Hotspot: Amsterdam Foodhallen

 photo Amsterdam Foodhallen2_zps63wavq25.png

De grote foodhal in Rotterdam is helemaal hot en happening, maar wisten jullie ook dat er in Amsterdam foodhallen zijn? Samen met Charlotte besloten we hier gezellig een middag door te brengen, dingen te proeven, te kletsen en te genieten van de sfeer. Ik neem jullie vandaag mee naar de Amsterdam Foodhallen!

 photo Amsterdam Foodhallen_zps33ckviuz.png

Ik had er wel eens van gehoord maar was er eigenlijk nog nooit geweest, de Foodhallen in Amsterdam. Charlotte vertelde dat het vlakbij onze locatie van het event was en dat we hier wel heen konden gaan. Beiden waren we hier nog nooit eerder geweest maar wel ontzettend nieuwsgierig. Hongerig liepen we vanaf de tram naar de Foodhallen die je aan het Bellamyplein 51 vindt in Amsterdam West. Makkelijk bereikbaar met de tram 13 of 17.

 photo Amsterdam Foodhallen1_zps6jbbg4in.png

Toen we de kale entree binnen kwamen van de Hallen vroeg ik me af of we wel goed zagen, het zag er vrij kaal en uitgestorven uit. Ik moet je eerlijk toegeven dat de Hallen zelf niet echt iets uitstralen en je naar binnen lokken. Echt zonde want als je in de lange gang Foodhallen op een deur ziet staan gaat er een hele andere wereld voor je open.

 photo Amsterdam Foodhallen2_zps63wavq25.png

Je komt in een grote hal uit met allemaal verschillende soorten eettentjes waar je de lekkerste dingen kan eten en proeven. Je kan het zo gek niet verzinnen en je kan het er wel krijgen. Uit alle culturen is er wel een tentje aanwezig, vegetarisch of niet, je vind er echt genoeg lekkere dingen.

 photo Amsterdam Foodhallen3_zps6mu1o4li.png

 photo Amsterdam Foodhallen4_zpshntcxrvu.png

 photo Amsterdam Foodhallen5_zps1wvcsr7n.png

Allemaal verschillende soorten restaurantjes met de lekkerste dingen. Ik moet er wel bij zeggen dat je hier niet heen moet gaan voor een goedkope lunch, want het is allemaal vrij prijzig. Niet onbetaalbaar, maar zeker niet goedkoop. Je slaat zo een paar tientjes kapot als je lekker wat dingen wilt proeven of eten. Maar ik moet dan wel zeggen dat je echt hele lekkere dingen krijgt, tenminste wat ik heb gehad.

 photo Amsterdam Foodhallen6_zps7qzlvsup.png

 photo Amsterdam Foodhallen7_zps7nskrwtf.png

We begonnen met een burger van The Butcher, volgens een test één van de beste dingen die je hier kan krijgen. Ik rekende bijna 10 euro af voor alleen een burger maar dan zie je wel meteen hoe het gemaakt wordt. Gelukkig met een echte homp goed vlees en vers belegde broodjes die ze voor onze neus klaar maakte. Ja, je krijgt wel zeker waar voor je geld.

 photo Amsterdam Foodhallen12_zpswec4djh3.png

En dit is hem dan, The Butcher with cheese, heerlijk! Je krijgt hem in een papiertje mee en dan kan je ergens in de zaal plaatsnemen. Het is best een leuk concept, er staan overal lange tafels waardoor je al snel naast iemand anders komt te zitten die je niet kent. Misschien een beetje een ongemakkelijk idee, maar het heeft ook wel iets.

 photo Amsterdam Foodhallen14_zpstsahmtnl.png

Wij waren er op dinsdagmiddag en het was gezellig druk, vrijwel alles wat bezet maar we hadden geen moeite om een plekje te vinden om rustig ons eten op te eten. Ik weet niet hoe het is op andere dagen maar wij vonden het goed te doen en de sfeer was erg gezellig.

 photo Amsterdam Foodhallen8_zpsldlffedx.png

 photo Amsterdam Foodhallen9_zpsuqxhaoxu.png

Na een hamburger besloten we nog naar de Ballenbar te gaan, deze scheen ook erg goed te zijn. Ik bestelde 3 bitterballen met een rundvlees, kalfs en chorizo vulling. Niet heel goedkoop want ik betaalde voor deze drie balletje bijna vier euro maar ze waren het wel waard. Vooral de bal met chorizo was echt ontzettend lekker! Charlotte had ballen met truffel en die schenen ook ontzettend lekker te zijn – maar ook een stukje duurder -.

 photo Amsterdam Foodhallen10_zps4jncbuip.png

Na heel wat geklets hadden we toch nog zin in iets nieuws, Charlotte ging voor de patat en ik voor een frozen yoghurt. Ik had dat nog nooit gehad en hoorde altijd iedereen erover dat het zo lekker is. Tijd om het uit te proberen. Ik koos voor marshmellow’s, chocolade balletjes en aardbei. De combinatie was geslaagd en ik vond het echt heerlijk, ook zeker een aanrader.

 photo Amsterdam Foodhallen11_zpssfrhuoo7.png

Openingstijden Amsterdam Foodhallen

De foodhallen zijn elke dag van de week geopend. Op zondag tot en met woensdag van 11.00 tot 20.00 uur en van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot en met 21.00 uur. Je kunt er dus elke dag je lunch of avondeten scoren. De Amsterdam Foodhallen zijn te vinden in Amsterdam West op het Bellamyplein 51. Ik zeg, als je in de buurt bent, zeker even langsgaan!

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Diolifestyle
  7 maart 2015 at 15:33

  Ziet er tof uit! Hier wil ik zeker nog een keertje naar toe!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  7 maart 2015 at 15:50

  De markthal in Rotterdam vind ik super leuk, ik ben echt benieuwd naar deze foodhallen, overal lekker eten!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Corinne
  7 maart 2015 at 16:14

  Ziet er leuk uit. Ik ben er nog nooit geweest en ik had er ook nog nooit van gehoord. Jammer dat het zo duur was.

 • Reply
  Kelly
  7 maart 2015 at 16:21

  Wat leuk zeg, dit kende ik nog niet eens!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  7 maart 2015 at 16:25

  Wat een leuk verslag! Ik ben laatst in de Markthal geweest, dat was ook heel geslaagd.

 • Reply
  Eline
  7 maart 2015 at 18:32

  Het ziet er echt super leuk uit. Ik wist helemaal niet dat er ook een in amsterdam was. Als ik er een keertje ben ga ik zeker even kijken, want die burger ziet er heel lekker uit ^^

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 maart 2015 at 18:59

  Ik wil er al eeuwen eens naartoe!

 • Reply
  Kirsty
  7 maart 2015 at 19:22

  Ziet er erg leuk uit! Ik zou hier wel een keer heen willen, ben altijd erg nieuwsgierig naar eten dat ik nog niet ken!

 • Reply
  chucky1012
  7 maart 2015 at 19:27

  Dat ziet er zo gezellig uit!
  Als ik een keer daar in de buurt ben zal ik zeker een keer langs gaan om er heerlijk te eten.

 • Reply
  Liza
  7 maart 2015 at 19:30

  Het ziet er prachtig uit daarbinnen. Gezellig knus.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  7 maart 2015 at 20:12

  Daar ga ik langs als ik de volgende keer in Amsterdam ben :p

 • Reply
  Lesley
  7 maart 2015 at 22:03

  Ziet er leuk uit!! Kom regelmatig in de markthal en ben ook erg benieuwd naar de foodhallen in Amsterdam. Leuk dat je ons een kijkje geeft daar. Ik moet zeggen prijzen zijn inderdaad aan de hoge kant

 • Reply
  chantal
  8 maart 2015 at 07:16

  Jeetje, dat is best betaald. Concept is wel heel leuk maar denk dat ik dan net zo lief in een klein restaurantje wat eet.

 • Reply
  Margot
  8 maart 2015 at 10:37

  Ja ik ben ook fan! Ik was er gister toevallig nog.

 • Reply
  Shaz
  8 maart 2015 at 12:07

  Ik wist nog niet eens zoiets in Amsterdam was. Ik wil dit zeker een keertje bezoeken.

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  8 maart 2015 at 19:49

  Lijkt me super leuk! Ik wil er echt eens heen!

 • Reply
  me
  8 maart 2015 at 20:05

  Leuk maar inderdaad niet iets waar je zomaar even naar binnen stapt voor een broodje, ik in ieder geval niet met die prijzen hahaha.

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMua
  8 maart 2015 at 22:21

  Wat leuk! Ik wist helemaal niet dat er in Amsterdam foodhallen zijn

  XO

 • Reply
  Nicole
  10 maart 2015 at 14:10

  Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er wel leuk uit. Wel jammer dat het best prijzig is.

 • Reply
  Simone
  11 maart 2015 at 15:34

  Oooh, zoveel honger nu! Klinkt echt heerlijk.

 • Laat een reactie achter