Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Jullie weten allemaal dat ik een vette huid heb en op dit moment is het echt best wel erg, denk dat dat te maken heeft met het weer. Ik liep laatst door het winkelcentrum en zag dat Holland & Barrett een leuke actie had op gezichtsmaskers. Aangezien ik me een beetje verveelde ging ik uitgebreid bij de maskers kijken en besloot dit Groene Klei Masker mee te nemen. Ik weet dat kleimaskers goed zijn voor een vette huid en deze bevat ook nog eens tea tree olie.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Volgen jullie mij al op Instagram?

Het groene kleimasker is zo te zien een erg populair masker van de Tuinen. Ik ga even naar de website om wat meer achtergrond informatie over het product op te zoeken en zie dat hij heel veel positieve reviews krijgt. Niet gek is dus dat het masker in een kleine verpakking van 100 ml te koop is, maar ook in een grote verpakking van 200 ml. Dit groene masker is wel het heftigste masker wat echt voor een vette en onzuivere huid bedoeld is. Ze hebben nog drie andere kleimaskers die wat milder voor de huid zijn.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Het masker zit in een simpele tube die er niet meteen heel erg boeiend uitziet. De tube vind ik wel handig in gebruik, je kunt er makkelijk in knijpen zodat het product er gedoseerd uitkomt en het heeft een grote opening. En omdat deze verpakking niet zo groot is kun je hem ook heel erg makkelijk opbergen of ergens neerzetten.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Het masker is blijkbaar vernieuwd een tijdje geleden en heeft een betere werking gekregen. De nieuwe groene klei is een stuk fijner en bij groene klei geldt hoe fijner de korrel hoe effectiever de werking. Omdat ze de structuur van het masker hetzelfde wilde houden is er bentoniet aan toegevoegd. Dit is een 100% natuurlijke klei dat een verdikkingsmiddel is en het geeft het masker een gladde structuur waardoor het gemakkelijk aan te brengen is. Ook absorbeert bentoniet het overtollig talg en vuil van de huid, het heeft een zuiverende en kalmerende werking. Daarnaast is er natuurlijk ook nog tea tree olie en lavendelolie aan het masker toegevoegd om het nog intensiever te maken.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Ingrediënten:

Aqua, Montmorillonite, Kaolin, Glyceryl Stearate, Sodium Cetearyl, Sulfate, Phenoxyethanol, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Lavandula Hybrida Oil, Ethylhexyglycerin, Citric Acid, Linalool.

De ingrediënten zien er eigenlijk heel erg goed uit. Ik zie vrij weinig ingredienten en helemaal geen gekke dingen. De tea tree en de lavendel olie staan wel achteraan maar dat was ook als toevoeging toegevoegd dus dat vind ik niet gek. Het masker bevat geen parfum maar ruikt wel vrij sterk naar tea tree en klei. Het product bevat trouwens ook geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, siliconen, parfum en kleurstoffen, ook heel erg fijn om te weten!

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Het masker smeert inderdaad heel erg makkelijk uit en dat verbaast mij meteen. Normaal zijn kleimaskers wat dikker en smeren ze niet echt lekker uit, deze juist wel, alsof het room is dat je op je gezicht smeert. Het masker voelt lekker koel aan en begint meteen met indrogen. Na 10 tot 15 minuten is het masker droog en kun je het met lauw water afspoelen. Ik vind de geur van het masker echt ontzettend lekker omdat het naar tea tree ruikt, maar daar moet je natuurlijk wel van houden.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Mijn gezicht voor het aanbrengen van het masker. Het is wat rood en vooral erg vettig.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Het masker net na het aanbrengen.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Het masker als het na 15 minuten helemaal opgedroogd is. Grappig om te zien is dat het ‘nat’ is gebleven rondom mijn mee-eters en puistjes. Het masker trekt namelijk het vet uit mijn poriën en blijft daarom wat ‘nattig’. Het is trouwens wel een heftig masker waar je met een gevoelige huid niet aan moet beginnen. Ik heb absoluut geen gevoelige huid maar voelde het wel tintelen en toen ik het net opsmeerde vooral.

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

En mijn huid na het masker. Echt verschil zie je niet, behalve dat het iets minder rood is en ontzetten ‘droog’ voor mijn doen. Wel in de goede zin trouwens, het is niet zo droog dat het trekt maar er zit gewoon geen vette laag over mijn huid heen en dat is prettig. Mijn huid voelt na het masker heerlijk zacht en comfortabel aan en ik merk dat het de dagen na het masker ook een stuk minder vet is. Ik ben echt positief verrast, zo zie je maar weer dat een impulsaankoop een succes kan zijn!

Holland & Barrett (De Tuinen) Groene Klei Masker

Ik heb het masker bij Holland & Barrett gekocht wat voorheen de Tuinen was. Ze hebben nu ook een hele leuke actie dat alle gezichtsmaskers met 50% korting zijn en van die aanbieding heb ik natuurlijk ook gebruik gemaakt. Leuk om zo eens een masker voor niet al te veel geld te proberen! Ik kocht dit masker voor € 4,69 en normaal kost hij € 9,39 per stuk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. hoi, leuk blogstukje, wist je dit al ?
    ingrediënten die goed zijn voor een vettere huid;stoffen als zoethoutwortelextract (glycyrrhizia glabra) en green tea, maar ook papaya, quercitin en beta glucan. Vitamine C & niacinamide dat onder andere talgregulerend werkt…succes ermee, fijne dag ook doei doei

  2. Ik gebruik deze nu al 1.5 jaar voor mijn Mee eters etc. Heb er nu bijna geen last meer van! Ik gebruikte het eerst wekelijks en nu wanneer ik het nodig heb. Ben er super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *