Zoek
Sluit dit zoekvak.

How to: haarborstel schoonmaken

Elke keer als ik naar mijn haarborstel kijk, krijg ik een vies gevoel. Niet gek, want mijn haarborstel was ook echt vies. Was, inderdaad, want ik laat in deze video zien hoe je heel gemakkelijk je haarborstel goed kan schoonmaken. Maken jullie eigenlijk je haarborstel wel eens schoon en hoe vaak? Vergeten jullie je trouwens niet te abonneren op mijn kanaal, vind ik super leuk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Dit had ik nodig! Ik heb een keer geprobeerd om hem schoon te maken, maar dat lukte voor geen meter. De tip met de tandenborstel is echt goed en dat ga ik de volgende keer zeker proberen!
  Liefs, Iris

 2. Ik heb een plastic zenner borstel (soort tangle teezer) die ik om de dag in de vaatwasser erbij gooi op een heet programma, hij ziet er nog steeds prima uit en gaat dan weer fris mijn tas in!

 3. Ik gebruik dagelijks een kam in plaats van een borstel. Al heb ik kortere haren ;-) Maar, toen ik langere haren had, gebruikte ik ook een kam. Om de één of andere reden vond ik het niet prettig om een borstel te gebruiken. Ik vind het een hele handige tip die je geeft! Hopelijk verwissel je deze tandenborstel alleen niet met de borstel die je gebruikt voor je tanden, haha! Ik heb ooit eens de tip gezien om er een panty overheen aan te brengen. Je drukt de pinnetjes van de borstel door de panty. Als je denkt dat je borstel vies is, trek je de panty er vanaf. Voilà, schone borstel!

 4. Zelf heb ik van ebay (zoek op hair brush cleaner) een soort klauwtje voor mijn borstel mee schoon te maken. Ik krijg zo al het haar en alle vervelende pluisjes er binnen no-time eruit (:

  1. Wat grappig, die wilde ik vandaag nog kopen maar ik dacht, dat werkt vast niet..Wel dus. Ik ga die zeker halen want ik vind het verschrikkelijk om die pluisjes één voor één uit mijn borstel te trekken!

 5. Ik doe dit minstens eens per week want anders wordt je haar veel sneller vet. Door dat ik het bij houd hoef ik alleen het haar te verwijderen en met babyshampoo en een tandenborstel te boenen.

 6. Nee, ik heb echt nog nooit mijn haarborstel schoon gemaakt. Wat een ontzettend goed idee zeg! De haren die in de borstel blijven zitten haal ik inderdaad ook regelmatig er met de hand vlug uit, maar zo grondig reinigen als wat jij nu laat zien heb ik nog nooit gedaan. Ik ben benieuwd hoe veel haren en smerige resten ik eruit ga krijgen. Fijn filmpje weer

 7. Goede tip, van de tandenborstel! Moet ik ook eens aan gaan denken.
  Ik heb wel meerdere borstels, ook zo een van Braun (de IonTec volgens mij) daar moet ik dus wel voorzichtiger mee zijn. Batterij, het stukje met pinnetjes wat los kan gaan..
  Snel maar weer eens een schoonmaakronde gaan doen :)

 8. Ik zag dat je de eBay tip al kreeg, dus die ga ik niet nog eens geven. Zelf laat ik de wasbak vaak met goed heet water vollopen, babyshampoo op mn borstel en er even in laten ‘weken’. Gaan alle laatste restjes goed er uit. Daarna op de kop op een handdoek aan de lucht laten drogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *