Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Hotspot: Parc Broekhuizen

Een paar weken geleden mocht ik het in Nederland nieuwe skincare merk Simple testen in een prachtig kasteel, Parc Broekhuizen. Ik kreeg er zoveel vragen en opmerkingen over dat ik daarom maar heb besloten er een artikel over te maken. De accommodatie is echt prachtig, luxe en overtreft al je verwachtingen. De hele ervaring van Parc Broekhuizen hebben wij met open mond mogen ervaren.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Ik had natuurlijk al eventjes op internet gespied en het was prachtig, een kasteel midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug dat omgetoverd is naar een prachtig hotel en restaurant met alle luxe die een mens wil. Het landgoed stamt al uit 1408 en heeft daarom een rijke historie. Helaas heeft een brand in 1906 voor een grote verwoesting gezorgd maar is daarna wel weer opgebouwd. Daarna heeft het landgoed verschillende functies gehad zoals huisvesting van een rijke koopman tot aan het Rijksinstituut voor Natuurbeheer.

Als je komt aanrijden is het al prachtig, door de bossen zie je het kasteel al staan. Het natuur gebeid rondom en in het landgoed is ook prachtig en daarom zeer geschikt voor een lekkere wandeling en natuurlijk een foto, want dit ziet er prachtig uit toch?

Het hoofdgebouw (er is ook nog een Koetshuis en een Oranjerie) heeft prachtige en zeer luxe suites, helaas konden we daar niet bij vanwege een merk dat het pand had afgehuurd voor een fotoshoot. Maar de foto’s op de site zijn jaloersmakend mooi. In het hoofdgebouw vind je trouwens ook de bar en het restaurant waar je fantastisch kunt eten, maar daar zometeen meer over!

Hotspot: Parc Broekhuizen

Hotspot: Parc Broekhuizen

Hotspot: Parc Broekhuizen

Omdat het hele hoofdgebouw afgehuurd was door een merk konden wij verblijven in het vernieuwde Koetshuis dat naast het hoofdgebouw ligt. Wij waren één van de eerste gasten hier en het doet echt niet onder voor de luxe suites in het hoofdgebouw. We hadden een prachtige royale kamer dat van alle gemakken voorzien was. Een heerlijk bed dat fantastisch sliep, heerlijke banken en stoelen, een handige TV met onder andere Netflix, een prachtig uitzicht en een goed gevulde minibar en lekkers wat erbij zit als je deze kamer boekt.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Het enige echte verschil is de badkamer, deze heeft helaas geen bad maar de heerlijk regendouche maakte heel veel goed. Ik heb in geen tijden zo heerlijk gedoucht en de luxe Aesop producten maken ook heel veel goed die standaard in de kamers staan. We hebben echt met volle teugen van deze kamer genoten, de omgeving met heerlijke wandelingen, want jongens wat is het hier mooi!

Hotspot: Parc Broekhuizen

Wellicht kennen sommigen van jullie Parc Broekhuizen al, dat komt waarschijnlijk door het diner wat ze daar aanbieden. Voor € 74,00 per persoon kun je namelijk van een heerlijk 6-gangen diner genieten met ook nog eens twee amuses. Nou moet ik zeggen dat ik hier – dacht ik – nooit zo een fan van was. Maar ik vond het echt heel erg bijzonder, lekker en heel smaakvol. Volgens mij hebben ze hier trouwens wel een vast menu dat niet zo vaak wisselt dus mocht je komen krijg je ook dit.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Deze amuse was ook echt heerlijk, nacho chips met pulled pork en in het schaaltje weet ik helaas niet meer uit mijn hoofd was het was.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Gang 1: forel, bbq little gem, venkel en appel.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Gang 2: langoustine, rode biet, waterkers en oer wortel.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Gang 3: rode mul, courgette, tomaat en citrus.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Gang vier: runderlende, aardpeer, bataat en prei.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Gang vijf: cantaloupe meloen, grapefruit en moerasspirea.

Hotspot: Parc Broekhuizen

Gang zes: kers, amandel en dragon.

Hotspot: Parc Broekhuizen

En het eten was lékker! Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik er een beetje tegenop zag. Ik lust namelijk wel alles, maar ik ben echt een ‘wat de boer niet kent dat vreet die niet’. En laat ik hier nou net alles te eten krijgen wat ik nog nooit heb gehad. Ik ben ook niet zo een fan van exotisch eten dus liep er niet echt warm voor. Maar de ervaring vond ik geweldig en het eten was bijzonder goed. We hebben hier echt uren getafeld en heerlijk genoten. Trouwens niet alleen van het eten, ook van de aankleding, want ziet het er niet geweldig uit? En het uitzicht vanaf het restaurant over het meer en het natuurgebied is ook sprookjesachtig mooi!

Hotspot: Parc Broekhuizen

En wat dachten jullie van de bar, ziet die er ook niet geweldig uit? Die fluwelen stoelen, de gouden accessoires en gave planten maken het helemaal af. Kan ik het meenemen naar huis?

Hotspot: Parc Broekhuizen

Oja en het ontbijt dat je krijgt is ook echt geweldig. Het is een klein buffet (er zijn natuurlijk ook maar een paar kamers) maar het buffet is meer dan compleet. Je kunt kiezen uit heerlijk vers brood, verse sappen, koffie, thee, luxe vleeswaren en fruit. Of wat dacht je van een weckpot met yoghurt die je kunt vullen met eigengemaakte granola in verschillende smaken. Het is hier echt een feestje.

Had ik trouwens ook al verteld dat je een kaart krijgt waarvan je één warm ontbijt gerecht mag kiezen? Van heerlijke American pancakes tot gepocheerde eieren aan toe, het was fantastisch! Het personeel is trouwens ook super lief, vriendelijk en behulpzaam, erg fijn!

Hotspot: Parc Broekhuizen

Ik heb me even niet Aranka gevoeld, maar een luxe gast die tot in de puntjes toe verwend en verzorgd is hier. Je kunt hier echt genieten en tot rust komen. Het zal je aan niets ontbreken en het is echt een hele belevenis. Heb je iets bijzonders te vieren of wil je jezelf echt eens goed verwennen, ga dan naar Parc Broekhuizen. De prijzen zijn niet goedkoop, de goedkoopste kamer kost € 179,00 (inclusief ontbijt en minibar) en het diner is dus € 74,00 per persoon zonder drank. Maar voor dat geld heb je wel een hele bijzondere ervaring. Ik zou zeker hier een keer teruggaan, je krijgt namelijk zeker waar voor je geld. Wil je meer informatie over Parc Broekhuizen of reserveren, dan kan dat via de website.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Oh my, wat ziet dit er geweldig uit, super leuk dat je hier een apart artikel van gemaakt heb. Dit ga ik onthouden, want hier zou ik ook wel eens een nachtje willen doorbrengen. Ik vind het er allemaal zo sprookjesachtig uitzien. Bedankt voor de tip.

  2. Wij wonen vlakbij en hebben er nu een keer gegeten. We (mijn man en ik) kregen toen ook een rondleiding van de eigenaar door het hoofdgebouw: prachtig! Het eten is ook echt een aanrader. Leuk om nu ook het koetshuis van binnen te zien. We willen zeker een keer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *