Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hotspot: Vapiano

 photo Vapiano9_zps29605b97.png

Ik had er wel eens van gehoord, maar ik wist eigenlijk niet zo goed wat het was, ja een restaurantje dacht ik. Van de week was ik in Amsterdam en toevallig was een vriendin er ook en moesten we rond dezelfde tijd terug naar Zwolle. We besloten samen te eten voordat we de trein pakten naar huis. Ze stelde de Vapiano voor, omdat je hier heel goed kon eten, scheen. Ik had er wel eens van gehoord en was eigenlijk wel benieuwd! Om een uurtje of half 7 schoven aan in een bomvol Vapiano!

 photo Vapiano4_zps8d290dd2.png

Vapiano heeft een vijftal filialen in Nederland en in Amsterdam zitten er twee. We kozen het filiaal dat vlakbij bij het centraal station lag om hier wat te gaan eten. Onderaan het artikel vertel ik alle adressen van de Vapiano restaurants in Nederland. Ik wist helemaal niet wat ik van dit restaurant moest verwachten maar we werden vriendelijk begroet en kregen meteen een pasje in onze handen gedrukt, huh? Ze vertelde ons dat je een eigen pasje krijgt en daar alle bestellingen op kan laten plaatsen. Ik snapte het eigenlijk niet zo goed, maar dit restaurant heeft geen tafelpersoneel, je moet alles zelf ophalen en daarna scan je je pasje en kan bij het verlaten van het pand betalen! Wat een grappig en leuk concept!

 photo Vapiano1_zpsa873567f.png

Beneden zijn een aantal tafeltjes en een groot terras, maar dat was helemaal leeg omdat het al donker was en vrij koud. Ik had geen idee hoe groot het was maar eenmaal boven gekomen zat het tjokvol en hadden we geluk dat er nog een tafeltje vrij was. Bij Vapiano moet je een beetje een Julia’s Deluxe denken en de service van wokken. Een Italiaans wokrestaurant dus eigenlijk, want je moet hier ook je eigen drinken en eten ophalen. Schijnbaar is het een succesvolle formule want het is echt heel erg druk.

 photo Vapiano_zpsfb00acf2.png

Bij de balie’s kan je verschillende menu kaarten halen. Je kan kiezen voor pasta, pizza of anti-pasta en natuurlijk verschillende voor- en nagerechten! De keuze vind ik vrij uitgebreid en het is helemaal niet zo gek duur. Volgens mij is het duurste € 8,50 wat je voor een gerecht betaald. Eenmaal gekozen konden we naar de balie om ons voorgerecht te bestellen, niet echt heel gezellig want een moet het ophalen en de andere blijft bij de spullen. Maar na een minuutje of twee hadden we ons voorgerecht, dat was echt ontzettend snel! En alles wordt vers gemaakt voor je neus. Natuurlijk was de soep al warm en het vlees van de carpaccio lag al op een bord.

 photo Vapiano3_zps60de55ca.png

Kim bestelde een kleine tomaten soep met brood vooraf die goed smaakte, maar niet bijzonder.

 photo Vapiano2_zpsea9ec912.png

Ik bestelde een carpaccio omdat ik daar heel veel zin in had. Ik vond hem alleen niet zo geslaagd, helaas zat er heel veel – knoflook, waarom? – saus op die heel overheersend was en ik niks meer van het vlees proefde. Maar nadat een beetje weg te hebben geschraapt smaakte het echt heerlijk! De groentes en saus worden er daarna vers opgelegd.

 photo Vapiano7_zps452cb392.png

Op naar het hoofdgerecht, het is vrij druk rond etenstijd dus je moet een geruime tijd in de rij staan om te wachten tot je aan de beurt bent. Maar het eten wordt wel vers voor je neus bereid. Wij kozen samen voor een pizza en ik stond denk ik een kleine 10 minuten in de rij toen ik kon bestellen. Voor elke ‘categorie’ heb je een andere balie, zoals je kan zien.

 photo Vapiano5_zps51471a27.png

Na het bestellen kreeg ik een pieper mee naar de tafel, omdat de pizza’s vers gemaakt en bereid worden duurt het wel even voordat het klaar is. Als de lichtjes gaan branden en hij gaat trillen is de bestelling klaar! Dit duurde denk ik 20 minuten, ondertussen bestelden we nog een drankje en kletsten op onze comfy stoelen.

 photo Vapiano6_zpscd41a56b.png

Hmm een pizza met droge ham, mozzarella en parmezaanse kaas! De pizza heeft een prima formaat waarna je zeker vol zit, we konden geen toetje meer op!

 photo Vapiano8_zps8e78a7a0.png

Toetjes en de bar waar je het drinken kan halen! Ik vond de Vapiano zeker een aanraden om even wat te eten. Romantisch met je vriend uit eten gaan zal ik hier niet doen, maar ik vind het zeker even een aanrader om even wat te eten na het shoppen of werken. Je kan hier lekker rustig zitten en kletsen. Je moet wel zelf je eten en drinken ophalen maar dat heeft ook wel weer zijn charme. Het is in ieder geval een stuk leuker dan de McDonalds en voor € 21,- had ik twee drankjes een voorgerecht en een pizza! Vapiano heeft vijf verschillende filialen in Nederland. Je kan zie hier vinden:

Amsterdam, Oosterdokskade 145 – vlakbij centraal station –
Amsterdam, Amstelstraat 2-4
Den Haag, Buitenhof 45-51
Rotterdam, Plaza 24
Rotterdam, Binnenrotte 140-148

Hebben jullie wel eens bij Vapiano gegeten en wat vinden jullie van het eten en concept? Ik kom zeker nog een keer terug!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Jammer dat de voorgerechtjes een beetje minder waren maar die pizza ziet er zeker goed uit! En inderdaad voor even een snel hapje eten lijkt me dit hartstikke lekker!

  2. Ik vind het helemaal niets om eerlijk te zijn. Misschien voor een snelle hap, maar ik zou hier zeker niet rustig gaan eten met vrienden, mijn vriend of mijn familie. Vind het een beetje een vreetschuur om eerlijk te zijn.

  3. Lijkt mij zeker een leuke plek om eens te gaan lunchen, toch zoek ik voor een diner toch echt iets rustigers dan dat ik in een rij moet gaan staan, dat doe ik wel bij een woktent. De pizza ziet er trouwens wel erg lekker uit. xxx Lucinda

  4. Oh grappig, wij hebben hier ook een Vapiano in Lausanne :-) We gaan er vaak eten, heerlijke en grote pizza’s, hmmm! En ik neem altijd hetzelfde dessert, de Death By Chocolate taart :-)

  5. Ik ben ook ooit bij Vapiano in Amsterdam gaan eten. Ik vond het op zich wel leuk, maar geen geweldige ervaring. Prettig wanneer je even “snel” wat wilt eten maar geen verging voor een avondje gezellig tafelen.

  6. Ja ik ben in meerdere Vapiano’s geweest. Het is geen plek waar ik met een grote groep zou gaan eten ivm het wachten in de rijen en dat het eten dan echt niet tegeljkertijd klaar is. Maar het is wel gezond en vers bereid, als je de juiste gerechten kiest in ieder geval. En het smaakt goed, maar voor een avondje tafelen ben je niet aan het juiste adres.

  7. Ik ben er een paar keer geweest in Essen, Duitsland. We gaan daar wel eens eten met een groep vriendinnen na een lange dag shoppen. Alle gerechten zijn heerlijk en super snel klaar. En ook nog voor een leuke prijs. Het concept vind ik ideaal. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *