Search
Close this search box.

How to: Kwasten wassen

Kwasten wassen, dat was een van mijn goede voornemens! Maar hoe doe ik dat nou, of hoe moet je eigenlijk uberhaupt kwasten schoon maken. Vele van jullie zullen het vast wel weten, maar ik denk dat veel van jullie het helemaal niet weten. Vandaag laat ik jullie dus zien hoe ik mijn kwasten was en dus ook schoonmaak. Het is ontzettend makkelijk, het kost alleen een beetje tijd. Kind kan de kwasten was doen ;).

Het enige wat je nodig hebt is baby shampoo, dit is gewoon de goedkoopste van de Action dus je hebt echt geen dure shampoo nodig. Het is wel belangrijk dat je een baby shampoo gebruikt of een andere hele milde shampoo omdat je anders de haren van je kwasten beschadigd en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Als eerst laat ik de wastafel vol lopen met een laagje koud water.

Nu maak ik mijn kwast goed nat in dit water.

Tijd voor de shampoo, je breng gewoon wat shampoo aan de op kwast en masseer dit voorzichtig in. Zodat de kwast een beetje gaat schuimen en het sop overal komt zodat hij goed schoon kan worden.

Daarna spoel ik hem uit in het water, vooral met poeder en blush kwasten word je water ontzettend vies, ververs het water dus zeker een paar keer net zolang het water schoon blijft.

Dit blijft het nog van de 2de keer over, een paar keer goed uitspoelen is dus echt een must!

De kwast goed uitspoelen onder de kraan, zodat je zeker weet dat echt alle vuiligheid en zeep uit de kwast is.

Nu wring je de kwast voorzichtig uit en laat hem opdrogen. Breng hem daarna wel in model en laat hem op een doekje of wc papier drogen. Gewoon aan de lucht laten drogen, niet met een föhn of what ever hem droog gaan maken want dat is niet goed voor je kwasten.

Natuurlijk kan je je kwasten ook nog schoonmaken met een brush cleanser, maar dat vind ik persoonlijk alleen fijn voor mijn oogschaduw kwasten omdat die klein zijn en dus makkelijk daarmee schoon te maken zijn. Alleen let wel op dat brush cleansers je kwasten wel schoner maken maar niet helemaal schoon, je moet ze dus altijd nog een keer wassen.

Aanbevolen wordt om elke week je kwasten schoon te maken met water en shampoo maar dat vind ik persoonlijk een beetje teveel van het goede, ik weet dat het vies is maar 1 keer per maand vind ik ook een goed streven!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. De enige brush die ik gebruik is om eyeliner aan te brengen. Als ik het op deze manier doe, dan zien mijn vingers zwart na het inmasseren en mijn wastafel krijgt zwarte strepen omdat ik met mijn brush in zat :D
  Heb je daar tips voor?

  1. Voor eyeliner vind ik het ontzettend handig om een brush cleanser te gebruiken. Je doet een beetje op een watje en wrijft de kwast schoon, daarna even afspoelen met water en hij is heer helemaal schoon! Of als je dat niet hebt een watje nat maken daar een klein beetje babyshampoo opdoen en hem zo schoonmaken.

  2. Ja, olijfolie en afwasmiddel 1 op 1 mengen op een schoteltje en daar met je eyelinerkwast doorheen roeren totdat het meeste zwart eraf is. :) En dan gewoon uitspoelen :)

 2. Heel erg bedankt hiervoor, ik wist nog niet precies wat je nou allemaal wel en niet mocht doen en heb vandaag mijn Zoeva set binnengekregen, dus dat is perfecte timing!

 3. Deze methode is handig voor 1 of 2 keer in de week maar als je eind van de maand je brushes een goeie cleansing wilt geven dan moet je wat desinfecterende handgel erbij doen, dat dood alle bacterieen! en altijd je kwasten met de haartjes naar beneden laten drogen, anders kan het water in de steel lopen en kan het water de lijm afbreken.. xx

 4. Ik maak mijn kwasten ook altijd zo schoon!
  Moet het eigenlijk ook vaker doen! Maar, ik heb het vorige week gedaan :D

  Mijn goede voornemen is ook om het minimaal 1 x per maand te doen haha!

  Liefs,
  Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *