Zoek
Sluit dit zoekvak.

How-To: Kokoskoekjes maken

Op een vrije middag wachten tot je moet werken, wat ga je dan doen? Juist, koekjes bakken. Ik liep al een tijdje met het idee rond dat ik iets wou bakken met kokos erin want ik ben echt gek op kokos. Alleen elke keer kwam het er maar niet van of ik bedacht het ineens op een zondag en dan zijn de winkels hier helaas niet open om even snel wat te kopen voor wat je nodig hebt. Maar vandaag is het me dus wel gelukt en heb ik ze heerlijk gebakken. Benieuwd naar het recept en of ze lekker waren, kijk dan mee!

Benodigdheden:

 • 150 gram bloem
 • 150 gram suiker
 • 150 gram boter
 • 150 gram kokos
 • 1 ei
 • snufje zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een beslag kom en doe hier de boter en de suiker in. Meng dit door elkaar en voeg dan de bloem, kokos, het ei en de zout toe. Meng dit allemaal goed door elkaar tot dat je er een deeg van krijgt waar je er koekjes van kan maken. Het is niet echt een stevig deeg door de kokos dus je moet het wel even goed tegen elkaar aan duwen. Het is je eigen keuze om dunne of dikke koekjes te maken. Ik heb ze zelf wat dikker gemaakt omdat dit best wel veel beslag is, je hebt hier mee een hele bakplaat vol.
Laat de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven staan en laat ze daarna afkoelen!
Pas op trouwens, ze zijn écht goddelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Ahhh chips, op zulke momenten baal ik dat ik kokos niet lekker vind smaken. Ik vind de geur heeeeeerlijk, maar de smaak niet! Zo jammer, want het klinkt verder wel alsof ze erg lekker zijn.

 2. Die zien er heel erg lekker uit!
  Ga ik zeker en vas eens proberen. Jammer dat we niet standaard geraspte kokos in huis hebben staan.

 3. Hahaha ik heb ze nu in de oven staan alleen zonder kokos. Zijn dat dan niet gewoon zandkoekjes? Het plakt wel echt enorm, ik heb meer als 200gram bloem gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *