Hourglass Ambient Lighting Palette

Hourglass Ambient Lighting Palette

Eén van die paletten waar je als beautyliefhebber altijd bij aan het kwijlen bent – tenminste ik wel – is het Hourglass Ambient Lighting Palette. Maar dat palette zal nooit de mijne worden omdat het gewoon niet te koop is in Nederland, dikke bummer. Elke keer zie ik het weer bij buitenlandse blogs voorbij komen en af en toe ook bij een lyrische Nederlandse blogger. Maar deze mevrouw blijft gewoon dromen, tot dat ik het palette in de Sephora in Rome tegen kwam!

Hourglass Ambient Lighting Palette

En dan kan ik je vertellen, dan blijf je nog wel even dromen, want ik zag niet alleen dit vreselijk populaire palette, nee ik zag het hele schap van Hourglass met al zijn pracht en praal. En ik kan je vertellen, Hourglass is een prachtig merk vanaf de plaatjes en foto’s, maar in het echt is het misschien nog wel mooier, betoverend mooi. Helaas word je weer met beide benen op de grond gezet wanneer je naar de prijzen kijkt, die zijn niet niets. Hourglass valt dan ook meteen in de klasse high-end, daar hoef ik niet lang over na te denken.

Hourglass Ambient Lighting Palette

Het doel van het Hourglass Ambient Lighting Palette is simpel, het belooft op een hele natuurlijke wijze te corrigeren, camoufleren en de huid prachtig te laten stralen. De poeders die er in zitten – ook populaire kleuren van Hourglass die je los kunt kopen – kun je over het hele gezicht gebruiken, maar ik ben toch meer fan van los te gebruiken op de zones waar ik dat wil. Goed, laten we het daar later over hebben. Het palette is gemaakt van heel stevig en degelijk plastic en ziet er vooral heel mooi en chique uit. Je hebt zeker een kwaliteit product in handen.

Hourglass Ambient Lighting Palette

En als je het palette dan open maakt zie je drie verschillende tinten met de populaire namen: Dim Light, Incandescent Light en Radiant Light. Kleuren waar je waarschijnlijk wel een keer van gehoord hebt mocht je in het merk geïnteresseerd zijn. Deze drie kleuren vormen het palette waar je alle kanten mee op kunt en een heel natuurlijke look kunt maken!

Hourglass Ambient Lighting Palette

Het palette zorgt op een hele subtiele en natuurlijke manier voor een mooie glow en contour op je gezicht. Dim Light kun je zachtjes over het hele gezicht gebruiken, Incandescent Light gebruik is als een highlighter plaatselijk en Radiant Light is een prachtige kleur om hele natuurlijke schaduwen aan te brengen in het gezicht. In het begin dacht ik dat de kleuren misschien iets te zacht zouden zijn, maar in het echt geven de kleuren echt een prachtig en subtiel effect aan het gezicht, dat heb je nog niet eerder gezien.

Hourglass Ambient Lighting Palette

De poeders bevatten per stuk 3,3 gram wat niet heel veel is maar ook niet weinig, maar toch vind ik het voor zo een duur palette als dit toch wel een beetje weinig. De pans zijn gelukkig wel zo groot dat je er gemakkelijk met een kwast in kan, dat is wel erg prettig. De kleuren zijn heel zacht en hebben een vrij poederige textuur. Je moet na het gebruik ook even over het palette heen blazen om het overtollige en losse poeder weg te halen.

Hourglass Ambient Lighting Palette

De swatches zien er in het echt prachtig uit en zij op geen enkele manier te vergelijken met deze foto. De kleuren hebben een prachtige glow en zien er alles behalve poederig uit zoals op de foto, dat moet je van me aannemen. Wellicht dat je het beter op de uitgewerkte foto hieronder kan zien.

Hourglass Ambient Lighting Palette

Dim Light draag ik heel subtiel over het hele gezicht heen. Incandescent Light en Radiant Light heb ik aangebracht als blush en highlighter en het effect is echt prachtig, super natuurlijk maar heeft zeker wel effect. Ik vind het echt heel erg mooi, helemaal in combinatie met een wat heftigere ooglook op lipkleur.

Hourglass Ambient Lighting Palette

En dan is dit het hele effect. Ik vind het er echt prachtig en heel erg natuurlijk uitzien, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling. De poeders zijn heerlijk zacht en werken erg prettig. Ze geven genoeg kleur af en blenden heel erg mooi in elkaar over. Eigenlijk alles wat je wil en verwacht van dit palette maakt het dubbel en dwars waar.

Hourglass Ambient Lighting Palette

Maar dan de grote vraag, heb je voor dit palette € 62,00 over? Dat is wat ik er voor betaalde bij de Sephora in Italië. Ja, ik heb het er zeker voor over, het palette is een echte aanwinst in je stash en is gewoon prachtig op het gezicht. Maar er zijn tegenwoordig genoeg dupes die een fractie van de prijs kosten, het is dus aan jezelf of je dat er voor over hebt of niet. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee en gebruik hem iedere dag!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  chucky1012
  4 oktober 2016 at 06:51

  Prachtige teinten!
  Ik zou het niet snel kopen omdat het vrij duur is.
  Knuffels voor Mila op deze speciale dierendag ;-)

  Xoxo

 • Reply
  Aarti
  4 oktober 2016 at 07:28

  Heel erg mooi, alleen zou ik het niet kopen omdat ik een getinte huid heb. En zou je dit niet zien bij me. Fijne dag gewenst liefs Aarti x

 • Reply
  Bianca
  4 oktober 2016 at 07:35

  Zooo mooi! Alleen er staat in het artikel dat je het zelf gekocht hebt, waarom staat er dan onder het artikel dat je het product hebt ontvangen? x

  • Reply
   Aranka
   4 oktober 2016 at 08:01

   Oh stom! Dat komt automatisch onder mijn artikel te staan als ik een bericht typ, omdat ik het meeste krijg. Zal het meteen even weghalen!

 • Reply
  Susan
  4 oktober 2016 at 07:37

  Dit is een heel mooi palette! Ik zou het alleen niet zo gauw aanschaffen, vind het toch aardig aan de prijs en daarvoor het verschil te subtiel. Fijn review!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  4 oktober 2016 at 08:16

  Argh.. heb dit palette al meerdere keren in mijn handen gehad en elke keer leg ik hem terug.. Waarom? Ik heb echt geen idee!! Ooit zal ik hem kopen, haha, want ik geloof inderdaad dat hij zeker het geld waard is!

 • Reply
  Natascha
  4 oktober 2016 at 08:19

  Ja. ik ben ook zo’n liefhebber van dit palette en kan er kwijlend naar kijken ;) Ik vind hem prachtig! Het is wel een behoorlijke uitgave maar dit soort aankopen doe je over het algemeen dan ook niet vaak. Ik zou hem mezelf denk ik ook cadeau gedaan hebben ;)

 • Reply
  Sandra
  4 oktober 2016 at 08:22

  Het is wel echt veel geld, maar ook een prachtig product!

 • Reply
  Vanessa
  4 oktober 2016 at 08:32

  Mooie palette, zowel de verpakking als de inhoud. Ik weet alleen niet of ik er € 62 voor zou over hebben.

 • Reply
  Inkie
  4 oktober 2016 at 08:36

  Fijne review! Wat ik fijn zou vinden bij dit soort reviews/producten, is dat in plaats van de laatste foto, waarin je recht in de camera kijkt, je je gezicht ietsje pietsje zou draaien zodat je wangen beter te zien zijn (en dus het effect). Nu zie ik het product niet terug (maar wordt wel blij van jouw stralende blik :-) ).

  Ik ben benieuwd of anderen dit ook als verbeterpuntje zien?

  • Reply
   Daphne
   4 oktober 2016 at 12:09

   Ja dit vind ik ook!! Niet alleen met dit product met ook met andere producten zoals blushers e.d. Verder goed review.

 • Reply
  Mariëlle
  4 oktober 2016 at 08:38

  Mmm als ik het zo zie, heb ik het geld er niet voor over. Maar wel een fijne review :)

 • Reply
  rachel
  4 oktober 2016 at 10:08

  hij is mooi maar poehh kassaaa hahah en dat heb ik er dan net even niet voor over ;)

 • Reply
  Melike
  4 oktober 2016 at 11:20

  Ik vind het een plaatje om naar te kijken maar het effect is toch echt minimaal.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  4 oktober 2016 at 11:31

  Ik hoor zoveel goede verhalen over dit palette! Het ziet er ook echt geweldig uit!

 • Reply
  hillybillybeauty
  4 oktober 2016 at 11:47

  Op de closeup foto kan ik hem goed zien ( mooi! ), maar op het totaalplaatje zie ik er niets van terug helaas. Ik denk dat ik zo’n palette in levende lijve moet zien om te kijken of ik het het geld waard vind. Al ben ik wel een sucker voor high end make-up. ;-)

 • Reply
  Eline
  4 oktober 2016 at 11:49

  Deze staat zo hoog op mijn wishlist, ik vind hem je ook echt prachtig staan!

 • Reply
  Yvonne
  4 oktober 2016 at 12:08

  Ik heb een dupe van deze (Makeup Revolution Radiance Palette) en daar ben ik al zo blij mee; ook deze heeft een heel mooi en zacht resultaat. Leuk dat je de ‘echte’ hebt! Dat is helemáál genieten geblazen natuurlijk. :)

 • Reply
  femketje
  4 oktober 2016 at 13:27

  oehh moooooi <3 de verpakking alleen al is eyecandy!

 • Reply
  Manon
  4 oktober 2016 at 14:21

  Ik vind hem er heel erg mooi uitzien

 • Reply
  Danielle
  4 oktober 2016 at 15:51

  Wat een ontzettend gaaf palette. Wel is de prijs voor mij op dit moment veel te veel, maar hij zou het zeker waard zijn !

 • Reply
  Christine
  4 oktober 2016 at 19:11

  Je ziet er heel goed uit! Voor een goed beeld van het effect van het product had het denk ik wel fijn geweest als je een foto van je gezicht zonder én met de make-up naast of onder elkaar had gezet :-) wie weet voor een volgende keer?

 • Reply
  Dionne
  4 oktober 2016 at 19:22

  Hij ziet er mooi uit, maar ik weet niet of ik daar zoveel geld aan uitgeven

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  4 oktober 2016 at 20:55

  Wauw, wat een prachtig palette! <3 Daar kun je toch alleen maar verliefd op worden.

 • Reply
  Monica
  4 oktober 2016 at 22:30

  Oh het ziet er zo mooi uit maar ik heb er persoonlijk geen 60 euro voor over.

 • Laat een reactie achter