Zoek
Sluit dit zoekvak.

Home made beautyproducten

Het is zondag dus tijd voor ontspanning, mocht je niet de wereld aan beautyproducten thuis hebben liggen kan dit misschien wel een handig artikel zijn! Je kunt namelijk heel makkelijk zelf een beautyproduct maken met producten die je vast wel in huis hebt liggen. Tijd voor wat ontspanning en vermaak dus! Zin in een lekkere zelfgemaakte scrub, masker of een leuke lipgloss? Je kan het allemaal heel makkelijk zelf maken door middel van deze handige DIY tips!

Oogmasker:

– Twee zakjes thee (bij voorkeur kamille thee)
– Lauw water om de theezakjes in op te warmen

Dompel de zakjes even in het water en laat ze een beetje uitlekken en leg ze op je ogen voor ongeveer 10 minuutjes en de zwelling trekt zo weg!

Lipscrub:

– Suiker
– Honing
– Olie
– Eventueel een tandenborstel

Neem een klein bakje en doe daar een eetlepel suiker in, een theelepel honing en een scheutje olie. Mix dit allemaal tot een geheel en als het goed is heb je dan een lekkere scrub voor op je lippen. Is hij nog niet vloeibaar genoeg? Doe er dan nog wat olie en/of honing bij. Mocht je het niet prettig vinden om met je vingers je lippen te scrubben kan je de scrub ook op een tandenborstel doen en daarmee zachtjes je lippen scrubben.

Scrub:

– Grove suiker (Euroshopper suiker is grof) of zout
– Verzorgende oliën
– Olie

Neem een kom of pot en vul deze met zout of suiker. Voeg hierbij je verzorgende oliën aan toe, bij de Tuinen kan je heel veel verzorgende oliën vinden. Voeg nog wat olijfolie (of andere olie) aan het product toe zodat het een beetje vloeibaar wordt (let op niet te vloeibaar) mix het goed voor elkaar heen en klaar is je scrub!

Lippenbalsem:

– Kaars
– Lepel
– Oogschaduw
– Vaseline
– Bakje

Zoek een kleur oogschaduw uit waar jij graag een kleur lippenbalsem van wilt hebben. Pak een lepel en doe daar wat vaseline in en hou het boven de kaars zodat het gaat smelten. Als het gesmolten is doe je het in het bakje en voeg je een beetje oogschaduw aan de gesmolten vaseline toe en roer je dit door. Zet het even in de koelkast om weer hard te worden en klaar is je lippenbalsem!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

  1. Oh, altijd leuk zulke simpele dingen! Voor een herfstige zondag als vandaag zijn ze perfect, gewoon wanneer je niets weet te doen! Ik ken deze allemaal al, hihi. Lipbalsem maak ik zelf altijd anders, met bijenwas en iets van cacaoboter (evt. aroma) en die dan smelten. Dat voed veel beter dan vaseline, maar jammer genoeg zijn bijenwas en cacaoboter duurder + moeilijker te krijgen. :(

  2. Had een keer lippenbalsem gemaakt maar dan gekleurd met voedingskleurstof.. Dat kan dus niet, haha! Dat zinkt in bubbeltjes naar beneden :p. Met oogschaduw werkt waarschijnlijk een stuk beter! Of misschien met een blush? Leuke tips!

  3. Een kamillethee masker is heerlijk! Meestal laat ik ze ook op mijn ogen inwerken, waarna ik de zakjes stuk maak en er een honing/kamille/mint maskertje van maak. Aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *