How to: Kwasten wassen

Kwasten wassen, dat was een van mijn goede voornemens! Maar hoe doe ik dat nou, of hoe moet je eigenlijk uberhaupt kwasten schoon maken. Vele van jullie zullen het vast wel weten, maar ik denk dat veel van jullie het helemaal niet weten. Vandaag laat ik jullie dus zien hoe ik mijn kwasten was en dus ook schoonmaak. Het is ontzettend makkelijk, het kost alleen een beetje tijd. Kind kan de kwasten was doen ;).

Het enige wat je nodig hebt is baby shampoo, dit is gewoon de goedkoopste van de Action dus je hebt echt geen dure shampoo nodig. Het is wel belangrijk dat je een baby shampoo gebruikt of een andere hele milde shampoo omdat je anders de haren van je kwasten beschadigd en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Als eerst laat ik de wastafel vol lopen met een laagje koud water.

Nu maak ik mijn kwast goed nat in dit water.

Tijd voor de shampoo, je breng gewoon wat shampoo aan de op kwast en masseer dit voorzichtig in. Zodat de kwast een beetje gaat schuimen en het sop overal komt zodat hij goed schoon kan worden.

Daarna spoel ik hem uit in het water, vooral met poeder en blush kwasten word je water ontzettend vies, ververs het water dus zeker een paar keer net zolang het water schoon blijft.

Dit blijft het nog van de 2de keer over, een paar keer goed uitspoelen is dus echt een must!

De kwast goed uitspoelen onder de kraan, zodat je zeker weet dat echt alle vuiligheid en zeep uit de kwast is.

Nu wring je de kwast voorzichtig uit en laat hem opdrogen. Breng hem daarna wel in model en laat hem op een doekje of wc papier drogen. Gewoon aan de lucht laten drogen, niet met een föhn of what ever hem droog gaan maken want dat is niet goed voor je kwasten.

Natuurlijk kan je je kwasten ook nog schoonmaken met een brush cleanser, maar dat vind ik persoonlijk alleen fijn voor mijn oogschaduw kwasten omdat die klein zijn en dus makkelijk daarmee schoon te maken zijn. Alleen let wel op dat brush cleansers je kwasten wel schoner maken maar niet helemaal schoon, je moet ze dus altijd nog een keer wassen.

Aanbevolen wordt om elke week je kwasten schoon te maken met water en shampoo maar dat vind ik persoonlijk een beetje teveel van het goede, ik weet dat het vies is maar 1 keer per maand vind ik ook een goed streven!

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Paola
  12 januari 2012 at 08:17

  Ik doe het precies hetzelfde!

 • Reply
  Chantal
  12 januari 2012 at 09:10

  Erg handig, ik doe het ook op deze manier. Zou het alleen wat frequenter moeten doen….. :-$

 • Reply
  Sanja
  12 januari 2012 at 10:34

  De enige brush die ik gebruik is om eyeliner aan te brengen. Als ik het op deze manier doe, dan zien mijn vingers zwart na het inmasseren en mijn wastafel krijgt zwarte strepen omdat ik met mijn brush in zat :D
  Heb je daar tips voor?

  • Reply
   Aranka
   12 januari 2012 at 10:43

   Voor eyeliner vind ik het ontzettend handig om een brush cleanser te gebruiken. Je doet een beetje op een watje en wrijft de kwast schoon, daarna even afspoelen met water en hij is heer helemaal schoon! Of als je dat niet hebt een watje nat maken daar een klein beetje babyshampoo opdoen en hem zo schoonmaken.

   • Reply
    Sanja
    13 januari 2012 at 14:18

    Okay, dank jullie wel! Zal ik eens proberen! ^^

  • Reply
   Iris
   13 januari 2012 at 12:33

   Ja, olijfolie en afwasmiddel 1 op 1 mengen op een schoteltje en daar met je eyelinerkwast doorheen roeren totdat het meeste zwart eraf is. :) En dan gewoon uitspoelen :)

 • Reply
  Helen
  12 januari 2012 at 11:17

  Leuk om te zien! Toevallig doe je het precies het zelfde als ik met ook nog dezelfde shampoo :D

 • Reply
  Sabine
  12 januari 2012 at 14:45

  Heel erg bedankt hiervoor, ik wist nog niet precies wat je nou allemaal wel en niet mocht doen en heb vandaag mijn Zoeva set binnengekregen, dus dat is perfecte timing!

 • Reply
  Miranda
  12 januari 2012 at 16:09

  Ik doe het altijd met zonnebloem olie en afwasmiddel, mijn favoriete manier;D

 • Reply
  charile
  12 januari 2012 at 17:11

  handig artikel :)

 • Reply
  Nannick
  12 januari 2012 at 17:32

  Handig artikel. Ik doe het altijd op de rug van mijn hand ;)

 • Reply
  LottedeJ
  12 januari 2012 at 17:48

  Handig! Ik moet ook nodig weer mijn kwasten wassen.

 • Reply
  Jessie
  12 januari 2012 at 20:31

  Deze methode is handig voor 1 of 2 keer in de week maar als je eind van de maand je brushes een goeie cleansing wilt geven dan moet je wat desinfecterende handgel erbij doen, dat dood alle bacterieen! en altijd je kwasten met de haartjes naar beneden laten drogen, anders kan het water in de steel lopen en kan het water de lijm afbreken.. xx

 • Reply
  Femke
  13 januari 2012 at 18:24

  Oooh, dat is zo’n klusje wat erbij mij vaak bij inschiet…
  Moet het toch weer eens doen!

 • Reply
  Wiesje
  13 januari 2012 at 18:39

  Goed artikel, ik moet mijn kwastjes ook echt weer is gaan wassen..

 • Reply
  Sophie
  15 januari 2012 at 12:10

  Ik maak mijn kwasten ook altijd zo schoon!
  Moet het eigenlijk ook vaker doen! Maar, ik heb het vorige week gedaan :D

  Mijn goede voornemen is ook om het minimaal 1 x per maand te doen haha!

  Liefs,
  Sophie

 • Laat een reactie achter