How to: haarborstel schoonmaken

Elke keer als ik naar mijn haarborstel kijk, krijg ik een vies gevoel. Niet gek, want mijn haarborstel was ook echt vies. Was, inderdaad, want ik laat in deze video zien hoe je heel gemakkelijk je haarborstel goed kan schoonmaken. Maken jullie eigenlijk je haarborstel wel eens schoon en hoe vaak? Vergeten jullie je trouwens niet te abonneren op mijn kanaal, vind ik super leuk!

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  22 mei 2015 at 15:20

  Dit had ik nodig! Ik heb een keer geprobeerd om hem schoon te maken, maar dat lukte voor geen meter. De tip met de tandenborstel is echt goed en dat ga ik de volgende keer zeker proberen!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Lieke Biemans
  22 mei 2015 at 15:42

  Super leuk blog heb je! Xxx

 • Reply
  Denise
  22 mei 2015 at 15:44

  Ah dit is zo handig, ik ‘vergeet’ zelf vaak om mijn borstel schoon te maken, terwijl het zo belangrijk is! Leuke video!

 • Reply
  Lieke
  22 mei 2015 at 15:59

  Ik heb een plastic zenner borstel (soort tangle teezer) die ik om de dag in de vaatwasser erbij gooi op een heet programma, hij ziet er nog steeds prima uit en gaat dan weer fris mijn tas in!

 • Reply
  Margot
  22 mei 2015 at 16:56

  Hmm volgens mij kan mijn borstel ook wel weer een schoonmaakbeurt gebruiken!

 • Reply
  Beautyjuf
  22 mei 2015 at 17:29

  Ik gebruik dagelijks een kam in plaats van een borstel. Al heb ik kortere haren ;-) Maar, toen ik langere haren had, gebruikte ik ook een kam. Om de één of andere reden vond ik het niet prettig om een borstel te gebruiken. Ik vind het een hele handige tip die je geeft! Hopelijk verwissel je deze tandenborstel alleen niet met de borstel die je gebruikt voor je tanden, haha! Ik heb ooit eens de tip gezien om er een panty overheen aan te brengen. Je drukt de pinnetjes van de borstel door de panty. Als je denkt dat je borstel vies is, trek je de panty er vanaf. Voilà, schone borstel!

 • Reply
  Lianne
  22 mei 2015 at 17:36

  Zelf heb ik van ebay (zoek op hair brush cleaner) een soort klauwtje voor mijn borstel mee schoon te maken. Ik krijg zo al het haar en alle vervelende pluisjes er binnen no-time eruit (:

  • Reply
   Aranka
   22 mei 2015 at 17:41

   Wat een goede tip! Ga ik naar kijken!

  • Reply
   Femke
   23 mei 2015 at 23:25

   Wat grappig, die wilde ik vandaag nog kopen maar ik dacht, dat werkt vast niet..Wel dus. Ik ga die zeker halen want ik vind het verschrikkelijk om die pluisjes één voor één uit mijn borstel te trekken!

 • Reply
  Bianca
  22 mei 2015 at 18:18

  Dit heb ik vorige week ook eens gedaan ik kocht steeds een nieuwe borstel, maar zelf schoon maken is ook zo gebeurd x

 • Reply
  kimberley
  22 mei 2015 at 19:11

  I.p.v. pincet gebruik ik een schaartje.

 • Reply
  Jessica
  22 mei 2015 at 22:41

  Ik probeerde m’n haarborstel laatst al schoon te maken. Maar de tip van de pincet was zeer welkom om de stofpluisjes weg te krijgen. Top!

 • Reply
  Helen
  22 mei 2015 at 23:42

  ik was mijn borstel als ik mijn haar was anders word je haar toch terug vies

 • Reply
  chucky1012
  23 mei 2015 at 06:34

  Zeer handige tip!

 • Reply
  Emma
  23 mei 2015 at 10:29

  Ik doe dit minstens eens per week want anders wordt je haar veel sneller vet. Door dat ik het bij houd hoef ik alleen het haar te verwijderen en met babyshampoo en een tandenborstel te boenen.

 • Reply
  Lydia
  23 mei 2015 at 18:04

  Nee, ik heb echt nog nooit mijn haarborstel schoon gemaakt. Wat een ontzettend goed idee zeg! De haren die in de borstel blijven zitten haal ik inderdaad ook regelmatig er met de hand vlug uit, maar zo grondig reinigen als wat jij nu laat zien heb ik nog nooit gedaan. Ik ben benieuwd hoe veel haren en smerige resten ik eruit ga krijgen. Fijn filmpje weer

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  23 mei 2015 at 18:15

  Ja, zo doe ik het ook steeds! Ikzelf heb een Mason pearson, dus dat is wat lastiger en daar moet ik echt suuuper voorzichtig mee zijn, maar het lukt toch behoorlijk!

 • Reply
  Sandra(hpw)
  23 mei 2015 at 21:00

  Goede tip, van de tandenborstel! Moet ik ook eens aan gaan denken.
  Ik heb wel meerdere borstels, ook zo een van Braun (de IonTec volgens mij) daar moet ik dus wel voorzichtiger mee zijn. Batterij, het stukje met pinnetjes wat los kan gaan..
  Snel maar weer eens een schoonmaakronde gaan doen :)

 • Reply
  Roxanne
  3 juni 2015 at 21:36

  Ik zag dat je de eBay tip al kreeg, dus die ga ik niet nog eens geven. Zelf laat ik de wasbak vaak met goed heet water vollopen, babyshampoo op mn borstel en er even in laten ‘weken’. Gaan alle laatste restjes goed er uit. Daarna op de kop op een handdoek aan de lucht laten drogen

 • Reply
  Johan - schoonmaakbedrijf Dordrecht
  19 april 2016 at 11:18

  ik ga dit zeker ook proberen!

 • Laat een reactie achter