Search
Close this search box.

Hou jij je aan de beautyregels?

Het zijn niet meteen geschreven regels, maar toch wel dingetjes die iedereen weet wat gewoon veel beter voor je is. Zoals bijvoorbeeld je make-up eraf halen voordat je gaat slapen, het gebruiken van een basecoat voordat je je nagels gaat lakken met een andere kleur. Maar ik ben wel eens benieuwd, houden jullie je netjes aan de beautyregels?

Laat ik maar meteen met de deur is huis vallen, ik ben niet zo een goed voorbeeld als het gaat over beautyregels opvolgen, ik lap veel ‘regeltjes’ aan mijn laars en vind het eigenlijk allemaal wel snel prima. Hieronder een klein lijstje waar ik me niet aan hou.

Voor het slapen gaan ben ik gewoon heel lui, ik haal dan ook vrijwel nooit mijn make-up eraf, ik weet het heel erg slecht maar ik heb gewoon echt geen zin om daar nog een minuutje extra aan te besteden als ik ook een minuutje eerder in mijn bed kan liggen. Ik haal altijd mijn make-up er ’s ochtends onder de douche eraf.

Iedereen vind altijd dat ik zulke mooie nagels heb, mijn geheim? Helemaal niks! Ik verzorg mijn nagels echt helemaal niet, geen wonderproducten van Trind of Herôme. Wat misschien nog wel erger is dat is helemaal nooit een basecoat gebruik voordat ik mijn nagels ga lakken, daar moet ik misschien echt maar eens verandering in brengen.

Ik mijn nagels gewoon knip in plaats van netjes korter te vijlen? Ik vind het gewoon teveel moeite om ze dan weer kort te vijlen dus ik knip ze lekker kort.

Ik kam mijn haar als het nog nat is, je haar is dan extra elastish en kan daardoor heel erg makkelijk afbreken. Maar ik vind het gewoon erg fijn om mijn haar te kammen als ik het net gewassen heb en dus nat is, dan zit het lekker strak naar achteren.

Als we het toch over het wassen van de haren hebben, dat doe ik ook elke dag. Het is erg slecht voor je haar om dit elke dag te doen en het wordt daardoor ook super snel vet (dat is ook de reden waarom ik het elke dag doe). Ik heb me wel eens voorgenomen om het wassen een dagje uit te stellen maar ik ga echt niet met vies haar over straat, sorry.

Na drie maanden is eigenlijk de regel dat je je mascara weg moet gooien. Ik doe dit eigenlijk niet. Als hij in mijn ogen nog goed is dan bewaar ik hem gewoon en gebruik ik hem rustig, zonde om een goede mascara weg te gooien toch?

Je hebt van die vervelende klusjes zoals kwasten wassen en dat zou je eigenlijk elke week moeten doen, maar daar heb ik gewoon echt geen zin in. Daarom doe ik het alleen als ze echt super smerig zijn en wel een opfrisbeurt hebben verdient. En dat is misschien één keer in de drie maand.

Zo, dat is best een behoorlijke lijst met dingen waar ik me niet aan hou. Nu ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd hoe het bij jullie zit, hou jij je netjes aan de regels of ga je er ook niet al te netjes mee om?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

62 reacties

 1. Nou, mascara weggooien na 3 maanden als je hem makkelijk 2 x zo lang kan gebruiken vind ik idd ook onzin!

  Maar ik was wel m’n haren om de dag, droogshampoo! Ik haal ALTIJD m’n make up eraf, ook na een feestje, gewoon altijd.
  En m’n nagels hebben echt heel veel verzorging nodig.. :)
  Maar ik vind al deze dingen niet erg om te doen :)

 2. Ik gooi mijn mascara ook niet na drie maanden weg, haren borstelen doe ik ook altijd als het nog nat is en basecoat, tja ik heb er 1, die is ook 1 keer in aanraking met mijn nagels geweest haha. Het zelfde geld trouwens voor topcoat. Shame on me.
  Super leuk artikel!

 3. Hahaha ik moest echt lachen om hoe je sommige dingen hebt beschreven ;) ik was elke avond m’n gezicht! Dat is een regel waar ik me echt echt aan wil houden, maar dat is ook het enige :) ik doe niet aan base coat, knip mijn nagels en ze zijn prima sterk :) en oja, ik gebruik niet altijd een heat protector of serum!

 4. Mijn lijstje zou bijna hetzelfde zijn als die van jou, haha! Al maak ik mijn gezicht wel altijd schoon voor het slapen. Ik gebruik voortaan ook een base coat als ik mijn nagels bijvoorbeeld groen lak.. my god, ik liep ooit 2 weken met een groene aanslag op mijn nagels rond.. iek.

 5. Haha, heel leuk om te lezen :)!
  Mijn zonden: m’n haar kammen als het nat is en m’n kwasten te weinig wassen. Oh ja, en ik knip ook m’n nagels in plaats van te vijlen. Wist echt niet dat dit eigenlijk minder goed is.
  Make-up haal ik er ie-de-re avond eraf. Al is het nog zo laat, al ben ik nog zo bezopen ;). Daarna insmeren met een serum. Ondertussen voel ik me vies als ik m;n mak-up er niet afhaal. Echt, sinds ik me hieraan houd is m’n huid veel zuiverder.

 6. Ik doe precies hetzelfde als jij, haha! Het enige verschil zit hem in het feit dat ik geen kwasten gebruik om make-up op te doen.
  Als ik mijn haar niet kam als ’t nog nat is, ben ik echt een poedel zodra het opgedroogd is.

 7. Hahaha, geweldig artikel!!
  Mascara’s gooi ik ook niet netjes op tijd weg… ook mijn nagels verzorgen ben ik heel lui in. Mijn make-up er af halen doe ik meestal wel, maar als ik een avond weg ben geweest en naar bed wil, durf ik ook gerust zo mijn mandje in te kruipen ;)

 8. Ik was mijn kwasten ook te weinig, en mascara’s gooi ik pas weg als ze leeg/opgedroogd zijn. Ik was mijn haar ook elke dag, maar kam het niet (niet nodig met zulk kort haar).

 9. IK was ook niet heel vaak mijn kwasten en ik kam ook mijn haar wanneer het nat is. Als ik wacht tot mijn haar droog is, vallen er meer haren uit dan wanneer ik het kam als het nat is.

 10. Ohhh, sommige doe ik ook. Haha, zoals geen basecoat gebruiken of m’n kwasten netjes elk weekend wassen. Dat doe ik vaak elke 3-4 weken, vooral de meest gebruikte. M’n make-up haal ik er wel áltijd af ’s avonds, ik vind het echt niet fijn om met een ‘vies en besmeerd’ gezicht in bed te liggen. M’n haar wassen doe ik trouwens ook elke dag, kan echt niet zonder.

 11. Heel herkenbaar! Ik gebruik nu een halfjaar kwasten en heb ze nog nooit gewassen.. Oeps! Alleen ik gebruik het alleen voor blush en poeder en dan valt het nooit zo op wanneer ze vies zijn, heb ik het idee.

  Welke nagellak van OPI is dat die je op je nagels hebt op de foto? Hij is zó mooi!

 12. Nouja, kwestie van mooie nagels is denk ik ook vooral de vorm voor velen. Tenminste, voor mij. Ik heb echt van die ronde nagels op de meeste van mijn vingers, en als die lang groeien dan kan ik het echt vergeten. Dat ziet er echt afschuwelijk lelijk uit. Vandaar dat ik gewoon jaloers ben op de vorm van je nagels. Dat nagels lang kunnen worden geloof ik eigenlijk wel.

 13. Foei foei! haha, ik houd mij wel aan de meeste regeltjes, alleen ik was mijn kwasten niet elke week. Eerst gebruikte ik een mascara ook langer, maar nu heb ik ogen die heel snel ontstoken raken!

 14. Kwasten schoonmaken ben ik ook erg slecht in ;-) maar ik haal wel iedere avond mijn make-up eraf. Voelt veel fijner om met een schoon en fris gezicht te gaan slapen. Bovendien zou ik anders geen wimpers meer over hebben want ik wrijf ’s nachts heel veel in mijn ogen..

 15. Wat grappig om te lezen. ;)

  Trouwens: mijn complimenten over je vooruitgang de laatste tijd! Sinds je fulltime aan je blog werkt, is de kwaliteit enorm vooruit gegaan! Terwijl ik eerder het gevoel had dat je artikels vaak snel snel geschreven waren; merk ik nu dat je er toch echt wel veel tijd en energie in steekt.

 16. Inderdaad mascare weggooien na 3 maanden doe ik ook niet, base coat gebruik ik ook vrijwel nooit terwijl ik er wel 1 heb, mijn make up haal er altijd af savonds, anders wordt ik de volgende dag wakker met allemaal bulten!

 17. Ik doe veel dingen wel en veel dingen niet. Zelf heb ik erg gevoelige ogen, voor mij is het dus wel belangrijk om mijn oogmake-up eraf te halen en om mijn mascara na drie maanden te vervangen. Aan mijn ogen merk ik dat mijn mascara na drie maanden echt niet meer goed is. Anders loop ik met vuurrode ogen rond.

  Kwasten maak ik niet elke week schoon, dat kost enorm veel werk en daar heb ik vaak geen tijd voor. Ik gebruik tussendoor MAC brush cleaner, dat scheelt wel iets.

  Ook verzorg ik mijn nagels slecht, ik heb ook geen zin om alles netjes te vijlen. Verder hou ik me wel aan de regels, eigenlijk.

 18. Make-up er af halen s’avonds wil ook nog wel eens vergeten als ik heel erg moe ben en mascara naar drie maanden weggooien doe ik ook niet zomaar, alleen als ik echt last van mijn ogen er van ga krijgen gaat ie de prullenbak in.

 19. Ik knip mijn nagels ook altijd, ik vind vijlen ook echt vreselijk om te doen! Af en toe haal ik mijn make-up er ’s avonds ook niet af, doe ik dan inderdaad de volgende ochtend…

 20. Haha leuk om te lezen !
  Ik kam mijn haar ook altijd als het nat is , want anders zit het vol knopen wanneer het opgedroogd is ! & mascara gooi ik gewoon pas weg als ie op is , dat verschilt nogal , soms langer dan 3 maanden , soms al na 1 maand , & zelf ik gebruik wel altijd basecoat , en mn make up haal ik meestal meteen na school eraf ofzo :) xoxo Axelle

 21. Ik kam mijn haar als het nat is, en was mijn kwasten ook niet altijd elke week of elke maand.. Wel vijl ik mijn nagels (al heb ik vanaag toevallig een nieuwe nagelschaar gekocht) en maak ik mijn gezicht iedere avond schoon. Ook gebruik ik altijd een basecoat, vind ik gewoon fijner.

 22. oeps, ik verbreek toch wel veel regels….ik kam mijn haar als het nat is, maak mijn kwasten niet elke week schoon, en gooi mijn mascara niet na 3 maanden weg.
  Ik maak dan weer wel iedere avond braaf mijn gezicht schoon :)

 23. wat een leuke artikel meis! Ik heb ook een aantal dingen waar ik me niet aan hou, make-up vergeten er af te halen, natte haren kammen, houdbaarheid van make-up niet in acht nemen en daar bedoel ik mee dat ik het pas weg gooit als het er niet meer uit ziet of niet lekker meer ruikt (uitzonderingen op sommige producten) en vast nog meer dingen haha

 24. Leuk om te lezen haha! Slapen met makeup op kan ik ECHT niet voel me dan zo vies lol, wel ben ik erg lui in het wassen van m’n kwasten en nagellak eraf halen als het erg gechipt (is dat een woord?) is. Prachtige swatch trouwens heb je van dat lakje!

 25. Ik was echt elke dag me haar. Die lange krullen van mij werken als een stofdoek. Beetje vies om dan niet je haar te wassen. Die mascara regel hanteer ik ook niet.
  X

 26. Kwasten wassen komt me herkenbaar voor! Vind het een flut klus dus doe het wanneer ik een zware ooglook heb gemaakt om het zwart er uit te wassen, verder heb ik voor mn daily look (een creme matte MAC oogschaduw) gewoon een standaard kwast. Ik gebruik dan maar een oogschaduw en een winged liner, daar ga ik niet elke dag mijn kwast voor wassen.

 27. Helemaal vergeten: Ik heb een keer een oogontsteking gehad door een slechte mascara die ik er niet had afgehaald, je kan begrijpen dat ik, toen ik drie dagen in mn oog liep te purren van de jeuk (ook niet doen btw), mijn mascara wel op tijd weg knal en elke avond mijn make up verwijder. Soms gewoon met een easy doekje als ik lui ben.

 28. Make-up haal ik er altijd af, maar mascara bewaar ik wel langer dan 3 maand en ik reinig mijn gezicht ’s morgens alleen in het weekend. Ik was het ene kwastje dat ik heb niet en deel/leen ook wel eens make-up met/van m’n moeder of zus. Voor een basecoat ben ik te lui en SLS of SLES ofzo in een product maakt me niet uit. Tja, zoiets.
  Misschien dat je in een vakantie de wastijd van je haar misschien wat op kan rekken, met droogshampoo en er niet teveel aan zitten en gewoon de deur niet uit gaan enzo? Op zich best handig als je niet elke dag per se moet douchen/je haar moet wassen, lijkt me…

 29. Wow jij houd je aan weinig regels hihi
  ik let er alijd op dat ik me haar niet te vaa was 2 á 3 keer per week en ik reinig me gezicht elke ochtend en avond ! dat was het eigenlijk waar ik me echt aan houd, m kwasten maak ik eigenlijk nooit schoon..

 30. shame on me,maar ik hou me ook aan bijna geen enkele regel :’)
  alleen ik was mijn haar ook niet te vaak want anders lijk ik echt een pluizebol ! en zelfs de basecoat onder mijn nagels vergeet ik weleens …

 31. Wow haha, best erg! Je hebt echt geluk dat je een makkelijke huid, nagels en haar hebt. Wat ik ook doe, zo’n mooie nagels krijg ik nooit. Make-up er ’s avonds niet afhalen = ontstoken ogen de volgende dag. En tja, ook mijn haar moet ik super goed verzorgen.

 32. Natte haren borstelen doe ik, snap niet hoe je dat niet kan doen? Kan toch moeilijk een bos klitten droog föhnen? Dan krijg ik m’n haar nooit goed. Basecoat en nagelverzorging doe ik ook niet en krijg ook altijd complimenten over m’n nagels. Laats wel voor het eerst een buffervijl gebruikt, m’n nagellak zit er nu wel mooier en langer op.
  Makeup eraf halen voor ik ga slapen doe ik altijd, anders krijg ik oogontsteking en pukkels. Jij hebt gelukkig een mooie egale huid. Haren wassen doe ik bijna nooit, een keer per week ofzo, vroeger elke dag maar nu is t “hoe viezer hoe bete r” dan valt het mooi stug en heb ik meer volume, smeer er zelfs extra wax in voor dat effect. Verder was ik m’n kwasten ook te weinig..
  Het enige wat ik echt doe is makeup eraf maar gewoon met basic nivea remover op een watje. Ga niet in de weer met facewashes cleaners toners en scrubs etc.
  Leuke post dit, lekker eerlijk. Begin je blog steeds leuker te vinden!!!

 33. Och jong, elke week mijn kwasten uit wassen. Heb ik zelfs niet 1 keer gedaan. En ik ga ook meer met mijn make-up slapen dan zonder.

 34. Mijn kwasten was ik echt veel te weinig en ook mascara gebruik ik wel eens langer dan 3 maanden, als hij nog goed ruikt, het nog goed doet en ik geen ontstoken ogen krijg.
  Make-up eraf halen voordat ik ga slapen doe ik wel altijd, hoe laat het ook is, gewoon omdat ik het veel fijner slapen vind.

 35. Als ik het zo bekijk houd ik me best veel aan regeltjes. Ik reinig elke avond mijn gezicht en ik verzorg mijn nagels elke dag. Inclusief een base coat. Ik reinig zelfs mijn kwasten elke week, omdat ik anders heel snel last van puistjes krijg. Echt irritant,

 36. Haha alle ‘regeltjes’ waar jij je ook niet aan houd,
  houd ik mij ook niet aaan !
  Haha deze post is echt heeeeeeeeeel herkenbaaar!

 37. Ik gooi mascara’s wel na 2 maanden weg maar dat komt ook omdat ik er gevoelige ogen van krijg. Make-up haal ik er 9 van de 10 keer wel af savonds dus ik denk dat ik me nog redelijk goed houd aan de regeltjes :d

 38. Ik denk dat mijn grote beauty overtreding is dat ik mijn haar niet elke dag kam. En de grap is juist als ik het niet niet kam zeggen mensen vaak , wat zit je haar toch leuk:)

 39. haha, ik gooi ook nooit na 3 maanden een mascara weg, sommige heb ik al 2 jaar ofzo en die doen het nog prima, dus dan vind ik dat gewoon zo zonde;)

 40. Ik denk dat dat over makeup er ’s avonds af halen er ook heel erg aan ligt hoeveel makeup je gebruikt. Ja, als je een laag foundation en weet ik veel wat nog meer gebruikt lijkt het me logisch dat het dan fijner is. Maar als je, zoals ik, alleen een eyeliner, een beetje blush en een beetje lippenstift gebruikt (wat er toch al vanzelf af gaat gedurende de dag), dan is het denk ik niet zo’n probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *