Search
Close this search box.

Hotspot: Amsterdam Foodhallen

 photo Amsterdam Foodhallen2_zps63wavq25.png

De grote foodhal in Rotterdam is helemaal hot en happening, maar wisten jullie ook dat er in Amsterdam foodhallen zijn? Samen met Charlotte besloten we hier gezellig een middag door te brengen, dingen te proeven, te kletsen en te genieten van de sfeer. Ik neem jullie vandaag mee naar de Amsterdam Foodhallen!

 photo Amsterdam Foodhallen_zps33ckviuz.png

Ik had er wel eens van gehoord maar was er eigenlijk nog nooit geweest, de Foodhallen in Amsterdam. Charlotte vertelde dat het vlakbij onze locatie van het event was en dat we hier wel heen konden gaan. Beiden waren we hier nog nooit eerder geweest maar wel ontzettend nieuwsgierig. Hongerig liepen we vanaf de tram naar de Foodhallen die je aan het Bellamyplein 51 vindt in Amsterdam West. Makkelijk bereikbaar met de tram 13 of 17.

 photo Amsterdam Foodhallen1_zps6jbbg4in.png

Toen we de kale entree binnen kwamen van de Hallen vroeg ik me af of we wel goed zagen, het zag er vrij kaal en uitgestorven uit. Ik moet je eerlijk toegeven dat de Hallen zelf niet echt iets uitstralen en je naar binnen lokken. Echt zonde want als je in de lange gang Foodhallen op een deur ziet staan gaat er een hele andere wereld voor je open.

 photo Amsterdam Foodhallen2_zps63wavq25.png

Je komt in een grote hal uit met allemaal verschillende soorten eettentjes waar je de lekkerste dingen kan eten en proeven. Je kan het zo gek niet verzinnen en je kan het er wel krijgen. Uit alle culturen is er wel een tentje aanwezig, vegetarisch of niet, je vind er echt genoeg lekkere dingen.

 photo Amsterdam Foodhallen3_zps6mu1o4li.png

 photo Amsterdam Foodhallen4_zpshntcxrvu.png

 photo Amsterdam Foodhallen5_zps1wvcsr7n.png

Allemaal verschillende soorten restaurantjes met de lekkerste dingen. Ik moet er wel bij zeggen dat je hier niet heen moet gaan voor een goedkope lunch, want het is allemaal vrij prijzig. Niet onbetaalbaar, maar zeker niet goedkoop. Je slaat zo een paar tientjes kapot als je lekker wat dingen wilt proeven of eten. Maar ik moet dan wel zeggen dat je echt hele lekkere dingen krijgt, tenminste wat ik heb gehad.

 photo Amsterdam Foodhallen6_zps7qzlvsup.png

 photo Amsterdam Foodhallen7_zps7nskrwtf.png

We begonnen met een burger van The Butcher, volgens een test één van de beste dingen die je hier kan krijgen. Ik rekende bijna 10 euro af voor alleen een burger maar dan zie je wel meteen hoe het gemaakt wordt. Gelukkig met een echte homp goed vlees en vers belegde broodjes die ze voor onze neus klaar maakte. Ja, je krijgt wel zeker waar voor je geld.

 photo Amsterdam Foodhallen12_zpswec4djh3.png

En dit is hem dan, The Butcher with cheese, heerlijk! Je krijgt hem in een papiertje mee en dan kan je ergens in de zaal plaatsnemen. Het is best een leuk concept, er staan overal lange tafels waardoor je al snel naast iemand anders komt te zitten die je niet kent. Misschien een beetje een ongemakkelijk idee, maar het heeft ook wel iets.

 photo Amsterdam Foodhallen14_zpstsahmtnl.png

Wij waren er op dinsdagmiddag en het was gezellig druk, vrijwel alles wat bezet maar we hadden geen moeite om een plekje te vinden om rustig ons eten op te eten. Ik weet niet hoe het is op andere dagen maar wij vonden het goed te doen en de sfeer was erg gezellig.

 photo Amsterdam Foodhallen8_zpsldlffedx.png

 photo Amsterdam Foodhallen9_zpsuqxhaoxu.png

Na een hamburger besloten we nog naar de Ballenbar te gaan, deze scheen ook erg goed te zijn. Ik bestelde 3 bitterballen met een rundvlees, kalfs en chorizo vulling. Niet heel goedkoop want ik betaalde voor deze drie balletje bijna vier euro maar ze waren het wel waard. Vooral de bal met chorizo was echt ontzettend lekker! Charlotte had ballen met truffel en die schenen ook ontzettend lekker te zijn – maar ook een stukje duurder -.

 photo Amsterdam Foodhallen10_zps4jncbuip.png

Na heel wat geklets hadden we toch nog zin in iets nieuws, Charlotte ging voor de patat en ik voor een frozen yoghurt. Ik had dat nog nooit gehad en hoorde altijd iedereen erover dat het zo lekker is. Tijd om het uit te proberen. Ik koos voor marshmellow’s, chocolade balletjes en aardbei. De combinatie was geslaagd en ik vond het echt heerlijk, ook zeker een aanrader.

 photo Amsterdam Foodhallen11_zpssfrhuoo7.png

Openingstijden Amsterdam Foodhallen

De foodhallen zijn elke dag van de week geopend. Op zondag tot en met woensdag van 11.00 tot 20.00 uur en van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot en met 21.00 uur. Je kunt er dus elke dag je lunch of avondeten scoren. De Amsterdam Foodhallen zijn te vinden in Amsterdam West op het Bellamyplein 51. Ik zeg, als je in de buurt bent, zeker even langsgaan!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

  1. Ziet er leuk uit. Ik ben er nog nooit geweest en ik had er ook nog nooit van gehoord. Jammer dat het zo duur was.

  2. Het ziet er echt super leuk uit. Ik wist helemaal niet dat er ook een in amsterdam was. Als ik er een keertje ben ga ik zeker even kijken, want die burger ziet er heel lekker uit ^^

  3. Ziet er erg leuk uit! Ik zou hier wel een keer heen willen, ben altijd erg nieuwsgierig naar eten dat ik nog niet ken!

  4. Ziet er leuk uit!! Kom regelmatig in de markthal en ben ook erg benieuwd naar de foodhallen in Amsterdam. Leuk dat je ons een kijkje geeft daar. Ik moet zeggen prijzen zijn inderdaad aan de hoge kant

  5. Jeetje, dat is best betaald. Concept is wel heel leuk maar denk dat ik dan net zo lief in een klein restaurantje wat eet.

  6. Leuk maar inderdaad niet iets waar je zomaar even naar binnen stapt voor een broodje, ik in ieder geval niet met die prijzen hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *