fijn. Naast dat je het vervelend vind ben ik wel een blogger die nog twee artikelen per dag online zet waarvan meer en deel niet gesponsord is en daar doe ik ook echt mijn best voor. Helaas moet daar ook wel eens een samenwerking tegenover staan om het op deze manier te kunnen blijven doen. Januari en februari zijn slechte maanden voor inkomsten, dus wellicht zie je vanaf nu een lange tijd geen samenwerkingen meer voorbij komen ;).

    1. Fijn dat je reageert en dat je het niet slecht opneemt.
     Ik begrijp zeker dat je meerdere campagnes moet doen en ook dat januari en februari mindere maanden zijn qua werk.
     Ik heb de laatste tijd weinig tijd gehad om blogs te lezen (zelf ook druk met de feestdagen en werk), dus probeer me nu wat bij te lezen, en moet zeggen dat je andere artikels me zeker wel aanspreken.
     Het artikel met je luxe verlanglijstje vond ik zeer leuk om te lezen, omdat ik dat ook allemaal wel zou willen, maar helaas zitten wij ook met een pas gebouwd huis en kunnen we de centjes dus ook beter gebruiken. Ook je artikel over het alsmaar meer en beter willen was zeer toepasselijk. Dus je blog is zeker nog leuk om te lezen hoor. En een verbeterpuntje voor m’n eigen is dat ik ook maar reacties moet achterlaten als het artikel me wel aanspreekt, en niet alleen als dat minder zo is. :) Fijne feestdagen!

 5. Ik heb gisteren een kritische comment achtergelaten bij het artikel over die maaltijdbox. Deze samenwerking vind ik echter wel goed passen bij je blog, een nieuwe laptop waarop je kan werken.
  En het is ook fijn te lezen dat je open staat voor kritiek. Dat wist ik allang, daarom laat ik af en toe ook wat kritische comments achter. Maar zeg het ook dus als iets me wel bevalt.
  Zou fijn zijn als je hier een betere balans in weet te vinden, en sommige samenwerkingen laat vallen. Hoop wel voor je dat er dan andere samenwerkingen, die wel bij je blog passen, voor terug komen.

  1. Helemaal eens met deze post. Aan deze post stoorde de samenwerking me een stuk minder omdat het vrij logisch is en aansluit bij doelgroep. Ik zou kritisch zijn welke samenwerkingen je aangaat. Een duur product zoals breast and go vind ik er bijvoorbeeld niet tussen horen. Misschien met iemand klankborden?

 6. Fijn hè, zo met een laptop in de huiskamer. Dat is wel heel makkelijk en gezellig. Fijn dat je alweer ideeën voor volgend jaar hebt.

 7. Ik lees je blog graag en ik reageer nooit, maar ik stoor mij wel vaker aan de blog post die je schrijftnet zoals deze. Ik bedoel dit niet lullig… Je begint heel leuk te schrijven over een onderwerp en halfverwege komt het zo reclame achtig over en haak ik al af. Je kunt beter dan een post schrijven over je nieuw laptop dan een ander onderwerp gebruiken hiervoor die daar eigenlijk niet echt over gaat. Ik merk dat dit vaker gebeurd in je post en soms sluit het mooi aan maar meeste gevallen denk ik… laat maar. Ik weet dat het voor jou ook zoeken is natuurlijk en het je inkomsten is maar het komt zo ongeloofwaardig over.

 8. Ik wil je even een compliment geven over de manier waarop jij met kritiek omgaat. Ik heb zelf ook gereageerd op Instagram en ik ben ook niet zo’n fan van de gesponsorde artikelen…. Maar in plaats van te gaan roepen (zoals veel andere bloggers) ‘dan lees je het toch lekker niet’, leg jij tenminste eerlijk uit waarom je het doet. Het is jouw boterham en dat vergeten veel mensen. Die kwetsbaarheid waardeer ik.
  Wat ik zelf merk, is dat de onderwerpen op je site steeds breder worden. Dat je de make-up hebt losgelaten snap ik, maar een echte eenheid ontbreekt een beetje. Ik zie soms onderwerpen voorbij komen, waarvan ik denk: waarom? Dat vind ik jammer. Je bent volgens mij zoekende, maar weet niet precies naar wat. Misschien is het goed om voor jezelf duidelijk te krijgen waar je precies voor staat en welke onderwerpen daarbij horen. Dan bereik je ook de lezer die daarnaar op zoek is en worden gesponsorde artikelen wél gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *