Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoekbanken inspiratie voor in de woonkamer

Automatische concepten

Wij hebben een prachtige hoekbank gekocht toen we nog in ons appartement woonden. Daar hadden we een balzaal van een kamer en paste daar heel goed een grote hoekbank. Helaas hebben we nu een kleinere woonkamer en past onze hoekbank niet meer zo goed (ook draait hij de verkeerde kant op). Tijd om eens naar een passend bankstel te kijken en ik deel een paar leuke interieur tips met jullie wat betreft hoekbanken.

Automatische concepten

Je hebt hoekbanken in vele soorten en maten. Wij zelf hebben nu een donker grijze hoekbank met een ronde hoek zodat je (dachten wij) daar goed normaal in kan zitten. Achteraf hebben we daar een beetje spijt van omdat we de hoek vooral gebruiken om lekker in te liggen en dat ligt toch niet zo fijn met een ronde hoek. Met verjaardagen is het wel handig dat je daar kan zitten, maar voor die twee keer per jaar is het een beetje zonde. Onze volgende hoekbank heeft dus ook een normale hoek.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Zo een soort bankstel vind ik echt geweldig, het ziet er meteen super comfortabel uit en je wil er lekker in gaan liggen. Helaas veel te groot voor onze woonkamer, maar mocht je een grote ruimte hebben waar die in past, zou ik het zeker overwegen.

Automatische concepten
Automatische concepten

De trend van leren banken is ook weer helemaal terug. Ik vind het er wel stoer en robuust uitzien, maar weet niet of ik er zelf voor zou kiezen. Ik denk dat ik toch meer van de stoffen banken ben. Maar ik denk dat als je een stoerder interieur hebt, dat het heel goed past! De bovenstaande grijze bank vind ik trouwens wel echt heel erg mooi!

Als ik zelf nu weer voor een nieuwe bank moest gaan zou ik voor een hoekbank kiezen met strakke lijnen. Danny en ik houden beiden van een redelijk strak interieur en dit soort banken passen daar perfect bij. Ik vind ze in een grijze kleur erg mooi en tijdloos. De onderste bank is misschien wat te groot voor ons, maar de bovenste zou zeker passen. En natuurlijk kun je je hoekbank ook in de gewenste maat en kleur bestellen, dus dat is ook altijd prettig.

Maar ook dit soort banken die iets minder strak zijn vind ik erg mooi, meer leefbaarheid stralen ze uit en misschien zit dit ook wel lekkerder dan zo een strakke bank, maar eens in de winkel uitproberen.

Ik ben benieuwd wat jullie voor een bank in de woonkamer hebben, is die naar wens of zoeken jullie net zoals ons ook nog een nieuwe? Mijn voorkeur gaat uit naar de wat strakkere hoekbanken en dan wel weer in het grijs, misschien wel wat lichter dan dat we nu hebben.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Wij hebben ook een hoekbank, maar de volgende keer gaan we toch voor twee losse. Dat is makkelijker inrichten. Daarnaast hebben we er een met een hocker en dat vind ik toch zo nutteloos, haha. Niemand kan daar lekker zitten omdat je geen rug- of armleuning hebt. Ziet er wel mooi uit hoor, minder massief, maar niet bepaald praktisch.

  2. Een hoekbank wilde ik wel altijd, maar heb nu gewoon een bank met zo’n lounge gedeelte. Dat lounge stuk kan ik ook veranderen van links naar rechts, net hoe het uitkomt dus. Mooiste is dat ik hem voor 3 tientjes van Marktplaats heb :)

  3. Op dit moment staat er bij mij een bruine leren 3persoons bank. Heeft jaren dienst gedaan bij mijn ouders en toen een paar jaar in de schuur staan wachten tot ie bij mij in huis mocht.
    We willen wel graag een hoekbank maar we wachten daar mee tot we onze hondjes hebben en die zindelijk zijn voordat ze onze nieuwe bank verpesten met plasjes :’)
    Daarnaast weet ik ook niet of ik dan voor leer of stof zou gaan. Leer staat heel mooi in ons stoere interieur maar stof voelt wat gezelliger. Grote kans dat het microleder/tasan/rodeo of amazone leder wordt.

  4. Ik vind een hoekbank altijd erg leuk (en comfortabel!). Hier in huis staat een beige leren driezitsbank. Ook nog steeds erg blij mee! Mijn zitgedeelte is klein en ondiep, daarom zou een hoekbank niet zo mooi staan. Met z’n tweeën kan je hierop alsnog languit liggen.

  5. Allereerst een compliment, wat schrijf je leuk! Wij hebben heel wat hoekbanken of U banken versleten. Ze hangen erg lekker maar echt functioneel is de hoek niet, zeker met visite. In dit huis hebben wij een rechte bank (3,5 zits deze accentueert de lengte van de huiskamer) en een stoel. De ruimte leent zich er niet voor een hoekbank. Wij hebben nu een bank van IKEA met een hoes van Bemz. Deze is wasbaar, erg fijn met kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *